Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcecceee

kto robił kiedyś test na wirusa hiv?

Polecane posty

Gość chcecceee

może mi ktoś owiedzieć gdzie to sie robi i jak rzebiega taki test...I czy wg was to wstyd..Powinnam zrobić bo spotykałam się jakiś czas z chłopakiem z ZImbabwe..Jak to przebiega ile kosztuje itd??

Test można zrobić za darmo w każdym większym mieście. Pytaj w szpitalach w pracowni mikrobiologicznej. Na początku przeprowadzany jest wywiad. Niektóre pytania baaaadzo osobiste ale babeczki które o to pytają mają już tyle tych wywiadów za sobą, że nie ma się co wstydzić mówić prawdę. Potem pobierana jest krew i około tygodnia czekasz na wynik (pozytywny bądź negatywny).

W sumie to nie zawsze w szpitalach znajdują się takie punkty ale tam można zaczerpnąć informacji o anonimowych i darmowych testach na HIV. Po co płacić jak można za darmo?:)

Gość Motylek*
jesli sie wstydzisz bezposrednio poprosic o badanie na HIV to przejdz szereg badan kontrolnych i uwzgeldnij tam HIV nie boj sie to nie jest wstyd po to sa takie badania...powodzenia:*3maj sie

Ja coprawda nie robilam na hiv, ale robilam bardzo szczegolowe badania krwi, ktorych wyniki wykluczaja rownież hiv. Dla potwierdzenia moge owszem jeszcze zrobic, ale okazuje sie, ze przy dodatnim hiv wyniki innych badan z krwi tez na to wskazuja.

no i przez to chcialam powiedziec tylko tyle, ze jesli masz jakies obawy,, wstyd, czy inne, to popros o szczegolowe badania z krwi, a w razie koniecznosci czy jakis watpliwosci uzupelnij o hiv. Zreszta jesli cokolwiek bedzie źle, lekarze sami sugeruja powtorzenie tudzież wiecej badan.