Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dont stop

zarobki

Polecane posty

Gość dont stop

ile moze zarobic nauczyciel angielskiego? jak uczy, np.w jednej szkole i do tego jakieś korepetycje?

Gość BBBGGG
NORMALNIE JAKO NAUCZYCIEL KOLO 1000 ZAROBISZ

Gość kaaarni
no nauczyciele językow obcych, wypowiedzcie sie:-)

zależy ile pracuje dla prywatnych uczniów :) W szkoel pewnie oscyluje wokół 1500, zależnie od stażu, a na korpetycjach - zależy, jak się ceni i ile godzin dziennie. Mój nauczyciel bierze 40 zł od godziny a pracuje ile się da, bo kocha angielski... Więc licząc powiedzmy 8 godzin samych korepetycji dziennie to już ma 320 zł na dzień. Ale on swojej korepetytorskiej działalności nie opodatkowuje.

Gość kaaarni
ale tak z korepetycjami czy jakimis tlumaczeniami do 2tys sie dociagnie?

Gość kaaarni
no ladnie, ale tak 8h dziennie jak sie normalnie w szkole pracuje, to raczej niemozliwoscia jest

Gość kaaarni
tak tak, zle sformuowalam zdanie, chodzilo mi o 8h dziennie korepetycji:-)

Gość kaaarni
a jak taki nauczyciel ang wezmie sobie zamiast korepetycji jeszcze jakas szkole jezzykowa to tak 3tys wyciagnie?

Gość kaaarni
no, to czego ci nauczyciele tak zarabiaja?

Gość kaaarni
mialo byc *płaczą?

Gość slslslslslslslsl
Ja zarabiam do 5 tysięcy. Ale pracuję cały dzień z jakimiś przerwami tylko w trakcie. No i nie korepetycje, bo to badziewny biznes tylko kursy w firmach, szkołach językowych itd.

Gość kaaarni
do slslslslslslslsl: wow, a uczysz normalnie tez w szkole panstwowej i jestes mgr anglistyki, tak?

moja korepetytorka z niemieckiego brała 30 zl za 60 minut Ale warto było,bo była super warto było wydać tą kase No i jak mowiła ma kilku uczniów wiec sie opłaca

Gość slslslslslslslsl
Uczę w szkole prywatnej i tylko jakieś 10 h. Szkoła to straszne uwiązanie. Narobisz się a nie zarobisz. Ja tam wolę uczyć dorosłych. Podstawą są szkoły językowe, które dają naprawdę nieźle płatną robotę. Tyle że ja naprawdę pracuję ciężko. Zaczynam o 8 rano i kończę dzień też o 8 wieczór, tyle że jak wspominałam, mam zwykle przerwę w ciągu dnia, żeby wrócić do domu i coś zjeść.

Gość slslslslslslslsl
30 zł za 60 min to jest nic. Ja biorę 40. A szkoły językowe płacą i 60 zł.

Gość kaaarni
wooow, a ile zarabiasz za godzine w prywatnej szkole? tylko 10h? to malo

pewnie to tez wynika od tego gdzie sie mieszka ja mieszkam w małym mieście i płaciłam 30 zl ale naparwde laska super mnie przygotowała do egzaminu na germanistyce bo studuje wczesniej tez chodziłam do takiej jedna za 25 zl ale uczyła strasznie No a w szkole jezykowej wiadomo drozej jesli ktos potrzebuje pomocy w konkretnych zagadnienach to korki sa lepsze a jesli ktos sie chce uczyc jezyka od podstaw badz no umie ale chce klas nacisk na wszytsko to lepiej w grupie w szkole jezykowej No i tez uwazam ze praca w szkole jezykowej jest o wiele lepsza niz w zwyklej szkole Na kursy chodza ludzie ktorzy chca sie czegos nauczyc i im zalezy a w szkole jak to w szkole trzeba sie meczyc z niezbyt chetnym do nauki uczniami sama studiuje germanistke i jestem na specjalizacji tlumaczeniowej Nie chce pracowac w przyszlosci w normalnej szkole jak juz to wlasnie w szkolach jezykowych badz udzielac korepetycji ale sie rzpisałam;)

chcialabym w ogole załaozyc kiedys szkole jezykową co o tym myślicie?? da sie na tym zarobic?? ktos sie orientuje w tym

Gość kored
no pewnie, do dziela:-)