Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaabibbbbbb

czemu nie mogę zajść?

Polecane posty

Gość aaaaaaabibbbbbb

stosowałam plastry przez pół roku a przez kolejne pół ja odłozyłam , no i nie mogę zajśc w ciaże a moze juz w niej jestem Czy jak byłyscie w ciąży czy bolały was piersi (sutki) miałyście bardzo krótką miesiaczke moja trwa 2-3 dni

Gość gtjugg
za bardzo chcesz buc wciazy , wmawiasz sobie ciaze mimo okresu , zapomnij o tym kochaj sie i czekaj cierpliwie

Gość pół roku
pewnie dla Ciebie, to marne pocieszenie, ale wiele z nas (z kaffe) stara się od kilku lat zajść w ciążę), jeżeli okaże się, że nie jesteś w ciąży, to radzę wizytę u gina i badania, może np. nie masz owulki, chociaż większość ginekologów mówi, że leczenie rozpocząć należy po rocznym niestuktecznym staraniu

Gość tamto i tamta
ja też przez ponad pół roku nie mogłam zajść w ciaze ale jedyna barierą stanowił mój umysł stres bo za bardzo chciałam jakas blokada sie zrobiła tylko jeden miesiąc nie myslałam o dziecku jak bardzo je che nie było na to czas przeprowadzaliśmy sie i w ogóle tak jakos oboje z męzem spasowaliśmy daliśmy sobie spokój i wąłsnie tego miesiaca zaszłam w ciaze teraz jestem w ciazy dwa misiace i jestem szcześliwa Tobie tez sie uda tylko przestań sobie wmawiac jak zajdziesz w ciaze to bedziesz myslała ze to nie ciaze nie wiem wydaje mi sie ze poczujesz to:)

Gość tamto i tamta
ja miałam boleści normalnie jak na miesiaczke i faktycznie miesiaczka przyszłą w terminie tylko sie cofnęła w ciazgu godziny dostałąm lekkiego plamieni i to by było na tyle zrobiłam dwa dni po tm plamieniu test wyszły dwie kreski z tymże jedna bardzo bardzo bledziutka praktycznie nie było jej widać wiec sobie pomyslałam ze sobie uroiłam tą kreske i czekałą na okres jak po tygodniu nie przyszedł zrobiłam test i juz były dwie grube krechy na prawde trzeba odpocząć od myslenie o dziecku!! dajcie sobie na wstrzymanie bo to wam nie pomoze:( niestety '

Gość TRATAUJI
tamto tamta- miałas okres mimo zaplodnienia , jakbym dostała okres to bym myslała ze ciazy nie ma skoro okres,,,, hm

Gość bikini na plazy 25
ja tez myslałam ze mi sie udało , ale zrobiłam test wyszedł neg , a na drugi dzien okres , to juz 2-gi cykl...

Ja odstawiłam tabletki w połowie maja i właśnie jestem w drugim miesiącu ciąży. Bardzo ale to bardzo chciałam zajść ale wszyscy mi mówili że jak będę tak intensywnie myśleć to nic z tego nie wyjdzie a tu proszę:) chyba wiesz jaki masz mniej więcej cykl to oblicz sobie średnio dni płodne i wtedy do dzieła:)) jeżeli nadal się nie uda to wtedy idź do lekarza. Życzę powodzenia:)

1. Po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej organizm może dochodzić do siebie przez pół roku do roku nawet i nic tego nie przyspieszy, co znaczy, że przez tyle czasu mogą trwać naturalne huśtawki hormonów. Tak być oczywiście nie musi ale MOŻE.2. Zdrowej parze daje się do roku czasu na zajście w ciązę - zdrowej parze, czyli gdy wiadomo, że hormony doszły już do siebie3. dni płodnych się NIE wylicza tylko obserwuje i określa na podstawie codzienntych objawów (pomiar temperaturty + obserwacje śluzu) bo na ślepo strzelać to tak można w nieskończoność bez skutkuPoczytajFazy cyklu a objawy płodności: http://28dni.pl/pomoc/fazy_cyklu_a_objawy_plodnosciJak rozpocząć obserwacje temperatury: http://28dni.pl/pomoc/jak_rozpoczac_obserwacjePrzemiany hormonalne w cyklu miesiączkowym: http://28dni.pl/pomoc/przemiany_hormonalneOwulacja - fakty i mity: http://28dni.pl/pomoc/owulacja_fakty_i_mity

Gość nie staraj się tak bardzo
po prostu kochaj się, kochaj i jeszcze raz kochaj. Ale nie wyczekuj panicznie owulacji, nie goń chłopa wtedy do łóżka, nie biegaj z termometrem. Oddaj się po prostu fizjologii

w ciąży to nie jest normalny okres, tylko plamienie implantacyjne...na pewno różni się nieco od zwyczajnej miesiączki.