Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguska127

PILNE - wziac postinor czy nie

Polecane posty

Gość aguska127

Pomozcie prosze! biore tabletki od dawna, raczej regularnie. w tym miesiacu przez ciagle wyjazdy i zamieszanie byly wachania, tak do3-4 godz, a dwa razy przyjelam dopiero rano. niestety, nie pamietam dobrze czy zmiescilam sie w 12 godz czy nie. stosowalismy wiec gumki, no i poprzedniej nocy pekla. bylam wczoraj u gina, zrobil usg i nie swtwierdzil owulacji, pecherzykow, a endometrium potrezbne do zagniezdzenia jaja bylo cieniutkie jeszcze. dlatego kazal byc spokojna. bylam namolna jednak, wiec recepte na postinor przepisal, choc zaznaczyl ze on by nie bral. sek w tym, ze oprocz usg bazowal tez na tym, ze zachowalam te 12 godzin - tak mi sie wtedy wydawalo, potem stracilam ta pewnosc. blagam o rade, co byscie zrobily: wziely tak silne tabletki na wszelki wypadek, czy nie niszczyly organizmu i zaufaly usg? czas ucieka, to juz 31h, a ja nie jem, nie spie, tylko panikuje. podpowiedzcie cos, jesli macie jakies zdanie. moze ktos zna adres do porad udzielanych przez ginekologa on line lub jakis tel pogotowia antykoncepcyjnego?

Postinor można wziąść w ciągu 72 godzin od stosunku. Jeżeli mimo pomyślnego wyniku badania USG i opini lekarza, nadal tak bardzo się boisz że możesz zajść w ciążę, to zażyj ten Postinor.

tak w ciągu 72 godzin, ale z godziny na godzinę zmniejsza się jego skuteczność. Weź pod uwagę to jakie ten lek ma skutki uboczne, mi rozregulował cały cykl, no i strasznie się źle po nim czułam. Na Twoim miejscu bym go nie brała