Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hasqess

Celina lub Cecylia - imiona dla dziewczynki

Polecane posty

Gość hasqess

podobaja mi sie te imiona, tylko czy dzis ktos jeszcze tak nazywa dziecko?

Gość Anonymous chan
nie, zdecydowanie nie.

Gość a taka jedna
Jest jeszcze rzadziej spotykane: Celestyna. To imię podoba mi się bardziej. Znam piękną dziewczynę o tym imieniu i gdyby miała inne imię, być może wydawałaby mi się mniej piękna. p.s. Na Celestynę nikt nie powie Celka, a na tamte dwie, to i owszem. A takie zdrobnienie nie podoba mi się. Celestyna, to Celestyna lub Celestynka. :)

Gość dla mnie ladne
wolę celinę

znam i celine i celestyne. wole celine. cecylia mi sie kojarzy z cycem a celina z cudnowna piosenka kultu :D

Gość hahaha hahah ahhha
a mnie celina z piosenk kazika :P w ogole co to za glupie topiki, czy od nich sie uzaleznia imie dla swojego dziecka? :/ Mnie osobiscie nie podoba sie ani jedno anid rugie ale co z tego?

Gość errrtre
ja ma koleżankę Celestynę i wszyscy wołają na Nią Cela więc... i przezwiska np Cyna

Gość Krotochwila
Tak ma na imię moja mama- Cecylia . Wołają na nią Cela, Celka, Celinka. :-)) Św. Cecylia (II / III wiek), patronka muzyki kościelnej, według tradycji męczennica i święta Kościoła rzymskiego. Jako święta uznawana również przez Kościół anglikański, ewangelicki i prawosławny. Żyła najprawdopodobniej na przełomie II i III wieku. Jako chrześcijanka złożyła ślub czystości. Mimo że zmuszono ją do małżeństwa z poganinem Walerianem, nie tylko nie złamała ślubu, lecz jeszcze nawróciła swego męża i jego brata, Tyburcjusza. Wszyscy troje ponieśli śmierć męczeńską przez ścięcie. Ich śmierć jest datowana na okres panowania Marka Aureliusza lub Lucjusza Aureliusza Kommodusa między rokiem 161 a 192. Jej ciało odnaleziono w 822 w katakumbach św. Kaliksta i przeniesiono do bazyliki na Zatybrzu, wybudowanej juz IV wieku w miejscu w ktorym znajdował się jej dom. Dniem wspomnienia liturgicznego Św. Cecylii jest 22 listopada. Celina - imię żeńskie pochodzenia łacińskiego. Wywodzi się od słowa cealum oznaczającego "niebo". Celina znaczy tyle, co "niebiańska", "nieziemska". Imię jakby specjalnie wymyślone dla... aniołów! Imię Celina najlepiej odpowiada powietrznym znakom zodiaku, czyli Bliźniętom, Wodnikowi i Wadze. Dobre jest też dla Panny i Strzelca. Najsilniejszą planetą w horoskopie Celiny powinien być Merkury Imię to pojawiło się w Polsce dopiero w XIX wieku, występowało i nadal występuje rzadko. Celina imieniny obchodzi: 21 października.

Gość zdecydowanie Cecylia
Znam dwie Cecylie, jedna młoda a druga starsza ale obie mają fajne charaktery na tą młodą wołają Cyla moja druga córka na drugie imię ma Cecylia, bo mnie to imię bardzo się podoba, pierwsze imię wybrał mąż i jest Aleksandra Cecylia :)

Gość a imię dla CHŁOPCA
C-E-L-E-K??? ładniusie??? CELUŚ??? podoba się wam???:P

Gość mkk
a ja mam córkę Marcelinkę....

Gość a ja mam MARCELA i CELINKĘ
:P

Gość Brzechwa
nie ma już innych imion ??

Gość pewnie że są
Olivier, Dżesika, Kewin, Brajanek, Nikolka:P

Gość gość
Znam jedna Cecylie, do swietych nie nalezy, podla, tlusta, stara, zakompleksiona baba, ktora jest pazerna I nieludzko demoniczna, wiedzma, wrozbitka zas......

Gość gość
Celinka śliczne imie. Dałabym tak na imie dziecku gdybym była samotną matką i miała córkę, ale nie mam córki a poza tym mąż by się w życiu nie zgodził na takie imię

Gość gość
Dzieci od matek Cecylii wieja gdzie pieprz rosnie, takie to wiedzmy

Gość gość
To zle kobiety, a to jeszcze gorzej niz zli mezczyzni

Gość gość
Slusznie to powiedzial Rafał, smiejac się

Gość Gosc

Celina fajniejsza.  Cecylia (drugie mojej mamy) mniej.  Celestyna ok.

Gość gość afa

Mi się podoba Celestyna, a w ostateczności Cecylia.