Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca zapytaka na zapytanie

Znacie język migowy?jeśli nie to wklei ktoś alfabet

Polecane posty

Gość pytająca zapytaka na zapytanie

Chcialabym nauczyć się języka migowego tzw(palcowego-nie wiem czy takie jest jego określenie) jeśli ktoś zna to? czy trudno się nauczyć ? korzystaliście z jakichś kursów ? jak długo zajęło wam uczenie? jest wiele języków i np Ameryka ma swój polska też i to chyba zależy od kraju prawda? jest jakiś sprecyzowany polski język w którym dogadasz się np na ulicy w hotelu urzędzie? jest tak ze można się nauczyć w sposób: 1 poprzez poszczególne słowa np ja potem kocham ,każde słowo pojedynczo 2 poprzez pojedyncze literki czyli ten który chce się nauczyć szukałam po różnych stronach byłam na wikipedii ale na innej stronie krytykowali literki , to gdzie znaleźć że sie wyrażę 'poprawny' alfabet? i czy w ogóle istnieje .pozdrawiam serdecznie i czekam na wszelkie wypowiedzi

Mój tata kiedyś się uczył, dał mi nawet kartkę z takim alfabetem i były tam pojedyncze litery, więc chyba trzeba z nich składać słowa.

Gość prof. Warwick
Cześć! Widziałem taki zestaw do nauki alfabetu braille'a link to http://fiszkoteka.pl/zestaw/3377-alfabet-braila - może mają też coś takiego z językiem migowym, a jak nie to zawsze można tam coś takiego chyba zrobić pozdr