Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shantiii_

Czy Twoj facet doklada sie do tablektek antykoncepcyjnych?

Polecane posty

Gość shantiii_

Ja za moje niestety musze placici sama :(, troche mnie to wkurza, bo w koncu jest to zabezpieczenie ktore ma sluzyc nam obojgu :0

Gość moim zdaniem to kazdy placi za
powinno byc fifty fifty

Gość shantiii_
bierzesz tabletki i jeszcze uzywacie gumek???

Gość shantiii_
tez uwazam, ze tak powinno byc, ale on niestety nie czuje sie w obowiazku :o

Mój się dokłada, ale czasami mu trzeba o tym delikatnie przypomnieć. No właśnie ja sie do gumek kiedys tez nie dokladalam, wiec teraz nie mam pretensji, czasem jak mam pieniądze to mu nie przypominam nawet, czasem pamieta sam, czasem go poproszę. A rozmawialas z nim o tym? powiedzial Ci, że nie bedzie sie dokladał?

Gość ramburak
własnie ze dobre jakby dziewczyna nie miala podpaski i usiadła mi na kolanach, to miałbym krwawa plame na spodniach ;/

A do prezerwatyw sie dokładacie? A do alkoholu, który facet musi wypić, zeby was przelecieć dokładacie sie? Nie? To morda w kubeł i nie bulgotać 🖐️

Gość shantiii_
nigdy nie uzywalismy prezerwatyw, dlatego nie musialam sie dokaldac :D. Od samego poczatku naszego zwiazku uzywam tabletek, i rzeczywiscie, nigdy wprost z nim na ten temat nie rozmawialam. Wydaje mi sie, ze jest to dla niego oczywiste, ze ja place.

Gość shantiii_
no wlasnie, ze Cie zmartwie, o do alkoholu sie dokladam, a nawet sama go kupuje :P

To może z nim o tym pogadaj. Tak chyba najłatwiej dojść do porozumienia. Ja zaczęłam ten temat, a on stwierdził ,że faktycznie jest to zabezpieczenie dla nas nie tylko dla mnie, wiec dlaczego mam sama za to placić?

oczywiste to jest to co jest powiedziane. Jeśli Ci przeszkadza to że się nie dokłada to mu o tym powiedz :)

Gość kiepska sprawa
no to zagróź mu że kończysz z tabletkami. Skoro kobieta bierze tabletki które w dodatku szkodzą jej zdrowiu to sorry ale czegoś tu nie rozumiem że facet nie czuje się w obowiązku. Ty poświęcasz zdrowie a on nie czuje się w obowiązku na to żeby wydać parę groszy. Chyba że nie ma to rozumiem. Nie używam tabletek ale używałam gumek i zawsze mój chłopak czół się w obowiązku je kupować ale ja też się czułam je od czasu do czasu za sponsorować.

Gość smetka
przez ten temat wlasnie sie zaczelam zastanawiac czy nie powinnam sie dokladac do gumek. Nigdy nie uzywalam tabletek i nie bede wiec nie ja place za nasze zabezpieczenie. Panowie, jak uwazacie: kobieta powinna dokladac sie do gumek?

Antykoncepcja to sprawa tylko i wyłącznie kobiety. Przeciez to nie my będziemy w ciązy jakby co :)

Gość smetka
Camp, jestes idiota czy tylko udajesz? Bo moze dowcipu nie zalapalam :O

Gość shantiii_
Ale to wlasnie WY bedziecie potem placic alimenty, w razie gdyby zwiazek nie wypaili

Już kilka razy przewinął mi się przed oczami podobny temat na forum i jedno, co mnie zastanwia to kwestia, czy 30 zł miesięcznie wymaga az współfinansowania przez faceta... przecież to jest dla chłopaka np. koszt poniesiony na Ciebie w przypadku jednego wyjścia do kina ...

brałam tabletki to raz kupowałam ja, a raz on teraz używamy prezerwatyw i też kupujemy naprzemian

Gość shantiii_
ale ja nie mieszkam w Polsce....tu gdzie mieszkam za tabletki place ok. 40 € co 3 miesiace

>> Ale to wlasnie WY bedziecie potem placic alimenty Najpierw to trzeba udowodnic ojcostwo, a działając obstrukcyjnie można to troche odwlec w czasie :) A potem mozna poprosić szefa o obniżke, żeby nie było z czego alimentów ściągać :)

no tak można nie zarabiać nic, ale z drugiej strony alimenty to są naliczane od zarobków lub od zarobków które mógłbyś osiągać. Z resztą co to za zmiana tematu ?

Moje tabletki kosztuja ok 45 zl, wiec nie jest to kwota przerazajaca, ale jednak troche to jest szczegolnie dla studentki :D Dodatkowo fajnie mieć świadomość,że antykoncepcja jest nasza wspolna sprawa i dotyczy nas oboje i wiem ze mój mężczyzna nie mysli tak jak jeden tutaj : "antykoncepcja to sprawa kobiety"

Gość my tez placimy pol na pol
za tabletki... z prezerwatywami bylo tak samo, wiec o co chodzi?

>> od zarobków które mógłbyś osiągać. Co znaczy mógłbym? :o Przed sądem wykazuje sie, ze zarabiam minimalną krajową, nie ma z czego płacić na gówniarza i czesc piesni :)

Przed sądem wykazuje sie, ze zarabiam minimalną krajową, nie ma z czego płacić na gówniarza i czesc piesni Hmm...mam nadzieje,że tacy faceci to wyjatki, bo jesli kazdy woli zrobic z siebie publicznie zyciowego nieudacznika niz dac dziewczynie na tabletki/gumki i miec troszke odpowiedzialnosci to ja serdecznie dziekuje...wolalabym byc juz singielka:D