Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasieczka

Witamina D3

Polecane posty

Gość Kasieczka

mam pewien dylemat. Kilka dni temu urodzilam synka, jestesmy juz w domu ale w szpitalu nic mi nie powiedzieli czy mam dawac dziecku witamine D3, ta na krzywice.Wiem ze jest ona obowiazkowa, tzn tak mi sie zdaje, przy corce mialam zalecenia jej podawac, ale ona urodzila sie na jesien. A teraz nie wiem, co mam robic. Czy podawac synkowi na wlasna reke? i drugie pytanie... kiedy isc z dzieckiem na pierwsza wizyte do pedriatry< tez mnie nawet nie poinformowano. Czy na kolejne szczepienie, tzn za poltora miesiaca czy wczesniej na sama kontrole?? poradzcie drogie mamusie

Gość moja dzidzia
ja musialam isc po tygodniu zapisac corke do przychodni i wtedy od razu lekarz ja obejrzal i zapisal wit. d3 i powiedzial co i jak

Gość Kasieczka
ale ja w szpitalu podawalam przychodnie dla dziecka i oni sami wysylali karte szczepien, tak wiec chyba automatycznie zapisywali dziecko, prawda?? czy sama mam jeszcze zapisac?

Gość moja dzidzia
nie to juz nie musisz, po prostu ja nie bylam zapisana do zadnej i dlatego, no to chyba dopiero jak pojdziesz na szczepienie

Gość moja dzidzia
albo spytaj poloznej jak przyjdzie na wizyte

Gość Kasieczka
a wlasnie propo poloznej, jak sie ja zalatwia? mam zadzwonic do przychodni i sie umowic??? juz zapomnialam jak to robilam przy pierwszym dziecku ;)

Gość moja dzidzia
a dawalas nr tel/ JAK TAK to oni zadzwonia do ciebie zeby sie umowic na wizyte w domu

Gość Kasieczka
tzn dawalm karteczke z nazwa i adresem przychodni, no i moim telefonem... A w ciagu ilu dni od porodu powinni zadzwonic do mnie??

Gość moja dzidzia
jak wrocisz do domu to jesli to bedzie dzien roboczy to pewnie nastepnego dnia lub nawet tego samego

Gość Kasieczka
acha, dzieki, no a jesli nie zadzwonia to co?sama mam zadzwonic?

Gość moja dzidzia
no pewnie, wtedy mozesz zadzwonic i sama zapytac, nie martw sie, napewno nikt o tobie nie zapomni :)

Gość Kasieczka
aaa, no dzieki, mimo ze to moje drugie dziecko to jestem bardziej niedoswiadczona niz przy pierwszym

Gość Kasieczka
a jeszcze jedno pytanko, jak mozna. mojego synka wypisali ze szpitala z zoltaczka. Czy ona sama sie cofnie w domu?

Kasieczka-lepiej zadzwoń to swojej przychodni! Ja mam akurat niemiłe doświadczenie z lekarzami odnośnie np. wizyt patronażowych Najpierw zupełnie nas olali i nie przyjechali potem "mądry pediatra" odmówił przyjęcia 13dniowego chorego dziecka bo on ma juz za dużo pacjentów!!! W innej przychodni przyjęli nas bez kolejki o nic nie pytając. A kiedy już łaskawie przyjechali ja już leżałam w szpitalu z chorym dzieckiem to nawrzeszczeli na dziadków, że jak to możliwe iż nie ma nas w domu a oni przyjechali na wizytę. Dlatego sama o wszystko zadbaj!!! Ja po tym incydencie zmieniłam przychodnie, ale na szczęście nie wszędzie mają takich lekarzy jak tamten bezmózgi pediatra

Gość Kasieczka
acha, no to faktycznie fajnie... no i chyba tak zrobie w poniedzialek. ale jak podawalam w szpitalu przychodnie malego to powinien juz miec tam karte?

zapewne ma, ale nawet gdyby nie to i tak powinny spokojnie Cię przyjąć gdybyś chciała iść do lekarza! Z tą witaminką to sie tak nie martw bo najwięcej naturalnej wit D jest w słońcu a tego ostatnio mamy pod dostatkiem:) Pozdrawiam

Gość go2007
jesli bedziesz karmic mlekiem modyfikowanym, to pod zadnym pozorem nie podawaj dodatkowo wit D3. mi lekarka kazala podawac, posluchalam, a teraz dziecko ma powazne problemy z powodu przedawkowania tej witaminy. jak Twoje dziecko bedzie duzo na sloncu to tez sie zastanow czy podawac codziennie...