Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość useuseuse

RELIGIA-a to ciekawe

Polecane posty

Gość useuseuse

tyle jest religii, a w kazdej paranormalne dowody na to, ze ta religia jest prawdziwa. dziwne, nie? np chrzescijanizm-niepsujace sie ciala swietych buddyzm i in-zycie ponad norme, medytacja w tej samej pozycji przez lata(!?),zycie bez jedzenia a jednak czlowiek zyje i niczego mu nie trzeba. satanizm-wywolywanie duchow i panowanie nad nimi bla bla bla... co religia to cud. i jak tu w ktoras wierzyc? skoro kazda ma dowody na to, ze akurat ta wlasnie moze dokonac rzeczy niemozliwych. ehhhh

Gość nina blue
jest wiele wyznan ale Bog jest jeden moze wlasciwym pytaniem jest co to znaczy religia???

chyba chrzesijanstwo, a nie chrzecijanizm :) a buddyzm to raczej filozofia bardziej niz religia. widac, ze troche malo o swiecie wiesz.

Gość useuseuse
i nie da sie ich polaczyc, chociaz kazda ma ze soba wiele wspolnego, ale tez niestety i wiele zbyt rozniacego... np chrzescijanizm nakazuje jesc. buddyzm niekoniecznie, mozna sie zywic 'swiatlem'. chrzescijanizm-monotezim a w buddyzmie nie ma 1 boga........ itp, itd...:O

Gość useuseuse
byc moze malo wiem karamba, wiem oczywiscie ze buddyzm to filozofia. ale takze mowi o tym ze nie ma jednego boga. jej przekonania sie zupelnie inne niz w chrzescijanstwie... (przepraszam za ten chrzescijanizm*);)

Gość skrócę twe cierpienia
satanizm jest religią? pierwsze słyszę :O

A niech mi chrzescijanie powiedza ... co sie stanie z czlowiekiem, ktory nie wyznaje tej wiary tylko np. buddyzm itp. Czy oni z góry skazani są na piekło ?

Gość nina blue
z tego co wiem taka osoba jest sadzona wg. szczerosci czy czystosci sercaw buddyzmie nie ma osobowego boga jednak jak juz pisalam wczesniej moze mi powiecie co to znaczy religia???

Gość nina blue
;-)

Gość cooooooo
w buddyzmie nie ma boga? a co jest? swiatlo?:O

Gość nina blue
w buddyzmie nie ma bogo w osobowej formie

Gość nina blue
BOG jest jeden tylko ludzie nie potafia Go zrozumiec BOG jest doskonaly myslenie ludzkie nie aby zrozumiec Boga trzeba sie wzniesc na platforme doskonalosc .

Gość nina blue
BOG nie ,,rzuca sie po trochu do innych religii

przerwa no nie wiem czy ciało Św Bernadetty jest ciągle podrzucane... :O to jest specialnie badane, pilnowane... wątpie, czy to jakaś zmowa :P ja myślę, że chodzi o jedno... tzn o dobro, o samodoskonalenie się. najbliższa jest mi właśnie filozofia buddyzmu :]

Gość nina blue
reinkarnacja tak ale BOG bezosobowy nie

no ja uważam, że deja vu to idealny dowód na reinkarnację ;) np parę dni jak wchodziłam do windy to czułam zapach perfum mojej sąsiadki i jestem całkowicie pewna, że już go kiedyś czułam!:P może jak byłam mała, a może... hmmm często mam takie dziwne wrażenia z zapachem, sytuacją, miejscami, słowami i zachowaniami... heh

Gość seks ze zwierzętami
religie to chyba najnudniejszy temat pod słońcem

Gość nina blue
reinkarancja jest to najbardziej logivzne wytlumaczenie wedrowki duszy jednak aby w pelni ja zrozumiec trzeba sobie zdac sprawe z jednej rzeczy - nie jestes tym cialem !!!

Gość seks ze zwierzętami
każda religia jest równie dobra i równie prawdziwa, a prawda jest taka że wyznawcy każdej jednej kompletnie góówno wiedzą na temat tego co jest po śmierci prawdopodobnie nie ma nic, ale jak mówie, nikt tego nie wie, a tym bardziej żaden ksiądz dobrodziej albo buddyjski mnich z zaśmiardłą duupą

Gość nina blue
swoja wypowiedza dlas tylko dowod jak malo na ten temat wiesz oraz jak gleboko siedziesz i zaglebiasz sie w ignorancji

Gość seks ze zwierzętami
po pierwsze to nikt nie udowodnił istnienia czegoś takiego jak dusza należy przyjmować więc że duszy nie ma (bo nie udowodniono że jest)

Gość nina blue
rozumiem jestes jedna z tych ktora na wszystko chce dowodow BOG jest doskonaly ty nie twoje narzedzia badawcze tez nie sa doskonale poniewaz zostaly stworzone przez istote niedoskonala twoj umysl tez nie jest doskonaly wiec jak chcesz dokladnie zbadac istote doskonala?? przykladowo pomysl masz oczy jak daleko mozesz dzieki nim dokladnie widziec a co chciala bys zobaczy dusze?/

Gość seks ze zwierzętami
madame ty idiotko, przecież to maska woskowa czytaj więcej i u źródeł, to nie będziesz wychodziła na debila

Gość seks ze zwierzętami
to jak wierzysz w różne bzdety bez dowodów, to w skrzaty leśne i smoki też na pewno wierzysz

Gość nina blue
nie w skrzaty nie wierze ale WIARA PRAWDZIWA nie potrzebuje dowodow wierze w slowa Boga i to wystarczy!!!!