Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

idealnie.

mp3 upadlo na ziemie, reklamacja? sama nie wiem

Polecane posty

Witam! 2 dni temu przysłali mi mp3 ( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=403913280 ) już pierwszego dnia upadł mi na ziemię ;/. Popsuł sie w nim ekranik. niby wszystko widać ale trudno jest cokolwiek rozczytać, trzeba się naprawdę wypatrzeć. Moje pytanie jest takie: Co mi radzicie czy mam powołać się na gwarancję, mówiąc, że mp3 dostałam od razu z wadą (na ulotkach ktore znajdowały się w opakowaniu jest napisane, że wypadki związane z przesyłką nie są uwzględniane napisane jest też że koszta przesyłki pokrywa nabywca, lecz tylko w jedną stronę- dodatkowe 10 zł) czy może naprawią mi to w komisie creative za darmo powołując się na gwarancję, czy też dać sobie z tym spokój? Wydałam na to 180 zł i jakoś nie mam ochoty wyawać więcej, lecz jeżeli bezie trzeba to mogę dołożyc jeszcze z 30. Proszę Was o odpowiedz, co mi radzicie? ;(

Gość ja Ci radzę...
żebyś popatrzyła w jakiś punktach creative w Twoim mieście. Jak sie nie uda daj sobie z tym spokój, sam nie lubie takiego zamieszania i załtwiania.

Gość ramburak
jestes dziewczyną, nie ? no to masz łatwiej w punktach gwarancyjnych, rób słodką idiotkę, ze takie było jak dostałaś, i nie wiesz co zrobic, bo to prezent ma byc, wymyślaj historię taką i jakiś gośc na pewno sie złapie i ci wymienią. wiem ze to moze szowinistyczne troche ale taka jest prawda, najlepiej z zepsutym sprzetem wysłać siotre, dziewczyne czy nawet matke.

będzie ciężko. Czasem jak coś padnie wewnątrz to można się wyłgać, że nagle przestało działać, ale uszkodzony wyświetlacz zawsze jest oczywistym sygnałem :) Jednak nic nie stoi na przeszkodzie spróbować, czasem serwisanci przymykają oko na takie rzeczy, bo im jest wszystko jedno - im płacą za wykonaną pracę :)

tylko, że w wielu punktach klientów obsługują kobiety :D a baby są wredne ;)

ale w sumie nie odpowiedzieliście mi czy mam zgłaszać się do osoby od której to kupiłam, czy do jakiegos punktu w mieście.

jak gwarancja producenta to u siebie, zaoszczędzisz na przesyłce i przyspieszysz. Jeśli gwarancja sprzedajacego to nie masz innego wyjścia jak odesłać :)

Gość ramburak
:) moze trafic na kobiete, to prawda... no jezeli to na allegro kupione to mozesz i przez allegro spróbować, tylko nie wiem jak wytłumaczysz to ze dopiero teraz wysyłasz a przyszło wczesniej(sorry, nie znam sie na allegro i tym jak sa powiadamiani wszyscy przy transakcji i tak dalej) sprawa jest taka jezeli na wyłaczonym ekraniku nie widac pekniecia uszkodzenia to powiedz ze dałąs prezent, dzieciak uruchomił a tu syf i odeslij to tak na allegro. ale jesli widac pekniecie to moze byc problem.

Gość ramburak
no to kontaktuj sie ze sprzedawca, ze kupilas, dałas w prezencie i sie okazało popsute a nie mogłaś wczesniej rozpakowac i dac w otwartym opakowaniu