Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszencja333

używasz plastrów evra? NIE PAL!!

Polecane posty

Gość myszencja333

Witam Was dziewczyny. chce Was ostrzec przed czyms co mnie spotkało. A więc tak... stosowałam plastry evra tylko przez miesiac i paliłam papierosy, zaczeło mi byc niedobrze bolały mnie plecy az w koncu zaczęło mnie bolec w klatce. poszłam do lekarza i okazłao sie ze to przez to ze paliłam i jednoczesnie stosowasłam plastry...nie zycze nikomu tego bólu. Lekarz kazął mi juz nie stosowac zadnej antykoncepcji hormonalnej i przepisał mi tabletki na bol plecow i klatki powoli mi to przechodzi ale jak sie czułam w pierwszy dzien to nawet nie wspominam. Któras z Was miałą taki sam przypadek? po ilu dniach Wam to przeszło i co dokładnie Wam było... pozdrawiam

możesz przybliżyć swój problem, do jakiego lekarza się wybrałaś i co on powiedział co to dokładnie było.

Gość myszencja333
mój problem polega na tym że.zaczne od poczatku stosowałam plastry i paliłam papierosy w tym czasie zaczeły mnie nagle bolec plecy i to bardzo zaczeło mi byc niedobrze az w koncu nagle pojawił sie bol w klatce piersiowej uciskajacy i nie mogłam oddechu złapac kuło mnie w lewym boku tak jakby koło serca. A ze to była godzina 19.00 to nie miałam zabatdzo gdzie sie udac wiec poszłam do lekarza rodzinnego (jestem w irlandii) w polskiej przychodni pani doktor przeprowadziła ze mna rozmowe zbadała mnie dokładnie badała łydki cisnienie mi mierzyła aby sprawdzic czy nie doszło do zakrzepicy. na szczescie wszystko jest w porzadku, lekarka przepisała mi tabletki na bol plecow i drugie na bol klatki zeby mi to wszystko przeszło to co poniszczyly mi hormony i papierosy wiec odradzam palenia w czasie kuracji hormonalnej...

Gość myszencja333
dodam jeszcze ze pomału mi juz przechodzi ale zapamietam ten bol i strach do konca zycia...

Gość myszencja333
Smerfetko:) pani doktor mi powiedziała ze ten bol wział sie z tego ze zafundowałam sobie straszna dawke hormonow i nikotyny dlatego w czasie kuracji nie wolno palic i dostałam tabletki ktore wszystko mi maja naprawic co mi te hormony i fajki zrobiły i ma mi tez uregulowac te hormony zeby mi nie skakały po odklejeniu plastra w połowie 3 tygodnia.

Gość Odezwał się dupek
Boooooosh, co za durna dupencja. A co tobie w ogóle kretynko było????? Pojęłaś DIAGNOZĘ??????????

Gość Odezwał się dupek
Ta "straszna dawka homrmnów" to co chyba głównie mózg uszkodziła, idiotko. Dawkę to miałaś dokładnie taką jaką powinnaś, tyle ile plastry uwalniają do krwi. A palić nie wolno przy ŻADNEJ intykoncepcji, wszystko jedno plastry nei plastry.

Gość miss inteligencji to nie jeste
Pieprzysz panna jak potłuczona. Dostałaś nerwobólu w plecach i pewnie środki przeciwbólowe. TYLE. A każdy lekarz by cię sklął z powodu palenia.

Gość miss inteligencji to nie jeste
Może sprawdź, co tak naprawdę jest w tych tabletkach - wrzuć do googla substancję czynną, a potem wypisuj pierdoły na forum, co?

Gość myszencja333
same tempe strzały sie wypowiedizały na moj post no nie moge!! widac ze ty blondynko nie pojełas mojej diagnozy wiec sie nie wypowiadaj idz lepiej sie zacznij uczyc bo z amiesiac szkoła!! śmieszy mnie wasza tempota myslenia hahahahaha

Gość wróżka X
Tępa to ty jesteś, piszesz brednie, nie wiesz w ogóle CO może cię boleć w klatce piersiowej, jaki to ma związek z antykoncepcją, jaką diagnozę postawił lekarz ani nawet jakie leki dostałaś. Jedno jest natomiast pewne: durne niunie w żadnym wieku NIE POWINNY PALIĆ, tyle.

Gość myszencja333
no widzisz mało inteligentna wrózko za mało poinformowana jestes przeczytaj sobie w ulotce co oznacza bol w klatce a pozniej sie wypowiadaj!! tam pisze wszystko...no chyba ze ty czytac nie umiesz to inna sprawa hahahahaha

Gość myszencja333
no albo sobie wywroz jak nie umiesz czytac blond włosa idiot**

myszencja-> po pierwsze mowimy \"jest napisane\", a po drugie to fakt palenie i antykoncepcja hormonalna nie moga isc w parze bo nie wiadomo co sie wydarzy a po trzecie to nie wina hormonow tylko tego ze palisz. Gdybys nie palila moze by Ci nic nie bylo! A poza tym hormony w plastrach sa stosunkowo niskie! Takze pierwsze co to rzucilabym palenie bo jestem ciekawa na co zrzucicsz jak znow zacznie cie bolec w klatce piersiowej po odstawieniu hormonow:)

Myzsencjo zmartwiłaś mnie, bo też palę a od piątQ zaczynam brać Evrę.. Chyba rzucę palenie :)

Mialam identyczna sytuacje, tyle tylko ze ja bralam Yasmin. Rowiniez wyladowalam na pogotowiu, myslalam ze dostalam jakiegos zawalu. Nie zycze nikomu takiego bolu.

Gość robaczek41 niezalog. bo leniwa
rybcia09- lmy linki to nie papierosy tylko gówniane kredki :o

Ja co prawda nie używam plastrów tylko tabletek Microgynon 21 i też palę, ale żadnych dziwnych dolegliwości nie mam. Ginekolog powiedziała, że nie można palić po 35 roku życia!!!

Gość gość
zakaz palenia przy plastrach

Gość gość
Gdzie to jest napisane?

Gość Monia3112
Wczoraj zaczęłam pierwszy dzień z plastrami Evra.Wcześniej brałam tabletki antykoncepcyjne, dodatkowo palę papierosy. Na zmianę przekonał mnie mój ginekolog ,gdyż wątroby nie niszczy plaster(mówię sobie czemu nie).Wczoraj jeszcze było ok,ale od nocy się zaczęło (mdłości, wymioty,okropne skurcze w nogach i ból głowy). Nie spałam całą noc... Mam jedynie nadzieję, że po prostu organizm się przyzwyczai a jak nie to rzucam fajki. Czas zmądrzeć :) Mówiłam lekarzowi o tym że palę, ale nie odniósł się do tego... A jednak lekarz to już wie co robi i jak doradzić... Pozdrawiam

Gość gość
Pewnie uciska cię w ci/pie.