Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaRcYcHa

czy lekarz inny niz rodzinny moze mi dac skierowanie na badania krwi?boRodzinny

Polecane posty

odmowil mi.mam umowiona wizyte prywatnie u endokrynologa i chce na wszelki wypadek aktualny wynik na tsh zabrac ale rodzinny lekarz mi odmowil mimo ze tlumaczylam jaka jest sytuacja :( chyba bede musiala zaplacic i zrobic sobie bez skierowania :(

Gość no jestem
boze,znow przyklad jak trzeba sie lekarzy prosic o to co sie nam nalezy a oni to w tylku maja

Gość ewelinay24
badanie tsh kosztuje prwatnie ok 15 zl takze to nie jest duzy koszt, ja mam problemy z oiema narkami pozlam do lekarza po skierowanie na usg bo mnie znow bola a on mi poiwedzial ze gdybym byla w ciazy to bym dostala a skoro nie jestem to nie dostane to ttrzeba oszczedzac, szkodaze oni tylko oszczedzaja bo ja musze dac teraz z wlasnej kieszeni 60 zl na usg i zastanawiam sie po co sie oplaca skladki zdrowotne

Gość ewelinay24
aha juz wiem dlaczego lekarz ci mogl odmowic skierowania natsh poniewaz mam umowiona wizyte prywatna, a to jest roznica

a mi sie wydaje ze czy prywatnie czy tak normalnie to by mi nie dala,bo pamietam jak sie kilka miesiecy temu zle czulam i poszlam blagac o skierowanie na badanie krwi i nie dala bo stwierdzila ze mialam robione 11 miesiecy temu wiec rok nie minal i mi nie da,z wlasnej kieszeni placilam i okazalo sie ze mam bardzo zle wyniki kriw :(

nie wiem, ja kiedys musialam placic jak mnie GINEKOLOG skierowal na TSH

i to jest to....a ja potrzebuje skierowanie na kolanoskopię i gastrologię i co mam zrobic? bylam u lekarki prywatnie to mi powiedziala,ze musze miec te badania zrobione,a jesli bedzie skierowanie,bede miala za darmo. bo podobno to drogie badania sa:/ co ja mam powiedziec? ze bylam prywatnie i lekarz mi zlecil?to wtedy na pewni nie przepisze:/

U mnie w przychodni jest indentyczne ;/ na glupia morfologie krwi trzeba symulowac ze boli mnie to a tamto ;/ tak samo z badaniami watroby ... czlowiek placi podatki itp. a Ci na podstawowe badania nie chca czlowieka skierowac ;/ TAKIE BADANIA TO KAZDY POWINIEN MIEC CO ROKU ! A jesli chodzi o TSH to jedno z badań specjalistycznych na które zwykły internista może skierować człowieka ;/ no ale w praktyce to wiadomo jak to wygląda ... wmawiaja nam ze nie moga ...

poszlam sie prosic i oczywiscie nie dostalam,bo pani powiedziala laskawie ze juz 2 razy mialam robione.boze jacy oni sa bezduszni,naprawde,przeciez sobie nie wymyslam choroby,a wlasnie dzieki temu ze w pore nie mialam badan bo pani nie chciala dac skierowania mialam powazne problemy zdrowotne

to jeszcze nic mi moja pseudo lekarka nie chciała dać skierowania na morfologię i glukozę, bo stwierdziła, że i tak nie będzie (ona) umiała zinterpretować wyników!!!! no ręce opadają; o skierowaniach do specjalistów to już w ogóle nie wspominam, bo jak kiedyś poprosiłam to powiedziała, że już mi kiedyś dała do endokrynologa i już za dużo na mnie kasy wydała!!! no plizzz co ja poradzę na to, że jestem chora i potrzebuję jeszcze do innego lekarza a i tak chodzę do niej raz na ruski rok jak już naprawdę ledwo żyję