Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubionaaa . .

z wizytą u gina. jak się wchodzi na ten fotel???

Polecane posty

Gość zagubionaaa . .

jak mnie zapyta czy to moja pierwsza wizyta, to powiem, że nie, bo kiedyś byłam z dolegliwością u takiego, ale on tylko mnie po brzuchu w ciuchach pouciskał i przepisał leki:O...dlatego tez nie mam zielonego pojęcia jak wygląda ta normalna wizyta u tego lekarza. może ktoś napisać, ajk wygląa proces przepisywania tabletek anty ??? dodatkowo, chciałabym zrobić sobie cytologię, przebadać się itp. ile to mniej więcej kosztuję? i czy sama na wstępie muszę mu o tym powiedzieć???

bierzesz rozpęd iii......HOP!:D a tak serio to normalnie tzn TYŁEM :D:D

jak idziesz do przychodni i nie jestes dziewica, to cytologie robia ci raz na rok. jak jestes to ci cytologii nei robia wcale. lekarz cie zbada, skieruje na badania i wtedy przepisze tabsy.

Gość zagubionaaa . .
dziewica przestalam byc jakieś pół roku temu, chcę iść prywatnie, dlatego też, powinnam powiedzieć, że chcę cytologię?

tak i sobie za nia zaplacisz i za usg i wszystkjie iinne bawdziewia pewnie tez a czemu nie chcesz isc do przychodni? mi by bylo szkoda kasy

Gość zagubionaaa . . .
a w przychodzi to nie potrzeba skierowania od normalnego lekarza? ja z małej miejscowości jestem, więc nawet nie wiem czy u nas jeszcze gin jest. jak kiedyś byłam to taki staruszek był, nawet nie musiałam się rozbierać, ucisnął i stwierdził że zapalenie przydatek mam :O.

wchodzisz do gabinetu ,lekarz zapyta co Ci dolega.Ty mowisz ze chcialas sie przebadac i poprosisz o recepte na tabletki antykoncepcyjne. Lekarz poprosi Cie o rozebranie .Najczesciej w gabinetach sa osobne pokoiki lub parawan gdzie sciagasz spodnie i majtki .czesto jest tez bidet aby sie umyc.oczywiscie mozessz to zrobic wczesniej w domu. podchodzisz do fotela,siadasz (najczesciej jest na fotelu kawalek recznika papierowego ) Nogi zakladasz na hmmmm jak to nazwac .zobaczysz takie cos na nogi. i tak rozkroczona kladziesz sie na plecach. lekarz moze cie poprosic abys usiadla najblizej krawedzi bo on bedzie musial zajzec do Ciebie.jesli jestes dziewica to zapewne bedzie Cie badal przez odbyt i wlozy Ci palec do tylka.a jak nie to wlozy Ci do pochwy wziernik. plastikowe lub metalowe cos co mu pozwoli na dokladna obserwacje co masz w srodku.to jest jakby rurka dzieki ktorej pochwa bedzie szeroko otwarta a lekarz swobodnie wszystko zobaczy .pozniej pojdziesz sie ubrac i siadasz na krzesle przed biurkiem

Gość zagubionaaa . . .
dziękuję, czyli nic skomplikowanego :). tylko jeszcze ceny mnie zastanawiają. wiem, że do tabletek badania hormonów są potrzebne, orientuje się ktoś jakie to kwoty? i ile kosztuje cytologia?

nie trzeba miec skierowania. poprostu dajesz karte czipowska i rejestrujesz sie do lekarza ginekologa.i tam Ci zakladaja karte .

niesttey nie odpowiem ci, bo ja na wszystko naciagam NFZ :P

Gość zagubionaaa . . .
ja też nie mam żadnej takiej karty, w ogóle co to jest :) ?

Idz w spodnicy, podmyj sie dokladnie przed pojsciem,nie idz w czasie okresu, wez ksizeczke ubezpieczeniowa i swoj nr pesel,jak idziesz na NFZ(najlepiej).Nie musisz isc do lekarza ktory poleca twoja przychodnia ,mozesz znalezc jakiegokolwiekinnego,najlepiej zadzwon i sie umow i powiedz jaki rodzajbadan bys chciala, zapytaj czy robia to wszystko na NFZ(po cowydawac siano skoro jestes zdrowa). JAk juz pojdizesz do popros by najpierw dal ci skierowanianabadania hormonalne ,bo chcialabys brac odpowiednio dobrane tabletki. Jak powie Ci zenie da CI skierowania, to teoretycznie powinnas powiedziec ze pojdziesz w takim razie dokogo innego, albo wersja B powiedz ze bardzo i na tym zalezy, bo siostra jakbrala tabletki tak przypisane miala potem problemy z zajsicem w ciaze i chcialbys wiedziec ze wszystko jest ok zanim zaczniesz brac tabletki. :)

Ja chodzę do nie publiczej przychodni i też na kartę sie rejestruję ale własnie słyszalam ,ze nie we wszystkich województwach są takie karty.

tylko w 2 czy 3 podobno kurewa, jak kiedys na ostry dyzur chcialam isc na slasku to mnie nei chcieli bez karty przyjac i nie chcieli uwierzyc nawet ze w malopolsce nie mamy:/

Gość redzht
normalnie bez karty, rejestrujesz sie i juz