Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja82

do osob z duza wada wzroku!

Polecane posty

Gość nonnon
nie widze :(:(:(:(:(:(

Gość aglisa
tak jak z małymi wadami, czyli co pół roku :P

Gość nana_nana
dokładnie- pół roku;)

Gość dfghbjnfkfklgjnkbnmklfkjgk
co rok i wystarczy

Gość chariots
Ja mam -5 i chodze co rok i co rok też zmieniam szkła na mocniejsze :(

Gość chariots
powinnam chodzić co pół roku ale nie chce co chwila wydawac kupe kasy na nowe szkła, już wole raz do roku a przez kilka miesięcy się pomeczyc z niedowidzeniem

Gość okularnica nieszczesnica
Ja ostatnio miałam -4.25.. teraz to juz pewnie z -5 albo -6.. miałam soczewki nosic, ale starzy nie wiadomo co wymyslają.. gadaja tak juz z miesiac pójde z toba pójde i gównoprawda.. Ja ludzi nie widze tak mi wstyd za siebie ze niewiem.. I nie chce zeby mi sie tak ciagle powiekszała cholerA!

jakie nosicie szkla w okularach i ile za nie placicie? ja mam na jedno oko -6,5 a na drugie -5,5. mam szkla cieniowane. rok temu placilam za nie ponad 400 zl. dla mnie to strasznie drogo. czy jest jakas inna opcja przy grubych szklach?

Gość ja mam plusy od
wielu lat te same wiec chodze do kontroli rzadko. juz nie bylam ponad rok

Gość -6
ja mam -6 na prawe i na lewe, a szkła mam takie zwykłe, plastikowe płace za nie bodajże 90 zł i nie wyglądają jak dna od słoików :)

Gość a ja ci dobrze radzę
zrób sobie szkła kontaktowe, na allegro za 6 sztuk= 9miesiecy zapłacisz jakieś 80zł. Wygoda, normlany wygląd i w sumie to chyba wyjdzie taniej, bo kontrola raz na rok starczy noi jak czujesz ze ci poleciał wzrok to mozesz sobie kupić bez problemu o 0.25 mocniejsze np. Z okularami jest juzgorzej bo trzeba wymierzać itp.

ja mam dodatkowo astygmatyzm, wiec musze nosic soczewki toryczne a za nie u optyka place ok. 400 zl za 6 par. niestety nie 80 zl.....

Gość Elle 24
no ale na allegro są chyba toryczne też... Warto sprawdzić, ja przez 2 lata buliłam w Opticusie, 3 razy drozej niz wychodzi na allegro :(

Gość chariots
ja mam -5, szkła plastikowe pocieniane, sfera 2 bo sa 3 sfery pocieniania, ja mam tą 2 i ro temu zapłaciłam chyba 220 zł. Za 3 sferę zapłaciłabym chyba 300zł

Gość zalezy gdzie
ja mam -11,5 i -12,25 chodze co rok lub jak widze ze sie pogorszylo

Gość uppupupupupupsuadv

jak czuje, ze mi sie powieksza i trzeba zmienic szkla ;) ostatni raz bylam rok temu chyba, ponad, noz poltorej

Gość zalezy gdzie
mi sie pogarsza za kazdym razem przy wysilku musze odczekac kilka godzin az wroci do normy, czasem mam zacme calkowita 10-15 min nic nie widze i dochodze do siebie pol dnia:/ ale pracowac trzeba

Gość do a ja ci dobrze radze
z soczewkami kontaktowymi kontrola raz na rok to stanowczo za malo, jak sie ma ustabilizowna wade to nie trzeba soczewek zmieniac ale oczy u okulisty nalezy regularnie kontrolowac, wystarczy poczytac o moziliwych powiklaniach po soczewkach, toz to cialo obce na oku ja mam soczewki i kontrole przy okazji zakupu nowych zawsze, czyli co 3 miesiace

Gość Moniiia
Ja co pół roku, lub gdy czuję, że coś mi się ze wzrokiem dzieje. Na wadę wzroku bardzo pomaga jedzenie jagód. Wyciąg z czarnej jagody wpływa korzystnie na regenerację barwnika odpowiadającego za zdolność widzenia o zmierzchu, pomaga zapobiegać krwawieniom do siatkówki poprzez wzmacnianie ścian naczyń włosowatych. Dodatkowo PRYZMIN borówka z luteiną A + E, dzięki zawartości karotenoidu luteiny, ma właściwości przeciwutleniające. Działa też jak żółty filtr, którego mikroskopijne ilości umieszczone są dokładnie w części środkowej dołka środkowego siatkówki, w miejscu zwanym plamką żółtą i chronią ją przed szkodliwym oddziaływaniem promieniowania ultrafioletowego. Luteina wiąże on wolne rodniki (podobnie, jak inne antyoksydanty, np. witaminowe A, C, E), a także absorbuje promieniowanie elektromagnetyczne w zakresie fal poniżej 400 nm.

Gość Jagna

Jagody? Tak, tak. Po co chodzić do okulisty, nie?

Gość Gość

Teraz jest sezon na borówki.