Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszonaMagda

TETNO 30/MIN + BRAK SIL + STRASZNE POCENIE SIE- CO MI BYLO????HELP!

Polecane posty

Gość przestraszonaMagda
jutro pojde do ogolnego i zobaczymy co powie;/

Gość lkjhgf
to mogl byc skret szypuly jajnika,pekniecie torbieli jajnika.oba stany sa potwornie bolesne i moga byc niebezpieczne .nic ci sie nie stalo wiec spokojnie.warto odwiedzic ginekologa. tetno 30 ,bladosc ,oslabienie-slyszalas przeciez powiedzenie -zemdlec z bolu.tak moglo byc w twoim przypadku.dzien wczesniej tanczylas wiec np,dojrzaly duzy torbiel zostal podrazniony i w nocy jego zawartosc dostala sie do otrzewnej-stad bol. drugi wariant -klasyczny atak paniki.mam tak kilka razy w tygodniu .w sklepie ,domu,kosciele........zalamac sie mozna pozdrawiam

Gość do a ja ci dobrze radze
no bez przesady, jakby cos jej sie wlalo do otrzewnej to juz by umierala z powodu jej zapalenia, co za bzdury :O ja tez kiedys tak mialam, chyba ze 2 razy, potworny bol na samym poczatku miesiaczki, uczucie ogromnego oslabienia, zimny pot, mrowienie wlasnie na rekach i prawie zemdlalam, lekarz mi mowil ze to jedna z atrakcji miesiaczki, najlepiej pojdz ztym do ginekologa bo to nic przyjemnego

Gość przestraszonaMagda
no ja mam zawsze przygody podczas miesiaczek ,ze biore ketonal, (wymioty, bole), ale to bylo cos okropnego! Wyobrazcie sobie, ze snilo mi sie, ze ktos mnie zgwalcil i ze ten bol jest z gwaltu az sie obudzilam! No a dlonie tak mi mrowily, to odczucie mialam jakbym wsadzila je gdzies do kontaktu:/ Nic przyjemnego. Dzis bylam u lekarza 1 kontaktu- zrobil na miejscu EKG i niby serce jakies obnizenia ma (tak powiedzial).Jutro z wynikami krwi ide i moczu do niego .I tetno dzis 35 a cisnienie 82-64 .Czy jest dobre?

Gość przestraszonaMagda

Gość a jak tam twoje hormony

Gość przestraszonaMagda
sprawa z hormonami ma sie tak, ze lecze sie na hashimoto.jutro mam TSH zrobic m.inn.

Gość przestraszonaMagda
podnosze:)

Gość przestraszonaMagda
nie wiem co sie dzieje, mam dosc :/ przed pol godziny znowu mierzylam cisnienie (zalecenie lekarza) i mialam 87/62 a puls 70.Skacze mi niemilosiernie! Czy to jest normalne????????? w stanie spoczynku????????/

Gość przestraszonaMagda
ja ide spac. jutro zobacze jak bedzie u lekarza. Dobranoc

Gość lkjhgf
do ja ci dobrze radze-doinformuj sie .peknieta torbiel (plyn z torbieli lub krew)wlewa sie do otrzewnej,sprwawdz to w google. tak na marginesie pol roku walczylam o zycie z powodu zapalenia otrzewnej......przykro mi nie masz racji. niewielka ilosc plynu powoduje bol ale ulega wchlonieciu dzieki wlasciwosciom otrzewnej.ja mialam 5 litrow plynu wiec ...nie dala rady.czujnym trzeba byc i tyle.

Gość studento medycyna
Proszę pilnie wykonać EKG i zgłosić się do kardiologa - tak niski puls może związany być z tzw. blokiem serca drugiego stopnia.

Gość studento medycyna
nie doczytałem,że towarzyszy temu silny ból brzucha:natychmiast wezwać karetkę!!!

Gość ojejejej...
Bradykardia(obniżenie tętna poniżej 50/min.) może towarzyszyć właśnie chorobie Hashimoto. Jest t o wówczas bradykardia zatokowa spowodowana zaburzeniami czynności fizjologicznego rozrusznika serca (węzła zatokowego) . W takim wypadku nie jesr to blok serca.

Gość przestraszonaMagda
do studentka medyc bol mialam ten co zawsze"okresowy" i strasznie mocny, przeokropny. Bylam dzis z wynikami u lekarza- wszystko ok, EKG dzis tez prawidlowe. Lekarz powiedzial ,ze nie warto wierzyc ile pokazuje cisnieniomierz pulsu, bo one nie sa dokladne, i stwierdzil ,ze moglam wcale nie miec tyle pulsu.(ale jak czlowiek mdleje i nie ma sil nawet mowic, to chyba nie jest rozowo:/) No i krew i mocz sa oki.Jedynie cos tam wskazywalo ,ze moge miec malo zelaza ( co u mnie jest normalne-mam niedokrwistosc zlosliwa). Czyli niby teraz jest ok.Wszystko wrocilo do normy. Te 2 dni to sie strachu najadlam.

Gość przestraszonaMagda
a jaki ma zwiazek ten bol brzucha co mialam (tzn nerek moze i kobiecych partii) z niskim pulsem?

Gość podnosimmm

Gość ojejejej...
Acha, grzebiąc w innym temacie, znalazłam info, ze przy niedoczynności tarczycy występuje równiez niedociśnienie ortostatyczne dające identyczne objawy, które miałas po przebudzeniu. Więc i niski puls i niskie cisnienie i te nieprzyjemne objawy mogły być tego przyczyną. Skontroluj hormony tarczycy. Aparaty moga sie czasem mylić, ale nie az tak bardzo. Puls zawsze można zmierzyć samemu. Głowa do góry, bedzie dobrze.:)

Gość kaskaB.
a miałaś już kiedyś podobne zdarzenie? czy to pierwszy raz sie tak stało?może to wyrostek był?

Gość chyba to nie wyrostek bo
ja bolały partie kobiece, a nie jedna strona.

Gość taka jedna sobie tam
a używasz tamponów? W bardzo rzadkich przypadkach mogą powodować takie objawy.

Gość przestraszonaMagda
hej. co do tamponow, to nie uzywam, bo w tym momencie to nawet jeszcze krwi miesiaczkowej nie mialam.Czulam ,ze okres dostalam bo bylo takie plamienie (wydzielina inna), ale nie krwawienie. Po godzinie, dwoch bylo krwawienie.

Gość mam corke w twoim wieku
i chyba pierwsze co bym zrobila, to zadzwonila po karetke. nie wiem na co twoj ojciec czekal. to sie moglo zle skonczyc.

Gość przestraszonaMagda
hejjj:) Chcialam napisac co u mnie, bo tutaj kilka osob sie wypowiadalo. Bylam u endo, zrobilam badania i TSH podwyzszone.Teraz mam naprzemiennie brac EUTHYROX 50 I 75. Mam nadzieje, ze to mi sie nigdy juz nie zdarzy. Niezle sie strachu najadlam .

Gość przestraszonaMagda
Dzisiaj kolezanka z pracy powiedziala, ze miala TE SAME OBJAWY i jej cos na jajniku roslo. Miala operacje tego (narosl na jajniku) i boje sie, ze ja moglam miec podobnie!!Tylko ze jej USG robili, mnie niestety nie. Ginekolog -najblizszy termin to ...pazdziernik:/

Gość co wy na too

Gość przestraszonaMagda
Duzo wody uplynelo w Wisle od tego czasu, i dopiero w ten piatek ide do ginekologa. Okres (dostalam w zeszly piatek) byl bolesny, ale co najgorsze- ja przez caly czas okresu (jeszcze trwa) jakby...smierdze STAMTAD:/ Jakbym ...gnila? wstyd mi ,bo az spodnie tym "smrodem" przesiakaja:/ kurcze, czy ktos task mial?