Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreotine

OCHRONA PRZED CIążą PODCZAS OKRESU TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE

Polecane posty

Gość kreotine

Hej, mam takie pytanie, otoz biore moje pierwsze tabletki (lekarz przepisal mi yasminelle) od pierwszego dnia okresu. Skonczylam juz caly blister czyli 21 pigułek i teoretycznie calkowita ochrona jest juz po 2 tygodniach zazywania. Chodzi mi o to jestem teraz w tym tygodniu przerwy ale caly czas mam miesiaczke rownie obfita jak w pierwszy dzien. Mimo to kochałam sie z chlopakiem od min 19 dnia zazywania tabletek ( teraz nie wiem dokladnie ale na pewno po tych 2 tygodniach zeby miec pewnosc). Tylko ze teraz sie boje, bo kochalismy sie bez zadnego zabezpieczenia a mialam okres i nie wiem jak to sie ma do siebie... jesli ktos wie prosze o odpowiedz !

Gość kreotine
DODAM JESZCZE ZE FACET NIE SKONCZYL WE MNIE CALKOWICE ALE I NA POCZATKU I NA KONCU COS TAM POSZLO....

gdybyś czytała ulotkę to pewnie nie musiałabyś pytać na kafeterii :-) Tak jesteś zapezpieczona również w czasie przerwy. Hmm, zanim połknęłaś wszystkie tabletki już dostałaś okres??? Bo piszesz że 19 dnia i że miałaś wtedy okres

Gość kreotine
przeczytałam ulotkę i własnie wiem, że podczas przerwy jestem też zabezpieczona ale nic nie było o tym, że mogę mieć okres 25 dni (a w sumie tyle mam bo blister plus trwajaca teraz przerwa). kochalam sie ok 19 dnia brania tabletek i wtedy mialam okres...

o matko jedyna... masz okres przez 25 dni i jeszcze nie poszłaś z tym do gina????? Przecież powinnaś juz dawno się skonsultować. Chyba nie uważasz, że to normalne? Idź jak najszybciej, bo coś złego się z tobą dzieje. Nie dość że anemii się nabawisz, to pewnie tabletki nie są dla ciebie właściwe. Czemu czekasz tyle czasu??? Nie zaniepokoiło cię to?

Gość kreotine
mialam zamiar pojsc w po drugim opakowaniu, jak zalecila gin .. moja kolezanka rowiez bierze yasminelle i rowniez miala dlugo okres dlatego sie nad tym nie zastanawialam.. ale jesli chodzi o tą ochrone to myslisz ze podczas tego mojego okresu i tak bylam chroniona przy tej 19 tabletce ?????

Gość kreotine
bardzo prosze dziewczyny napiszcie jesli ktoras miala podobna sytuacje!

Gość kozik
bylas chroniona juz od pierwszego dnia brania a dokladniej po 4 godzinach od zarzycia. tyle tabletka potrzebuje aby sie wchlanac :)