Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona syt

prosze o pomoc dla mnie to duzy PROBLEM

Polecane posty

Gość zmartwiona syt

Witam ! Chcialam podzieliec ie moim problemem i zaczarpnac jakies rady :) Moze zaczne od poczatku bylam z kims kiedys 2 lata i wszytsko bylo w porzadku , nagle z dnia na dzien on mnie porzucil - bez powodu. Bardzo to przezylam... Jednak po pewnym czasie poznalam kogos, w tej chwili jestemsy ze soba ok 2 lat. Problemem jest to ze ja ciagle boje sie ze on mnie zostawi.Chociaz jest inny, calkiem inny.... Tak strasnzie sie tego boje ze wychwytuje nawet najmniejszy tego objawy - choc raktycznie wiekszoc albo nawet i calosc sobie wmawiam... Teraz jest za granica na 2 msc, w zeszlym roku tez tam byl. Ale jakos tak...nie mowi ze tak teskni , nie mowi czesto ze kocha... i to mnie martwi...czesceij sie klocimy co zrobic udac chlodna zeby zaczal sie strac czy walczyc i byc dobra mimo wszysko?

Gość zmartwiona syt
a moze ja wszytsko wyolbrzymiam? Wiem ze caly czas nie bedzie tak jak na poczatku :) jak zmienia sie zwiazek wraz z jego trwaniem?

Gość dxgg
To jest normalne, przechodzę to samo. Wczesniej mialam chłopaków i nigdy nie mialam obaw ze zostanę porzucona. Potem - 2 lata z jednym i nagle mnie zostawił, wyprowadził sie w jedną noc (mieszkalismy razem), mialam potwm potworną traumę. Teraz jestem z kims innym - cudownym, kochanym i boję się że mnie po prostu nagle zostawi. Mówilam mu to, wytłumaczylam dlaczego się tego boję, zrozumiał. Boję się już mniej i mysle że wiele czasu uplynie zanim zaufam mu całkowicie.

Gość zmartwiona syt
no wlasnie ja ciagle zyje w pogotowiu jakby to sie mialo stac... a jak to jest? onoc nie mozna za wiele uczuc okazywac facetom bo sa znatury z dobywcami... kompletnie nie wiem jak sie zachowywac

Z tym urazem to ciężka sprawa, musisz uwiezyc, ze są rozni faceci, tak jak ludzie są dobrzy i źli. Trydno mi cos więcej poradzic nie znając Was. Czsem taki lęk dział destrukcyjnie na związek, musisz wybaczyc tamtemu kolesiowi, by móc zaufac komus innemu...

Gość zmartwiona syt
ja o tamtym bylym zapomnialam jedynie co mi po nim ozostalo to lek z ktorym nie umiem sobie oradzic....tak bardzo sie boje:( nie potrafie mu uwierzyc.....bo zawsze sobie mowie z tamtym tez bylo wszytsko w porzadku i nagle trach.....a jak ten zachowuje sie tak samo? ech te mysli....

Gość dxgg
Ja poprzedniemu naprawde ufałam, a on po prostu to zniszczył. Więc sobie mysle - temu jak zaufam, to jaką mam gwarancję że nie zrobi tego samego? Uwazam już teraz że po ludziach, nawet najblizszych - można spodziewać się wszystkiego. Nigdy nie wiesz co siedzi komus w głowie. Uczę się żyć z tym strachem, jest już lepiej ale i tak myslę o tym..

Gość zmartwiona syt
dxgg widzisz mamy ten sam problem:) mi moj kiedys powiedzial, ze ma dosyc zapewniania ze wszytsko jest w porzadku z emnie kocha. powiedzial ze jakby cos sie dzialo to mi powie i mam sie nie obawiac. ja jednak nie wierze...

Gość dxgg
Mój facet na szczęście jest bardzo wyrozumiały. A i ja troche przystopowałam, nie zarzucam mu tego co wcześniej. Nawet gdy np. nie zadzwoni w ciągu dnia, gdy się spóźnia, gdy ostatnio jest wg mnie bardziej oschły, to ja już sobie myslę że pewnie ma ochote mnie zostawić - chociaż nauczyłąm się już nie mówic mu o tym. Zawsze jednak okazuje się że moje obawy są nieuzasadnione. Zauwazylam jednak że szukam sobie kół zapasowych. :O Mimo że kocham go i ufam mu, to siedzi we mnie przekonanie że wszystko się konczy i tak naprawde nie wiesz co chce zrobić najukochansza osoba. Nie wiem nawet czy po ślubie coś by się zmieniło. W koncu tyle słyszę o zdradach, o rozwodach - nawet ślub nie gwarantuje zaufania.

Gość zmartwiona syt
dxgg ile masz lat?

Gość zmartwiona syt
czy ktos boryka sie z podobnym problemem?

Gość zmartwiona syt
:(

Gość a chciałabyś
100% gwarancje ? nikt ci jej nie da albo wierzysz i masz zaufanie albo dreczysz siebie i faceta .. po co martwisz sie na zapas ? ciesz sie tym co masz dzis teraz.... a jesli nie jesteście razem to juz zupelnie nie rozumiem w czym masz problem?

Gość zmartwiona syt
gdyby to bylo takie latwe nie zakladalabym tego topicu:) wiem ze tak powinnam mylec, ale zawsze pojawia pyt a co jesli...? no i koniec:(

Gość upupuupuppu

Gość czasem chyba lepiej przymknac
oko na cala syt i zyc tak jakby sie chcialo :)