Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KlauDDynka69

??????

Polecane posty

Witam! Wie któraś z Was czy lekarz ogólny wpisze mi skierowanie na badania: * estradiol * testosteron * at III * LH * FSH * CA 125 Nie chodzę do ginekologa NFZ bo są długie terminy wiem, że on powinien wypisać ale nie będę czekać ponad miesiąc bo muszę wykonać teraz te badania!

Obawiam się, że skierowanie na lh i fsh może wydać Ci na NFZ tylko endokrynolog. Na estradiol i testosteron - endokrynolog i dermatolog.Obawiam się, że lekarz rodzinny nie ma ku temu uprawnień, co najwyżej może Ci wydać skierowanie do endokrynologa.

Oj to będzie ciężko :( Nawet nie wiem czy mam endokrynologa w przychodni jest ale chyba w drugiej do której nie należę :( Chociaż w tej sytuacji to nawet nie wiem czy nie lepszy byłby ginekolog-endokrynolog, którego też oczywiście nie ma u nas w mieście :O W takim razie zrobię chyba prywatnie. Testosteron mogę wykonać bądź kiedy tak?

Na testosteron jak i tarczyce lekarz rodzinny zdaje się, że może dać skierowanie.Na Ca 125 też raczej tylko od specjalistyAle zapytać rodzinnej możesz, nic nie tracisz.testosteron obojętnie w którym dniu cyklu.

I tak już wyczytałam, że na niektóre badania, które muszę zrobić dostanę skierowanie od lekarza ogólnego. CA 125 i tak mam zrobić w połowie cyklu, więc mam jeszcze sporo czasu. Dobrze, że nie za wszystkie badania muszę płacić bo to dość kosztowne jest :( a w moim przypadku czekać ponad miesiąc na wizytę u ginekologa i czekać kiedy łaskawie @ się przypląta to dość ryzykowne.

Dostałam skierowanie tylko na płytki krwi, INR i próby wątrobowe. Wypisała mi wcześniej na grupę krwi ale później dała inną kartkę nie wiem czemu - trudno. Za LH+FSh+ estradiol muszę zapłacić 70 zł. Później zrobię ca 125 za 30 zł, testosteron 25 zł i fibrynogen 10 zł. Dziwi mnie tylko czemu w cenniku nie było AT III, szukałam też pod antytrombina..