Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MUAnia

Zabieg nacięcia błony dziewiczej

Polecane posty

Gość MUAnia

Wybieram się do lekarza w sprawie nie do końca przerwanej błony, która w tej chwili powoduje tylko ból i problemy. Dziewczyny, czy któraś z was miała robiony taki zabieg? Nie wiem na co się nastawiać - czy lekarz wykona go od razu czy będę musiała umawiać się na jeszcze jedną wizytę? Jak długo trwa zabieg i czy wiąże się z jakimś niespodziewanym bólem? :) Wybaczcie, może głupie te pytania, ale ja naprawdę nie wiem czego się spodziewać.

Gość ja tez ciekawa
tez mam zamiar sie wybrac, i nurtuja mnie te same pytania co Ciebie:)

Gość MUAnia
A myślałam że sama jestem :D Razem poczekamy, może nas ktoś oświeci :D

Gość podlaczam sie
upupupupu

Gość meriiigoooold
ja kiedyś byłam w takiej sprawie u ginekologa, chciałam żeby mi naciąłbo mieliśmy z chłopakiem duże problemy z jej przerwaniem. tzn on miał :P ginekolog mnie wyśmiał i powiedziałże to jest zabieg w szpitalu, poważny, i dopiero jak naprawdę są poważne problemy to na niego kierują. i chyba mówił o narkozie. tego nie jestem pewna.tyle co wiem. nie zdecydowałam się, nawet nie miałam takiej mozliwości. jakoś poszło. nawet nie bolało tak bardo. może lekarz miałrację. tak było w moim przypadku i tylko tyle mogę na ten temat powiedzieć :)

Gość bassi77
ja mialam taki zabieg.Nie żałuję,bo wcześniej wspólżycie było bolesne.Zabieg przeprowadzony jest w miejscowym znieczuleniu(kilka wstrzyknięć _da się wytrzymać). Później nacięcie,lekkie krwawienie.Weź sobie podpaskę.Potem przerwa we współżyciu aż ranka się zagoi.Nie warto się męczyć,zrobilabym to drugi raz,Tylko,ze przypadłość taka krempująca...

Gość podlaczam sie
dziekuje za odzew dziewczyny! bassi77- w szpitalu zabieg? czy w gabinecie podczas wizyty? zapisywac sie musialas? czy ot tak od razu, na zyczenie ze sie tak wyraze? :)

Gość bassi77
ginekolog z przychodni skierowała mnie do szpitala.Nic nie płacilam.Dobrze wiedzieć,że to nie tylko mnie się przytrafiło.

Gość MUAnia
Dzięki serdeczne!

Gość lalalali
dziewczyny,mam pytanie: jak pielegnowalyscie te ranke po zabiegu?mi pani doktor kazała wsadzić duży tampon,żeby się nie zrosło,ale przynznam,że to troche bolsnetrzymać cos takiego w pochwie...a nie chce mi się znowu iśc do lekarza pytać czy o konieczne...Czy nacięta błona tak łatwo się zrasta?i po jakim czasie od zabiegu podjelyscie wspolzycie?:)

Gość też miałam taki zabieg
wiem co czujesz, też byłam w takiej sytuacji. Telefonowałam z takim pytabniem do różnych ginekologów, jedna kobieta ginekolog mi powiedziałą,ze taki zabieg to tylko w szpitalu, na izbę przyjeć trzeba jechać... ja chciałam prywatnie, mówiłam ze zapłace ile trzeba.... Na szpital bym nie pojechała, by "wszyscy" o tym wiedzieli...Po długich poszukiwaniach znalazłam super pania doktor (mogę podać namiary do Bełchatowa jak któraś ma tam blisko), która przyjeła mnie bardzo sedecznie, zbadała, potem umówiła sobie do pomocy pania położną z którą była w kontakcie i pojechałam na drugą wizytę (na pierwszej nic nie zrobiła, tylko mnie zbadała, mówiła,że potrzebna bedzie pani położna, która przytrzyma wziernik itp).Dostałam znieczulenie w zastrzyku i jakimś kremie tez chyba, nic nie bolało. Podpaske tez dostałam od pani doktor.

Gość jajajannn
tez miaalm taki zabieg:powiedz mi jak kazano Ci pielegnowac te ranke potem?nie mam zbytniej ochoty trzymac tam dwa dni wielkeigo tampona"zeby sie nie zroslo"

Ten tamponik to kazała trzymać parę godzin, potem podpaskę sobie założyć dopóki będzie jakieś krwawienie, dokładnie nie pamiętam, to było 4 lata temu. A ile płaciłas? Prywatnie byłaś? w jakim mieście?

Jeśli chodzi o pielęgnację to tylko myć żelem do higieny intymnej, delikatnie się tam wycierać, osuszać tylko po myciu, nie współżyć parę dni...

chciałabym się dowiedzieć o ten adres do Bełchatowa, bo rowniez męczę się z tym problemem :(