Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak pytam bo nie wiem

Czy wielkość dziecka moze być wskazaniem do CC

Polecane posty

jeśli tak to jak duże musi być dziecko zeby wykonać cc a odradzać poród naturalny?

Gość oczywiście że tak
dziecko powyżej 4 kg kwalifikuje się do porodu CC

to wszystko zależy od budowy matki jeżeli dziecko ma z usg ok 4 kg a mama jest drobnej budowy to napewno jest to przeciwskazanie do porodu naturalnego mierzy się rozmiar miednicy kobiety czy da radę urodzić Istnieje też wiele przypadków że poród rozpoczyna się naturalnie a w czasie jego trwania pojawiają się komplikacje typu zanika tętno dziecka to wtedy też lekarz podejmuje szybką decyzję o cc

a jesli ja bardzo nie chcę cc to moge wyrazić chęć urodzenia nawet ponad 4 kg dziecka? tzn chociaż próby urodzenia sn? Czy wogóle nikt nie zapyta mnie o zdanie?

Moje koleżanki miały dzieci i po przeszło 4 kg i rodziły naturalnie.U niektórych przechodziło sprawnie i rodziły a u niektórych były drobne komplikacje chociażby i takie ze akcja porodowa nie szła do przodu.

Gość PrzyszlaMama23
zapytaja ale jak nie dadz rady naturalnie urodzic to cesarke ci zrobia napewno moja kolezanka miala 4 kg dziecko i cesarke a nie nalezy do szczuplych

boję się cc. rodzilam już naturalnie i wydaje mis ie że spokojnie dam rade urodzić. Pierwsze dziecko bylo co prawda malutkie. To od samego początku jest na 90 centylu i obawiam się, że to może być wzkazaniem do cc.

a jakiej jesteś budowy?? oczywiście że masz dużo do powiedzenia lekarze nie chętnie wykonują cc wolą jak kobiety rodzą naturalnie a z jakiego jesteś województwa. Ja urodziłam naturalnie syna 4960 chodz muszę przyznać że się trochę namęczyłam ale nie żałuje jak potem widziałm e wszystkie obolałe kobiety po cc

Gość jdjhgaqfsrettyttt
rodzialam naturalnie, dziecko 4300 ja 88 w biodrach , bardzo drobnej budowy ... :( nikt niczego nie odradzał... poród naturalny

przy drugim porodzie wielkosc dziecka juz nie jest bezwzglednym wskazaniem do cc... no chyba ze cos sie po drodze dzieje to wtedy robia ale jak jest wszystko ok to napewno najpierw sprobuja sn... moja corka wg usg robionego 4 godziny przed porodem miala wazyc 3260g a jak sie urodzila to wazyla 4020g i jej urodzenie zajelo mi 1,5h liczac od pierwszego skorczu... wiec ta waga podana na usg tez sie tak do konca nie sugeruj bo moze znacznie sie roznic od rzeczywistosci...

Gość wielkosc dziecka nie
tylko budowa matki :) Jedna znajoma urodzila naturalnie dziecko 4,8kg. Druga przez cc 2,5kg ;) Nie ma zaleznosci :)

ja urodziłam szybciej 4 kg niż moja kumpela 2,5 kg :D a moja ciocia 5,7 kg, ale poród był kleszczowy ;)