Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość N.N.N.

odciski

Polecane posty

Gość N.N.N.

Jak pozbyć się nieestetycznych odcisków na palcach u stóp? Nie mam na myśli pęcherzy, tylko zgrubienia powstałe po nich lub po otarciach od obuwia...Takie okrągłe, na kostkach przed paznokciami. W lato, w klapkach nie wygląda to zbyt estetycznie. Próbowałam zetrzeć, ale tylko podrażniam skórę. Zna ktoś jakiś sposób

Gość N.N.N.
Nikt?

Gość 2208dorka
Mam ten sam problem i to od wielu lat, na małych palcach u stóp. Stosowałam ACERIN, ale zbyt żrący dla mnie - po odpadnięciu zgrubiałej skóry czułam dyskomfort i nie mogłam nosić zabudowanych butów skóra była zbyt "świeża". Od miesiąca stosuję PODEXINE Vichy krem usuwający zrogowacenia. I smaruję systematycznie codziennie bez taryfy ulgowej- czasem 2, 3 razy na dzień. Jestem pozytywnie zaskoczona myślałam, że nic już tego nie ruszy, ale vichy daje radę. Skóra wyraźnie zmiękczona zrogowacenie nie odrasta tak szybko - po acerinie błyskawicznie mi odrastało. Zastanawiam się tylko jak długo należy to stosować żeby zapobiec nawrotom- chyba nie całe życie? Wie ktoś? Krem pomimo małej objętości wystarcza na długo. Przed zastosowanie moje odciski wyglądały obrzydliwie- niestety potrzeba tu systematyczności, systematycznośći, systematyczności...

Gość 2208dorka
Nikt nie wie jak długo należy stosować ten krem na zrogowacenia?