Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martita.....

Czy podczas okresu mozna....

Polecane posty

Gość Martita.....

... kochac sie bez zabezpieczenia do konca i miec pewnosc ze wpadki nie bedzie?

Gość Pewne jest tylko
to, że umrzemy... :( Co do Twojego pytania, to raczej nie wpadniesz, ale to raczej niestety istnieje...

Gość Martita.....
Moze ktos jeszcze sie wypowie...ktos kto juz ma takie doswiadczenia za soba...

Gość alke
bardzo malo prawdopodobne

Gość Martita.....
Ale co malo prawdopodobne??

Witam was :) Mam na imie Monika i mam 19 lat. Pierwszy raz pisze na takich forach wiec prosze o szybka odpowiedz :) Od 4 lat ma regularne cykle 28 dni . 9 czerwca dostalam okres skonczyl mi sie 16 okolo 24 wyjechalam nad morze 29 wrocilam i od razu w tym samym dniu dostalam kolejny okres. trwal do 6 lipca nastepny dostalam normalnie 26 lipca i trwal do 2 sierpnia . Teraz mam pytanie bo uwazam ze to zaburzenie w czerwcu moglo spowodowac ze moje obliczenia co do dni plodnych mogly mnie zawiesc. Przez cala ta miesiaczke lipiec/sierpien i z 2,3 dni po kochalam sie bez zabezpieczenia i partner konczyl '' we mnie'' . Czy jest mozliwosc ze zaszlam w ciaze ? I w razie czego prosze o napisanie jakie sa szanse na to ze jestem w ciazy! czekam na odpowiedz i z gory dziekuje :* pozdrawiam :)

Gość byćalboniebyć
Martita - to oczywiście jest jak najbardziej możliwe...

niestety wyliczanie to kiepska metoda, jak widzisz cykl ulega zawirowaniom - możliwość jest, ale myślę, ze na Twoje pytanie odpowie test w dniu spodziewanej miesiączki, o ile oczywiście nie przyjdzie wcześniej okres

Martita to jest możliwe bo ja tak wpadłam i dlatego nie radziłabym nikomu nie ma bezpiecznych dni nawet tych niepłodnych bo ostatnio dowiedziałam się że podczas jednego cyklu może dojść do kilku owulacji co przekreśliło całą moją dotychczasową wiedzę na temat płodności i wyjaśniło sprawę wpadki. A jak ktoś ciekawy kiedy dochodzi do takich dodatkowych owulacji to niech napisze

Gość anjaja
ja zaszłam w ciążę podczas okresu i jeszcze przez dwa pierwsze msc ciąży miałam normalny okres tzw cuda się zdarzają. szczególnie mi niby nie powinno być a tu masz nie wiem dlaczego niektórzy mądrzą się na tym forum że np jak jest ciąża to nie ma okresu albo podczas okresu można sie bzykać ile wlezie i się nie zajdzie życie nie jest takie proste

Gość Martita.....
Wielkie dzia za informacje... widzicie ja mam taka lipe troche bo moj chclopaka kategorycznie mi uswiadomil ze nie chce zebym takbletki brala i sie trula a zarazem zebym nie urodzila chorego dziecka (bo tabletki maja zly wplyw na dziecko) i jak ja mam sie kochac zeby jeszcze za bycia panna osiagnac to o czym tak marze? chce poczuc w sobie jego soczki...

Nie urodzisz chorego dziecka dlatego, że wcześniej brałaś tabletki. Nie ma okresu w ciąży, tylko plamienia/krwawienia niemające nic wspólnego z miesiączką.

Gość anjaja
może poczas ciąży nie miałam okresu ale skoro zużyłam prawie całe opakowanie always i trwało to 5 dni miałam prawo pomyśleć że to okres bo plamieniem trudno to było nazwać. Zresztą był film na Discowery o kobietach- nie wiedziały że są w ciąży i cały czas miesiączkowały a później zaczęły rodzić w nieoczekiwanym momencie.

Gość misiadostojewski
popieram. może to my zdolne jesteśmy, ale ja też podczas okresu zostałam zapylona. niby naturalne planowanie rodziny i te sprawy (na KULu uczą) a jednak. a jednak.

Naturalne planowanie Rodziny nie wyklucza zajścia w ciążę podczas miesiączki, wręcz odwrotnie. Jak ktoś myli NPR (objawy: temperatura + śluz) z kalendarzykiem (wyliczanie_ to takie są właśnie efekty :)