Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wdziecznotka

podziekowania dla gosci.. co w prezencie?

Polecane posty

Gość wdziecznotka

witam, ostatnio bylam na weselu i kazdy z gosci dostal takie duze pudelko ze zdjeciami mlodej pary a w srodku ciastka. Mam slub za trzy tygodnie i tez zastanawiam sie nad jakims oryginalnym podziekowaniem dla gosci.. a wy? planujecie cos w ramach podziekowan? jesli tak, jakie macie pomysly? pozdrawiam

Gość a w d...
I co jeszcze??? Nie dosc, ze place za kazda osobe to jeszcze mam im prezencik dawac? A z jakiej okazji? Ze raczyli swoja szanowna przyniesc?? Czy przyjscie na wesele to laska?? Ja nic nie zamierzam im prezentowac... Ewentualnie jakis czas po slubie zdjecie lub plytke z wesela jak beda oczywiscie chcieli.

tez uwazam, ze jakies prezenty, podziekowania, etc dla gosci to juz gruba przesada ... moze jeszcze kupcie po jakims drobiazgu, albo flaszke dorzucajcie ;-)

My parę dni po weselu zadzwoniliśmy do osób które były i podziękowaliśmy za obecność i prezenty.Uważam że to wystarczy. Brat męża dla gości miał cukierki w małej sakiewce.Bez sensu gdyż ,,skorzystali" tylko dzieci a reszta się walała postołach w czasie całego wesela.

Powiem wam ze jak sama bralam slub to wydawalo mi sie ze to dobry pomysl.Zrezygnowalam mimo wszystko z tego. Niedawno bylam na weselu jako gosc i dostalam aniolka z gipsu. I powiem wam ze nikt z mojej rodziny nawet tego nie zabral bo w ferworze zabawy kazdy o tym zapomnial. Na pamiatke zabrali to chyba kelnerzy:) Takze uwazam to za zly pomysl.

Gość dla mnie dziala
mieszkam za granica, i tutaj to jest normanle, ze goscie wychodza z malutkim prezencikiem w wesela

Gość Krynolinka
To bardzo mily zwyczaj. I prezenciki - sympatyczne dostaje sie rowniez na baby shower, bridal shower itd. Ja dzisiaj zamowilam to, wiele mi sie rzeczy podobalo, nie moglam sie zdecydowac, 3 dni szukalam ;) http://www.heavenlypromises.com/images/wrappersamples/5250101.jpg http://www.heavenlypromises.com/weddingtea.htm Podobaly mi sie tez prezenty cukierkowe albo z miniaturkami mydelek :) p.s. AWD... A ty pewnie z krajow III swiata? :))))

Gość Krynolinka
Dla mnie dziala - dlatego my do tego inaczej podchodzimy. Dla mnie to jest przesympatyczne, duzo nie kosztuje a taki mily akcent. Jestem przyzwyczajona, ze nawet na dzieciecych urodzinach wszyscy otrzymuja drobiazgi, a co dopiero na powazniejszych imprezach :) To taki mily gest. Dla przeciwniczek, poogladajcie sobie ta strone, sa naprawde mile rzeczy :) http://www.myweddingfavors.com/ Jestem przeciwna zdjeciom, bo nie dla kazdego jest sie tak bliska osoba, aby to zdjecie stalo pozniej u nich na wystawie. Niektorzy wola dwa w jednym, zamowic podstawki pod wizytowki gdzie kto siedzi, w przeroznych ksztaltach i jest to potem do wziecia :)

Gość mayayeczka
do awd klasa z Ciebie wyszla ze hej...wspolczuje Twoim gosciom kobieto :o?o prezent jest milym gestem jak kogos stac, a spojrzenie w stylu"nazarli sie i jeszcze prezent dawac?" swiadcza o zwyklym buractwie

Gość Krynolinka
Mayayeczka, tak, tak samo odebralam ten buraczany wpis... rzyg! I jaki kontrast miedzy tym jakie ona ma podejscie a jak bywa na przyjeciach. Ja lubie. Na odstatnim baby shower dostalam maly stojaczek ze swieczka :)

Gość pinki54
Gdzies na tym forum był już podobny wątek. Ktoś tam poddał świetny i tani pomysł na prezent dla gościa. Wycinało się koło z tiulu, kładło sie na nie 1 grosz, ziarenko pszenicy i coś jeszcze, ozdobnie się to zawiązywało i dołączało wizytówkę z wierszykiem (nie pamiętam dokładnie, ale chodziło o to, żeby gościom nie zabrakło chleba(pszenica), pieniędzy(grosik i jeszcze chyba miłości). U mnie sienie praktykuje wręczania gościom prezentów (poza ciastem na odchodne). Ale jeśli ktoś chce i podoba mu się ten pomysł to radzę odszukać podobny wątek.

Gość Krynolinka
Pinki, mile i symboliczne i o to chodzi. Jaki podobny watek? Nie widze.

Gość pinki54
00:15 Wedding_Planner "Podam Ci jeszcze inny pomysł, mało pracochłonny ale równie miły Wycina się kółka z tiulu o średnicy, np 15 cm. Kładzie się na to ziarenko pszenicy (na przykład), cukierek i grosik. Zawiązujesz to ozdobnym sznureczkiem lub tasiemką i dołączasz karteczkę, na której jest napisane: "Chleba powszedniego, życia dostatniego, zdrowia i słodyczy - Młoda Para życzy". Może nie jest to takie widowiskowe, jak zaprezentowane przez Ciebie propozycje, ale wierz mi, wiele osób skorzystało z tego pomysłu (na przykład ostatnio siostrzenice Panny Młodej i Pana Młodego rozdawali je gościom wychodzącym z kościoła - otrzymali je również goście zaproszeni jedynie na ślub). Pozdrawiam cieplutko " To było w wątku 'pudełka na prezenty". Mam nadzieję, ze Wedding Planner się nie obrazi:)

Ja mieszkam za granica i nie spotkalam sie z wreczaniem gosciom prezentow. Na ogol ludzie kilka dni po takim wydarzeniu wysylaja kartki z podziekowaniem za prezent i przybycie. Ja chyba tez sie ogranicze tylko do kartek i moze wloze w koperte jeszcze jakies zdjecia.

Gość Krynolinka
Gdzie za granica?

Gość Krynolinka
Ja w Stanach, tutaj to bardzo popularne i przechodzi na inne narodowosci :)

Gość Krynolinka
Oczywiscie, ze oprocz tego sa wysylane karteczki "thank you" :)

Gość riwierka
Ja też myślę, że mały upominek to bardzo dobry pomysł i w innych krajach sprawdza się doskonale od lat. BYlam na 2 weselach we Włoszech (moja siostra wyszla za włocha) i tam na każdą okazję sa upominki z migdałami. Sama mam ślub za 5 miesięcy i jeszcze nie wybralam. Ale znalazlam coś takiego: http://fajnewesele.pl/index.php/fs_home/product/id/245 Co myślicie? Ten tiul z grosikiem tez mi sie podoba. A gdzie dostac tiul?

Gość A dlaczego by nie
Nie widze w tym nic zlego

Gość mlodaaga
Jestem fotografem i oferuję swoim klientom podziękowanie dla gości. Jest to podziękowanie w formie rozkładanej pocztówki, w środku znajdują się podziękowania i zdjęcie "już państwa młodych". Coś takiego robię na sali weselnej a Młodzi wręczają takie podziękowanie przy oczepinach. Syc Agnieszka działam na ternie Częstochowy i okolic tel. 660-598-509

Gość lolka ta od bolka
Czy anprawde musicie nasladowac pomysły z innych krajow? PO co komus iles zdjec mlodej pary? niektorzy maja po kilka wesel w roku, albo gorsik i cukierek uweirz wiekszosc to rzci w kat bo po co ,mu taka pierdolka. Jezeli juz to zrobice ładna odbitke i dajcie gosciom jak bneda wychodzili. A najlapiej bedzie jak podziekujecie kazdemu jak beda wychodzili z sali albo zadzwonicie do nich.

Gość lolka ta od bolka
Czy anprawde musicie nasladowac pomysły z innych krajow? PO co komus iles zdjec mlodej pary? niektorzy maja po kilka wesel w roku, albo gorsik i cukierek uweirz wiekszosc to rzci w kat bo po co ,mu taka pierdolka. Jezeli juz to zrobice ładna odbitke i dajcie gosciom jak bneda wychodzili. A najlapiej bedzie jak podziekujecie kazdemu jak beda wychodzili z sali albo zadzwonicie do nich.

Gość Do powyzej
DO PANI CO NAPISALA POST NUMER 2. GDZIES SIE CHOWALA DZIEWUCHO, ALE GNOJ! 😠

Gość Zdecydowanie post numer 2
to wyjatkowe buractwo.

Gość batalia baxis
ja mieszkam w niemczech i tu jest roznie..i prezenty i zdjecia sa w modzie...ja jestem raczej za malym jadalnym prezentem:)...z praktycznego punktu widzenia...mam male dziecko...moje mieszkanie jest pelne zdjec mojej malej i czasem zdarza sie, ze mamy 10 wesel w roku...co ja mam robic z tymi wszystkim fotkami?..zreszta ja nie chcialabym, zeby moje zdjecie slubne wisialo na szybie od drzwi do pokoju;)