Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madleeene

chcę się dostac na farmację!!!

Polecane posty

Gość madleeene

skonczylam klase o profilu humanistycznym, ale dopiero w tym roku natchnelo mnie isc na farmacje, bardzo chcialabym sie dostac choc wiem ze jest bardzo ciezko bo sa wysokie progi, w tym roku nie zdawalam na maturze ani biologii ani chemii.chce probowac dlatego za rok dlatego moja mama radzi mi isc w tym roku do medycznej szkoly policealnej na technika farmaceutycznego, ale wlasnie nie wiem jak tak jest, czy jest duzo nauki. bo glownie zalezy mi zeby bardzo dobrze przygotowac sie na te mature, ale jesli tam jest tak duzo nauki, no wlasnie nie wiem czy podolam, z drugiek strony kolezanka opowiadala mi ze jest tam duzo chemii i mozna to traktowac jak darmowe korpetycje. juz sama nie wiem co robic. doradzcie!

Gość madleeene
Marku, dlaczego nie polecasz?

Gość studium bez względu jakie
jest żałosne 🖐️ hahahhahahahahahahah. przegrałas życie [czesc trzeba było się 1) uczyć 2) myśleć o tym po co się uczy :classic_cool:

Gość o g..
studiowałam to rok i gorąco polecam:)

Gość madleeene
sorry, ale czekam na madrzejsze porady, a nie na takie zalosne komentarze

Gość madleeene
o.g: studiwwalas to rok? ale przeciez to trwa z tego co wiem 2lata. dlaczego polecasz?

Gość o g..
studia farmaceutyczne trwają 5 lat

Gość madleeene
wiem, ze farmacja na akademii medycznej trwa 5 lat:-) ale mi chodzi o technika farmacji w szkole policealnej. O.g czyżbyś po tej szkole doatala sie na farmację?

Gość trele i pele
dobry temat bo ja skladam papiery na technika formacji jutro i chce wiedziec czy tam trudno jest bardzo?

Gość trele i pele
a jutr jeszcze ide do medycyny pracy na badania psychiczne i fizyczne bo ze szkoly dala mi skierowanie ;/ co to za badania ha gie wu ;/

Gość o g..
sorki myślałam że temat dotyczy farmacji a nie technikum moja koleżanka po roku w technikum poprawiała mature i dostała sie na farme ja poszłam po liceum od razu na farmacje powodzenia

Gość maaadlene
wow, to gratulacje:-) a mozna wiedziec ile mialas% z bioli i chemii? i chodzilas pewnie na biol-chem?

Gość trele i pele
no nie mam maturki, ale bede robic w nastepnym roku. Ale mam dobre oceny bilogia 4 chemia 4 i jeszcze potrzebny WOS i z tego tez mam 4. W sekretariacie powiedziala mi ze jest duzo chetnych wiec sie zdolowalam ale kazala mi zlozyc bo powiedzial ze mam dobre wyniki wiec moze sie udac :)

Gość maaadlene
do trele i pele:nie masz maturki? to skonczylas ogolniak czy technikum?

Gość o g..
dziękuję:) tak do biol-chem chodziłam .miałam 77 z rozszerz bioli i 87 z chemii

Gość dagmara332524
tez byłam i odradzam dużo nauki dużo oooo i wielka odpowiedzialność praca dla spokojnych i bardzo mądrych osób uczysz się całe życie jak widzisz ciągle dochodzą nowe leki pomylisz się z dawką lub źle wydasz to współczuje możesz nawet zabić tym kogoś .. duża odpowiedzialność zawód podobny do lekarza no i łacina obowiązkowo wszystkie nazwy leków po polsku i po łacinie przemyśl to jeszcze

Gość trele i pele
ee łacina jest bardzo fajna :):):D:D:D

Gość maaadlene
wow! to super wyniki, i wlasnie ten bol, bo ja chodzilam na profil humanistyczny i chociaz lubie i biologie i chemie, mialam tylko zakres podstawowy to nie wiem czy uda mi sie to wszystko nadrobic;-( a Ty o.g na jakiej AM studiujesz i ktory rok, jesli mozna wiedziec?

Gość maaadlene
dagmara:naprawde jest taj duzo nauki, nie zartuj, przeciez to tylko szkola policealan, a jak tam sa jakies spr czy sesje jak oni weryfikuja wiedze? bo ty chodzilas na technika farmacji, tak?

Gość maaadlene
przepraszam, że pytam a nie wiecie ile zarabia taki technik farmacji?

Gość o g..
teraz będe na drugim roku w lublinie ja miałam w liceum niski poziom biologii samemu można dać rade jak sie człowiek uprze z chemii setki zadań robiłam w domu na przemian z czytaniem biologii:)

Gość trele i pele
zależy ale na pewno od 1300 w góreeeeee :) moze i nawet ze 2500, tez zależy od długości stażu... tak mi sie wydaje :)

Gość maaadlene
no tak, ale u mnie w gre wchodzi wlasnie ten technik albo angielski w NKJO. i nie wiem wlasnie co wybrac, w sumie angielski nie jest w ogole zwiazany z biola i chemia a tam na technika troche bym tej chemii miala i moze ulatwiloby mi to zdanie maturuy na wysokim poziomie. jak myslicie? a znowu tam angielski, troche bym skorzystala tak za rok czas ale slyszalam ze tam tez duzo nauki i nie wiem czy dam rade. a ty o.g..: chodzilas na jakies korepetycje?

Gość maaadlene
o.g. a skad jestes, jesli mozna wiedziec?:-)

Gość trele i pele
juz pisała ze jest z Lublina tak jak i ja :P

Gość o g..
nie nie chodziłam na korki kupiłam sobie sporo książek i repetytoriów i codziennie kułam ale warto było:)

Gość trele i pele
o g.. - wiesz moze jak tam jest na Studium Medycznym na Jaczewskiego w Lublinie na technika formacji. Daja wycisk?

Gość maaadlene
o g: a Ty co zrobilabys na moim miejscu, czy jakbym chodzila do NKJO, jakmyslisz dalbym rade, przygotowac sie solidnie do maturki z bioli i chemii? bo motywacje mam...:-)

Gość maaadlene
Trele i pele: ale z tego co wiadomo to u mnie na tego technika jest potrzebna matura, wiec sprawdz jeszcze raz jak tam u Ciebie jest:-)