Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madleeene

chcę się dostac na farmację!!!

Polecane posty

Gość o g..
z tego co słyszałam to w studium dają wycisk i już na pierwszym roku robi się leki ale nie słyszałam o tym konkretnym studium a dużo czasu zabiera Ci to NKJO?? nauce poświęcałam około 4 godz dziennie w domu -czasem mniej . ale wierze że jak się czegoś bardzo chce i się uprzesz to się uda:)

Gość trele i pele
u mnie jest nie potrzebna matura. dodatkowo jak ktos ma mature to doliczaja 10 ptk wiecej jezeli bedzie taka sytuacja ze ktos bedzie mial taka sama ilosc pkt.

Gość maaadlene
nie wiem wlasnie o g jak jest w tym NKJO, bo dopiero sie wybieram, ale nie wiedzialm ze na tego technika tez tak sie tyle trzeba uczyc. w sumie jakbym sie nie dostala na farmacje to zawsze bede angielskie dobrze podszkolony miala, sama nie wiem...

Gość maaadlene
o g: a Ty mowilas ze masz kolezanke ktora po tym technikum dostala sie na farmacje. nie wiesz czy musiala sie duzo uczyc? no i czy ta szkola jej pomogla w poprawieniu matury z bioli i chemii?

Gość dagmara332524
no serio duzo nauki ja chcialam pracować w sklepie zielarskim to babka mi pado ze musze meic minimum 2 lata stażu i praktykę a później dostać sie do apateki to też nie łątwo pytają cię o receptury leków np jakbyś zrobiła taki a taki lek każdy gram się liczy

Gość maaadlene
dagmaro: a Ty chodziłaś do takiej szkoly policealnej? bo jak bylam ostatnio w sekretariacie, to babka mi poiwedziala ze tam jest duuzo chemii, no i to mozna traktowac jak darmowe korepetycje do matury, to prawda? czy material jaki tam sie przerabia jest podobny do tego w liceum?

Gość kiła mogiłaaa
tak policealna .. chemia jest ale całkiem inna niż w liceum wszystkie przedmioty wiążą się z farmacją , poczytaj sobie jakie są przedmioty farmakognozja itp jedyne to anatomia jest ok :P zależy też od szkoły i nauczycieli ja miałam bardzo wymagajacych bo to powazny kierunek i tak tez traktowli to

Gość maaadlene
oj, tak mowisz, myslalam ze to jednak bardziej zwiazane z chemia szkolna:-) a Wy teraz jestescie technikami farmacji, tak? pracujecie w aptece? i jak podoba wam sie wasza praca? przezpraszam ze pytam, ale tak z ciekawosci, ile zarabiacie?

Gość trele i pele
a musiałyście robić badania wcześniej na technika formacji psychiczne i fizyczne - jakie to badania?

Gość maaadlene
Trele i pele:ja dostalam skierowanie do lekarza medycyny pracy i mi sprawdzali poziom bilirubiny, czyli watrobe, nie mam pojecia dlaczego, ale ogolnie inne przeciwskazania to zylaki, skrzywienia kregoslupa, alergie itd:-)

Gość dont stop music
co wszyscy widza w tej farmacji, ze tak na to leca?! no napiszcie mi, bo nie rozumiem...

Gość kamilka23032
właśnie odkryłam wasze forum a pomysł z technikiem farmacji przed chwilą mi się nasunął.dla mnie ma to być wyjście awaryjne jeśli nie dostanę się na technologię żywności i żywienia a raczej się nie dostanę.polecacie ten kierunek?i przede wszystkim jaka atmosfera na Jaczewskiego?proszę o odp.jeśli ktoś wiedziałby dużo a najlepiej skończył ten kierunek mój e-mail kamila_kusmieruk@wp.pl z góry dzięki

Gość AAAnnniiiAAA
Witam:) Wybieram sie do dwuletniej szkoły policealnej na kierunek technik farmaceutyczny. Chcialam sie dowiedziec od osób, ktore uczyly sie w podobnych placowkach czy jest tam duzo takiej chemii ogólnej? I czy trzeba mieć zaawanasowana podbudowę w wiedzy z zakresu chemii z liceum/ gimnazjum czy jednak ta chemia w farmaceutyce troche inaczej wyglada? Z góry dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość Medycyna
Hej :) a mysleliscie o studiach medycznych na Ukrainie?. Ja jestem tam studentka na najlepszym uniwersytecie i moge wam go szczerze polecic, jest naprawde miedzynarodowej klasy, a ja jestem juz na czwartym roku. Jesli nie dostalyscie sie w Polsce, moge wam chetnie odpowiedziec na wszystkie pytania :) Chetnie pomoge.piszcze paulakrukierek@yahoo.pl

Gość gość
Ja uważam ze policealne to nie sa jakies gorsze szkoły. Na pewno tutaj w krótkim czasie bo w okresie 2 lat mozna zdobyć zawód. Wiec moim zdaniem warto pomyslec o takich szkołach.