Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ziomp

Znany problem... Jak tu zacząć?

Polecane posty

Gość Ziomp

Witam wszystkich! Niedawno wprowadziła sie do mojego bloku sympatyczna dziewczyna. Niestety najprawdopodobniej nie mamy zadnych wspolnych znajomych. Wiem tylko jak ma na imie i gdzie dokladnie mieszka. I teraz pytanie... Jak zacząc znajomosc? Nie mam nawet skąd załatwić jej numeru gg lub chocby tel... pomocy :]

Gość chciałabym żeby obiekt
zapukaj do jej drzwi i zaproś na kawę;) czyzbyś mieszkał w wawie?:P

Gość Ziomp
dosc smiala propozycja... a jak otworzy ktos z jej rodziny ? :) akurat z wrocka jestem

Gość chciałabym żeby obiekt
to pytasz czy jest córka:D wcale nie śmiała:D ja bym na Twoim miejscu poczekała tydzień jak w międzyczasie jej nie spotkasz(oczywiście jeśłi spotkasz to zagadaj) to wtedy migiem do dniej do domu:D

Gość Ziomp
Jakies 4 dni temu sie wprowadzila i od tego czasu ja codziennie widze. Poki co stanelo na wymianie usmiwchow tylko...hm... Ciezko tak podejsc do nieznajomej i zaczac gadac o... wlasnie.. o pogodzie ? :P

Gość b.just...
Nie no, z pukaniem to już przesada nieco.:P Ale zagadac możesz jak najbardziej - w końcu jesteście sąsiadami, więc pretekst jest. Najlepiej w windzie, bo Ci nie zwieje;)

Gość tez baba
Kupić różyczkę, podpiąć liścik z nrem gg i podpisem Cichy Wielbiciel Kasi/Moniki/Ziuty, zadzwonić do drzwi i spierdalać. :D Głupie, ale może być skuteczne.

Gość buuuhaaaaaaaahaaaaaaaaa
"Kupić różyczkę, podpiąć liścik z nrem gg i podpisem Cichy Wielbiciel Kasi/Moniki/Ziuty, zadzwonić do drzwi i spie**alać." boskie :D

Gość hjfgnnnnnnnnnnnnnnnnb
A może następnym razem gdy się zobaczycie, spróbuj się pierwszy uśmiechnąć, jeśli odwzajemni to podaj rękę i przedstaw się :). Jeśli będzie pozytywnie nastawiona to na pewno coś się zacznie :).

Gość Ziomp
niestety windy nie ma :P a co do rozyczki i listu... pomysl calkiem niezly :) ale poczekam jeszcze na inne propozycje :)

Gość hjfgnnnnnnnnnnnnnnnnb
Moim zdaniem to za poważny krok z tym listem... A może ta dziewczyna Ci kompletnie nie będzie odpowiadać?

Gość pa_tyczka_20
po prostu jak ja spotkasz na klatce schodowej usmiechnij sie i zacznij rozmowe w tym stylu: "cześć, często się ostatnio ze sobą mijamy. wprowadziłaś się tutaj?" no i potem już rozmowa powinna się potoczyć: możesz jej zapytać gdzie dokładnie mieszka (możesz udać że tego nie wiesz :P), jak ma na imię, skąd się przeprowadziła, czy podoba jej się w nowym miejscu itp. sam też się przedstaw i powiedz pod którym numerem mieszkasz. jeśli jest z daleka to możesz zaproponować jej oprowadzenie po okolicy :P albo po prostu zapytać się czy ma ochotę się przejść do pobliskiej knajpki itp. ile macie lat?

Gość Ziomp
ja 18 ona wyglada na tez cos kolo tego :)

Gość pa_tyczka_20
no to wiek akuratny do tego sposobu rozpoczęcia znajomości :) powodzenia i daj znać jak Ci poszło!

Gość Ziomp
dzieki bardzo jak bedzie jakos postep to napisze :)