Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ori bright

ZAKUP AUTA W UK

Polecane posty

Gość ori bright

Chciałem się zapytać czy kupując samochód w UK trzeba wykupić tutejsze ubezpieczenie, może ktoś wie? Chciałbym kupić auto w anglii i sprowadzić do polski a nie wiem na jakich zasadach można to zrobić. Szukam auta z kierownicą po lewej stronie (też są tu takie). Proszę o rady osoby które znają się na rzeczy :)

Gość ori bright
dodam że mam auto w polsce ubezpieczone na mnie. Tutaj jestem dołożony do ubezpieczenia pracodawcy.

Gość ori bright
prosze o pomoc!!!!!!!!

Z tego co się orientuję bez ubezpieczenia w ogóle nie będziesz mógł tym autem jezdzić. Komis np. bez ubezpieczenia w ogóle ci samochodu nie wyda (tak było w moim przypadku).

Gość irja
jesli nie wykupisz ubezpieczenia to nie mozesz jezdzic autem, bo moze cie to drozej kosztowac niz auto.

Gość dokladnie tak samo
do tego dochodzi jeszcze oplata MOT. Ale bez ubezpieczenia to nawet lepiej nie wsiadac do samochodu

Gość dokladnie tak samo
aha no i road tax - takie kolko na przednia szybe jak go nie masz tez niezle kary dowalaja

Gość poranna kawa z mlekiem
no wiec takie male sprostowanie.... owszem trzeba miec oplacony tax jednak czesto jest on juz oplacony jak kupuje sie samochod i nie ma potrzeby by placic tax na nowo bo zmienil sie wlasciciel, MOT to inaczej przeglad, i bez MOT'u nie mozna jezdzic (bo miedzy innymi nie ubezpieczysz samochodu) ale tez gdy kupujesz samochod czesto ma on pelen MOT lub wazny jeszcze przez kilka miesiecy.... co do ubezpieczenia wiem ze mozna ubezpieczyc samochod na np dzien zakupu, tak wiec radze podejsc do jakiejs ubezpieczalni i powiedziec jaka jest sytuacja i mysle ze samochod zostanie ubezpieczony na okres pobytu w uk...

Gość Zlota Kaczka
Jak sie juz ma to auto, to polecam internetowy sklep z akcesoriami http://www.fasteronline.co.uk . Kupilam tam kilka rzeczy (glownie babskich,a le co tam:) i ceny sa naprawde konkurencyjne. Pozdrawiam K.