Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Roseane

Ratujac swoje zycie...

Polecane posty

Postanowilam zalozyc ten topic bo mam juz dosc tego co sie ze mna stalo:( Mam 21 lat i 45 kilo nadwagi jest mi z tym cholernie ciezko. Nie bede stosowala zadnych wyniszczajacych diet, poprostu postaram sie mniej jesc i ruszac ,a do tego koniec ze slodyczami i tlustym zarciem, bede jadla zdrowo:) A topic potraktuje jak moj osobisty pamietnik. Jesli ktoras chce sie przylaczyc to zapraszam ale nie bede nalegac na wpisy nawet jakbym miala od poczatku do konca wpisywac sie sama. A wiec 5 sierpnia jest dniem zaczecia mojej walki o zdrowie i przy okazji ladny wyglad.

Gość lelumploelum
Życzę powodzenia:)

dziekuje:) jesli uda mi sie osiagnac cel to wkleje moje zdjecia przed i po dla porownania:)

Na poczatek opowiem troszke o sobie:) Przestudiowalam juz chyba wszystkie mozliwe diety ale na zadnej nie umialam wytrzymac dluzej niz 3 dni po ktorych sie poddawalam myslac ze i tak mi sie nie uda (nie mam silnej woli i to mnie gubi). I tak to sie ciaglo przez rok, w tym czasie zdarzylam przybrac 25 kilo:( Wczoraj rozmawialam z mezem ktory sprawil ze dotarlo do mnie ze jestem bardzo mloda i jesli bede dalej sie tak zaniedbywac to nie dozyje nawet 40:( przerazilam sie na sama mysl o tym:( Przeciez mam cale zycie przed soba, jesli teraz nie zaczne prowadzic zdrowego trybu zycia to potem bedzie za pozno:( Codziennie wieczorem bede sobie pisac co zjadlam, to bedzie mnie motywowac:) trzymajcie za mnie kciuki bo dluga droga przede mna:(

Gość ciekawi mnie czemu tak bardzo
przytyłaś?Objadasz się ponad miarę?

cierpie na kompulsy:( to sie zaczelo rok temu po urodzeniu dziecka wczesniej nie mialam z tym problemu:(

Gość poczytaj troche
tu jest sporo tematów dot. kompulsywnego jedzenia. I radze ci przede wszystkim zapisać sie na jakiś fitness, najlepiej jeszcze z jedną albo paroma osobami ( motywacja)

powiem szczerze ze narazie bede cwiczyla w domu bo niechce sie kompromitowac:( nie uprawialam zadnego sportu od dawna i kazdy nawet chwilowy wysilek jest dla mnie trudny kiedy poczuje ze potrafie cwiczyc dluzej niz 40 minut to pojde na fitnes na razie wystarczy mi basen 2 razy w tygodniu i cwiczenia w domu:) i wcale sie nie wykrecam tylko mam problemy ze stawami wystarczy ze troche szybciej ide i okropnie bola mnie kosci na wysokosci lydki probowalam zaczac truchtac ale skonczylo sie okropnym bolem pozatym konsultowalam sie z moim lekarzem jakis miesiac temu i on stanowczo mi odradzil tego typu cwiczenia za to doradzil mi basen i rowerek , nie mam rowera ale juz niedlugo sie w niego zaopatrze a poki co gimnastyka

Gość poczytaj troche
rzeczywiście- basen ekstra pomysł ! Przy okazji poszukaj sobie w necie ćwiczeń aqua areobikowych. Tylko sie ruszaj w tej wodzie a nie kontempluj kafelki. :-) powodzenia

dzieki:) nie jestem naiwna i wiem ze samo sie nie zrobi:) mam zamiar sie cieszyc zyciem a nie zamartwiac:)

poczytaj troche --- czytalam juz duzo na ten temat jak juz pisalam wiem o odchudzaniu prawie wszystko tylko nigdy nie umialam tego zastosowac na sobie:( dla mnie proba narzucenia sobie jakiejs diety konczy sie obzarstwem wiec nie bede sie nastawiac z mysla ze stosuje diete poprostu odstawie slodycze, biale pieczywo, ziemniaki a cukier zastapie slodzikiem do tego bede pila tylko wode niegazowana i herbate zielona no i 2 razy dziennie kawe taki mam plan. Nie bede tez jadla po godzinie 18 i dziennie bede sie ruszac przynajmniej troche jak narazie a napewno z czasem bede umiala coraz wiecej cwiczyc wtedy pojde na fitness:)

Gość Malal25
Roseanne, a skąd jesteś?

Gość miii sie udalo
NIC SMAZONEGO, ZERO CHLEBA I ZIEMNIAKÓW duzo zup, salatek, pieczywo wasa z dzemem, gotowane mieso i czasami ryba na parze lub z piekarnika w 2 mce schudlam 8 kg POWODZENIA

Gość Malal25
Tak po prostu :) jakbysmy byly z jednego miasta, to mozna by sie od czasu do czasu wesprzec na dietetycznej kawce ;)

Gość Malal25
Co prawda ja sie nie odchudzam, ale tak po prostu :)

Gość Malal25
Co prawda ja sie nie odchudzam, ale tak po prostu :)

Gość Malal25
Trzymam kciuki ;)

Gość Malal25
Ok, chętnie, postaram się co jakiś czas coś tam napisać. :) ale nie siedzę dużo na Kafe, więc nie będzie to superczęsto. Niemniej dodam sobie stronkę z Twoim topikiem do zakładek.

Gość poczytaj troche
ja tez uwielbiam ruszać żuchwą. Aktualnie ratują mnie : marchew,kalarepa, kefirki z owocami,czipsy z suszonego jabłka :-)

ja staram sie trzymac daleko od kuchni:) a jak mam cos ochote zjesc to zuje gume i pije wode:) sniadanie praktycznie nie jadam no moze w niedziele jak mam ochote jakos do poludnia nie mam smaku na nic:/ wiem ze sniadanie jest najwazniejsze ale nie bede go wpychac na sile:)

ja tez bede wpadac jak tylko bede na kafe :) powodzenia i pamietaj nei jestes sama, a musisz zyc długo i zdrowo dla dziecka i meza :*

ciesze sie ze jestescie ze mna:) napisze wieczorkiem co dzis jadlam:) mam juz wstepny plan ale nigdy nie wiadomo na co bede miala ochote zaopatrzylam sie w marchewki i jablka na chwile slabosci:) buziaki

Gość Malal25
To jeszcze raz: :) ode mnie i powodzenia! A ja wracam do pracy :D

oj ja tez mam problem z stawami :( nawet gorszy niz Ty bo ja ledwo chodzic moge a tak chcialabym isc na silownie :( bylam ostatnio na basenie to na astepny dzien tylko ból i cierpienie

ja tez tak mam czasami wstaje rano i nie moge kroku normalnie zrobic bo kuleje od bolu:( ale wiem ze to wina mojej otylosci i braku ruchu mysle ze jesli bede regularnie cwiczyc to bol ustapi:) tylko trzeba czasu

Roseane to startujemy z tą sama wagą :) trzymam kciuki ja od wczoraj jestem na diecie na innym topiku ale bede tu zaglądać:) i zapraszam równiez do nas:) pozdrawiam