Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Roseane

Ratujac swoje zycie...

Polecane posty

Witam! Ja w marcu urodzilam dziecko. Przed ciążą wazyłam 60 kg przy wzroście 175.Miescilam sie w ubrania 38. Po zajciou w ciaze stopniowo przybierałam na wadze. W chwili porodu było to juz 90 kg!!!! Utyłam 30 kg. TO BYŁO W MARCU 2008. W chwili obecnej waze 72 kg. A więc 18 kg mniej w 4,5 miesiaca. Jest mi bardzo trudno się odchudzac. teraz stosuje diety . Troche soutch beach ale nie da sie wytrzymac dłużej jak 3 dni. Dzis rano zaczeło mi sie krecic w głwoie. Kupilam wiec sobie tabletki z witaminami. Ogolnie chce kontynuowac odchudzanie. Chce dojsc do 65 chodziaz a potem do 60 ale to juz potem... potem. Mimo wszystko swoja podroz zaczelam od ćwiczen. Cwiczylam aerobic z Carmen Elektra ok 1,5 h dziennie. I przez tydzien schudłam 2 kg . Kolejne kilogramy spalilam dzieki diecie od pewej dietetyczki z allegro. Moge ją zamiescic na forum. Podobna do kopenhadzkiej. Narazie nie potrafie juz wytrwac na diecie. Sama kombinuje swoje posiłki. Musze wrócić do ćwiczeń tyle ze na diecie jest trudno bo sie nie ma siły:(

Gość młoda wdowa
..i tak pójdziecie do piachu,,,,, i w czym problem..... ???????

W czym problem??? W tym ze chce sie pdobac mężowi. On mi powiedzial ze ma juz dość mojej otyłości. Ze byłam szczupła jak do mnie chodzil!!! Poza tym podoba mi sie wiele ubrań w które sie nie mieszcze wogole.pozatym stawy bolą od otyłości, stopy sie nie mieszcza w buty!!! Jak gdzies ide to jestem cała zgrzana. I nie chodze na dyskoteki bo tam sa super laski i sie wstydze przy nich stac , jeszcze moj mąż by sie na nie gapił a nie na mnie. Nie chce wygladac jak smok cale zycie!!! W TYM PROBLEM. Widac ze jakas głupia osoba sie wypowiedziala albo chuda i ma w d... to ze ktos cierpi z powodu nadwagi.

Gość młoda wdowa
jestem chuda...bo nie jem dużo.... przestańcie jeść cukier , słodycze, tłuszcze i trochę się ruszajcie!

Nie jem słodyczy ani tłuszczów. Moj facet jest cierpliwy ale juz naprawde 5 miesiac mija od ciązy a ja wciąż jestem gruba. Wczesniej tez mowilam o grubych dsiewczynynach ze jak one moga sie doprowadzic do takiego stanu. Ale teraz widze ze moga bo czasem popostu sie nie chudnie. Zły metabolizm i tyle.

monikanet masz racje ja mam tak samo jak piszesz jak wchodze do sklepu i widze ubrania dla szczuplych a potem podchodze do mojego stiska gdzie pisze xxxl to mnie krew zalewa po te ubrania mi sie nie podobaja mloda wdowa skoro jestes taka chuda to zaloz topic i tak pojde do piachu chuda!! to jest topic dla kogos kto tak jak ja ma problem z waga i chce cos z tym zrobic! pozdrawiam wszystkie kobietki:)

Jasne trzeba schudnąc zeby czuć sie dobrze w swoim ciele. Ale i tak bede kontynuowac diete .Choć juz nie tak dyrastyczną. Bo źle sie czuje i jestem senna. I wracam do ćwiczeń z carmen.Jak ktos chce linka to podam :)

hej,bardzo proszę o ten link.byłabym również wdzięczna o wklejenie tej dietki. z góry dziękuję .

Wi ęc poniewaz jest to wersja z internetu bedzie w języku rosyjskim. http://depositfiles.com/en/files/5502832 http://depositfiles.com/en/files/5503388 http://depositfiles.com/en/files/5503901 http://depositfiles.com/en/files/5504401 Powinno wystarczyć. A dieta wygląda następująco: Dzień 1 i 8 1 posiłek : kubek kawy + ewentualnie słodzik 2 posiłek : szklanka mleka (0,5 proc. tłuszczu) z 2 łyżkami müsli, średnie jabłko, kawa lub herbata 3 posiłek : Sałatka z 100g chudej wędliny, 1 cykorii, 1 ogórka kiszonego, 1 kwaśnego jabłka, 100ml jogurtu naturalnego. Dzień 2 i 9 1 posiłek : kubek kawy + ewentualnie słodzik 2 posiłek : wy¬mieszaj z pokrojoną w kostki 1/2 brzoskwini, 150 g chudego twarogu, łyżeczką miodu i odrobiną wody mineralnej. Pastę posyp 2 łyżeczkami wiórków kokosowych. 3 posiłek : : plaster chudego, gotowanego mięsa, filiżanka warzyw gotowanych na parze (buraczki, marchewki, selery) 2-3 szklanki jogurtu naturalnego. Dzień 3 i 10 1 posiłek : kubek kawy + ewentualnie słodzik 2 posiłek : jogurt naturalny 350ml + mały banan 3 posiłek : 3/4 szklanki ugotowanego na sypko ryżu, jajko sadzone, usmażone na łyżce oliwy, sałatka z 3 liści sałaty i 2 pomidorów, przyprawiona sokiem cytrynowym lub surówka z garści kiszonej kapusty, ćwiartki cebuli i natki pietruszki, szklanka soku pomidorowego Dzień 4 i 11 1 posiłek : kubek kawy + ewentualnie słodzik 2 posiłek : Wymieszaj łyżkę musu jabłkowego(bez cukru) ze 100 g chudego jogur¬tu, pełnoziarnistą bułeczkę. Zjedz z filiżan¬ką kawy z mlekiem.. 3 posiłek : Szklankę ugotowanego makaronu zmieszać z sałatką z pomidora, papryki, ogórka i 2 łyżkami twarożku. Dzień 5 i 12 1 posiłek : kubek kawy + ewentualnie słodzik 2 posiłek : duża marchewka tarta z cytryną + jedno cale jajko i jedno białko z jaja usmażone na oliwce z oliwek (lekko dosolić do smaku) 3 posiłek : 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego z masłem lub margaryną i białym serem/zółtym oraz surówka z cykorii, rzodkiewek i pomidora. Dzień 6 i 13 1 posiłek : kubek kawy + ewentualnie słodzik 2 posiłek : Ugotuj 50 g ryżu. Podsmaż z obu stron na 2 łyżeczkach masła 120 g filetu z morskiej ryby. Dodaj 200 g pokrojonych na cienkie plasterki pieczarek i pokrojoną w kostkę małą paprykę. Polej 2 łyżkami śmietanki, przypraw solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodaj osaczonego tuńczyka w sosie własnym. Zjedz z ryżem. 3 posiłek : 2 jaja na twardo + 1 duża marchew Dzień 7 i 14 1 posiłek : 2 kromki pełnoziarnistego chleba razowego + po plasterku wędliny i sera żółtego+pomidor + do picia szklanka soku pomidorowego 2 posiłek : kawałek gotowanego chudego mięsa + świeży owoc 3 posiłek : NIC Dodam ze wytrzymałam na niej 3 dni i schudłam 2 kg.

wiec dzis na obiadek jadlam: fasolka szparagowa zielona/ 157 kcal marchew lekko gotowana /15 kcal kalafior z wody /145 kcal udko pieczone bez skory/ 50 kcal -------------------------------------------- razem: 367 kcal podaje juz wyliczone kalorie po zwazeniu potraw:) teraz byle wytrzymac do kolacji bez obzarstwa:)

Gość ilke trwa dieta
A dieta wygląda następująco: Dzień 1 i 8 1 posiłek : kubek kawy + ewentualnie słodzik 2 posiłek : szklanka mleka (0,5 proc. tłuszczu) z 2 łyżkami müsli, średnie jabłko, kawa lub herbata 3 posiłek : Sałatka z 100g chudej wędliny, 1 cykorii, 1 ogórka kiszonego, 1 kwaśnego jabłka, 100ml jogurtu naturalnego. Dzień 2 i 9 1 posiłek : kubek kawy + ewentualnie słodzik 2 posiłek : wy¬mieszaj z pokrojoną w kostki 1/2 brzoskwini, 150 g chudego twarogu, łyżeczką miodu i odrobiną wody mineralnej. Pastę posyp 2 łyżeczkami wiórków kokosowych. 3 posiłek : : plaster chudego, gotowanego mięsa, filiżanka warzyw gotowanych na parze (buraczki, marchewki, selery) 2-3 szklanki jogurtu naturalnego. Dzień 3 i 10 1 posiłek : kubek kawy + ewentualnie słodzik 2 posiłek : jogurt naturalny 350ml + mały banan 3 posiłek : 3/4 szklanki ugotowanego na sypko ryżu, jajko sadzone, usmażone na łyżce oliwy, sałatka z 3 liści sałaty i 2 pomidorów, przyprawiona sokiem cytrynowym lub surówka z garści kiszonej kapusty, ćwiartki cebuli i natki pietruszki, szklanka soku pomidorowego Dzień 4 i 11 1 posiłek : kubek kawy + ewentualnie słodzik 2 posiłek : Wymieszaj łyżkę musu jabłkowego(bez cukru) ze 100 g chudego jogur¬tu, pełnoziarnistą bułeczkę. Zjedz z filiżan¬ką kawy z mlekiem.. 3 posiłek : Szklankę ugotowanego makaronu zmieszać z sałatką z pomidora, papryki, ogórka i 2 łyżkami twarożku. Dzień 5 i 12 1 posiłek : kubek kawy + ewentualnie słodzik 2 posiłek : duża marchewka tarta z cytryną + jedno cale jajko i jedno białko z jaja usmażone na oliwce z oliwek (lekko dosolić do smaku) 3 posiłek : 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego z masłem lub margaryną i białym serem/zółtym oraz surówka z cykorii, rzodkiewek i pomidora. Dzień 6 i 13 1 posiłek : kubek kawy + ewentualnie słodzik 2 posiłek : Ugotuj 50 g ryżu. Podsmaż z obu stron na 2 łyżeczkach masła 120 g filetu z morskiej ryby. Dodaj 200 g pokrojonych na cienkie plasterki pieczarek i pokrojoną w kostkę małą paprykę. Polej 2 łyżkami śmietanki, przypraw solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodaj osaczonego tuńczyka w sosie własnym. Zjedz z ryżem. 3 posiłek : 2 jaja na twardo + 1 duża marchew Dzień 7 i 14 1 posiłek : 2 kromki pełnoziarnistego chleba razowego + po plasterku wędliny i sera żółtego+pomidor + do picia szklanka soku pomidorowego 2 posiłek : kawałek gotowanego chudego mięsa + świeży owoc 3 posiłek : NIC Dodam ze wytrzymałam na niej 3 dni i schudłam 2 kg. ILE TRWA TA DIETA ,ILE RAZY MOZNA JA POWTARZAC I ILE SIE CHUDNIE W 1 CYKLU ???

Gość bet123
jak dla mnie za bardzo skomplikowana i niezdrowa... obecnie nie poleca sie w dietach: białego ryżu, białej mąki, żółtego sera, śmietany, soli, pieprzu, a kawa to wogóle....

No ja wytrzymałam na niej 3 dni. Jak dla mnie jest beznadziejna bo te produkty wogole mi nie smakuja, ale schudłam 2 kg. Inne osoby ktore prowadzily ja do konca schudły 6 kg. Ale to musi byc bardzo trudne. Dieta trwa 14 dni. Jesli chcecie znac moje zdanie na temat diet to polecam samemu sobie cos skomponowac. Ja np mam swoja diete. Tzn na bieżąco układam posiłki np. rano 2 jajka, w południe tuńczyk z pomidorkiem i pieczywo chrupkie, na podwieczorek musli z mlekiem, i na kolacje jajko z buraczkami. Nawet jesli te produkty nie odchudzaja to i tak schudne bo jest tu białko i kalorii tez nie wiele i do tego ćwicze brzuszki.I pije dużo wody i herbatke bez cukru. Co do linku... hmm ... sprobuje poszukac innego z tymi ćwiczeniami. Polecam za to ABS(cwiczenia na miesnie brzucha) : 2 minuty ABS http://pl.youtube.com/watch?v=RMWBLG4syRQ 5 minut ABS http://pl.youtube.com/watch?v=3vFu0_WtNx0 8 minut ABS http://pl.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY Piszcie jesli i Wy macie jakies pomysły.

juz pisze co jadlam podwieczorek: lod wodny o smaku truskawkowym/ 71 kcal kolacja: pol bulki i parowka/ok 250 kcal przez caly dzien wypilam 3 litry wody a do tego herbata zielona

Gość monikanet skad masz
te diete ?

monikanet te linki do sciagniecia mi nie dzialaja pisze ze potzrbne sa woluminy czy cos takliego:/ jak bedziesz miala cos innego to mozesz mi podeslac

Mam ta diete od takiej jednej dietetyczki za internetu. Co do roseane to nie polecam lodów- bo to puste kalorie i parówek tez nie bo sa bardzo kaloryczne. Zastąp je czymś innym na przyszłość. Wybieraj te produkty ktore maja białko bo ono pomaga chudnąć np . tuńczyk,pierś z kurczaka, migdały, krewetki, łosoś ,brokuły(ble :( ) Ale napewno nie bułki, parówki i lody. Zamień chleb nan pieczywo chrupkie. Bo od chleba tyłek rośnie i od ziemniaków. I jeszcze cos: to nie to samo jak zjemy 4 jabłka i plasterek bekonu bo jabłka strawimy a boczek jako tłuszczyk sie odłoży. Pozdrawiam:) Ja cały czas jestem na diecie i dzis zrobilam brzuszki.Jak cos schudne to napisze. Narazie 72kg.

czytam te bzdury typu: nie schudniesz bo jesz ziemniaki, bialy ryz, i bialy chleb. PARANOJA!!!!!!!!bzdura,bzdura i jeszcze raz bzdura.jestem zywym tego przykladem.jadam normalnie wszystkie te produkty ktore wymieniacie jako absolutnie zakazane a chudne.ciekawe jak to wytlumaczycie????.powiem wiecej osiagnelam -15kg od poczatku tego roku.wiem ze dlugo ale jak jada sie normalnie to zdrowe odchudzanie trwac moze nawet rok i dluzej . teraz z krzesel pospadacie bo jutro na obiad serwuje sobie placki ziemniaczane po wegiersku(z gulaszem), innego dnia jadam kopytka,pyzy z miesem,schabowe w panierce!!!!w pracy jadam kanapki i nic mi sie nie dzieje.dalej chudne.moze nie 2kg w tydzien.ale nie szkodzi moze byc i 0,5kg w miesiac ale wiem ze trwale i nie wroci w postaci jojo.bo ja sobie nie wyobrazam reszty mojego zycia na lisciu salaty albo na kromce suchara typu Wasa. szczarze podziwiam wasze zmagania bo jak czytam wasze wpisy .....to musi byc to naprawde trudna i katorznicza praca nad soba.pozdrawiam

Dzis moj drugi dzien diety, zaczelam go od 2 szklanekj wody a zaraz bede pila kawe i tak mi zleci do obiadu, a na obiad kalafior bez bulki i tluszczu, niewiem moze do tego zjem jajko gotowane, na przekaske jakis owoc a o kolacji narazie nie mysle:) monika net dziekuje za rade:) jadlam wczoraj loda wodnego to nie jest az tak duzo bo ma tylko 71 kcal mysle ze jak jest cieplo to moge sobie na to pozwolic:) dieta dieta ale nie mam zamiaru sie katowac bo pozniej rzuce sie na slodycze, moim celem glownym jest nie jedzenie slodyczy, cukru , ziemniakow i tlustego jedzenia, do tego zmniejszenie porcji a nie odmaiwanie sobie wszystkiego bo tak dlugo nie pociagne wczesniej jadlam tlusto i duzo slodyczy dlatego przytylam wiec jeslki wyeliminuje te rzeczy to powinny byc efekty co inneg gdybym jadla normalnie 3 posilki i tyla ale ja sie wrecz opychalam i to chce zmienic

Gość mell**
Roseane, to wspaniale, ze bierzesz sie za siebie. Sama wiesz, ze zrodlo Twojego problemu tkwi w psychice (kompulsy!!!). Mam wrazenie ze desperackie glodzenie sie moze sie skonczyc nawrotem kompulsywnego objadania sie. Przechodzilam przez to, gdy bylam w Twoim wieku. Wazne jest, oprocz diety (ale rozsadnej, nie mozesz chodzic glodna!) praca z psychika. Moze jakas grupa wsparcia, moze rozsadna psychoterapia, metody relaksacyjne? Wazne, bys miala w sobie radosc zycia i pewnosc, ze wszystko jest z tym swiatem i z Toba w porzadku... Wyznaczenie celow zyciowych, wlasne pasje, odciagaja uwage od jedzenia. Po prostu czlowiek przestaje myslec bez przerwy o swoim przewodzie pokarmowym. Ja tak rzucial palenie, nawet nie wiem kiedy, gdy zaangazowalam sie w trudne studia. Dawalo mi to mnostwo satysfakcji i nie zostawialo miejsca na glupoty. POmysl o tym szerzej, pogadaj z kims doswiadczonym, to moze byc poczatek pieknej przygody :) Twoja psychika nauczyla sie osiagac satysfakcje z jedzenia (kompulsy!), chodzi o to by ja tego oduczyc, ale musisz dac cos w zamian! Gdy bedziesz sie koncentrowac tylko na ograniczaniu jedzenia, mozesz czuc wkrotce ogromna frustracje. Podejdz madrze do tematu, zycze powodzenia!!!! :)

Gość Kulla
Jeszcze odnośnie zakazanych i nie zakazanych rzeczy do jedzenia. Schudłam 12 kg jedząc absolutnie wszystko ,tzn rówiez ser żółty ,makaron ,czasem chleb z masłem . Chodzi nie o to ,co sie je a ile . Wiem ,co mówię . Ludzie stosujący Montignaca np tez nie obżeraja sie ,jak świnie ,tylko jedza jego posilki w mniejszej ilości ale moge sie zalozyc ,ze jeśli od czasu do czasu pozwililiby sobie na schabowego z ziemnakami(mala ilosc)to tez by od tego nie utyli. To logika. Nie utyjesz od garści ryzu białego ,czy jednego loda z czekolada na dzien. Nie popadajmy w paranoje zywieniowe. Umiar ,umiar ,umiar.

Gość mell**
Kulla dala swiena rade, UMIAR w jedzeniu. Nie wiem, czy wiecie, ze w trakcie glodzenia sie, albo ekstremalnie niskokalorycznej diety, organizm przelacza sie na "osczedny bieg" czyli lepiej przyswaja wszystko co zjadasz i wydatkuje mniej energii. To dlatego osobom na diecie czesto jest zimno i sa slabe a mimo to nie chudna, przeciwnie maja wrazenie, ze kazdy batonik widac od razu na biodrach. Lepiej stopniowo zmieniac jadlospis, glodowac dzien, gora dwa, by umozliwic wydalenie nadmiaru i oczyszczenie a nie przestawic przemiany materii na zbyt wolna.

dziekuje dziewczyny za rady:) wlasnie tak mam zamiar prowadzic diete i nie bede sobie odmawiac np raz dziennie loda wodnego leprze to niz pol litra lodow smietankowych:( ktore pozeralam ja sniadan w ogole nie jadam wiec nie mam wyrzutow sumienia za te lody a nawet parowki:) znam kobiete ktora schudla ze 100 kilo do 70 odstawiajac tylko slodycze i gazowane napoje a biale pieczywo zamienila na ciemne, jadla wszystko nawet ziemniaki i makaron tylko bez sosow efekty piorunujace i ja tez tak ma zamiar jesc a nie jakies dieta typu kopenhadzka czy norewska nawet jakby mialo mi to zajac 2 lata to i tak bede zadowolona bo nie chce miec jo-jo:)

Gość Kulla
Roseane ,uda ci się:). Ja tez bardzo duzo wazyłam ,nadal ważę ale walcze i wiem ,że czasem trzeba sobie zrobic nagrode w postaci np czegos dobrego np.kawałka ciasta ,czy loda. Inaczej mozna zwariowac i czlowiek ciągle czuje sie nieszczęsliwy ,ze sobie czegos odmawia .Wiesz ,wszyscy jedza a tobie slina leci. Tak wiec mozesz zjesc ale mniej ,troszke. Jesli wczesniej duzo jadlas ,to wystarczy ,zeby kilosy zaczely spadac. Bez pospiechu ale z trwalym efektem i zdrowo:)

Gość Malal25
Hej Roseane, gratuluję i trzymam kciuki :) Mam nadzieję, że wytrwasz. :)

dzis na obiad znow byl kalafior a na sniadanie jajko gotowane i pol bulki jak narazie sie trzymam i nie mam wiekszych grzeszkow na sumieniu:)

dzis zjadlam sniadanie, jakos tak mnie naszlo od rana i zrobolam sobie pomidorka z cebula i koperkiem a na obiad kalafior jestem mega szczesliwa bo od zeszlej srody ubylo mi 4 kilo:) to niesamowite bo wcale nie stosowalam zadnej drastycznej diety:) teraz pewnie pojdzie wolniej ale to nie jest wazne:) najwazniejsze ze mam motywacje zeby schudnac:) pozdrawiam dziewczyny