Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAMILCIU1988

Dziewczyny proszę was o porade w związku z tabletkami!!!

Polecane posty

A więc tak planujemy ze swoją dziewczyną iść do ginekologa i mam takie pytanko czy jeśli będzie ona brała tabletki to czy należało by abyśmy się kochali z jakimś dodatkowym zabezpieczeniem naprzykład z prezerwatywą czy bez??? Jestem młody mam 20 studiuje i mam plany na przyszłość i nie chciałbym niespodzianki. Proszę was o porade!

Gość kalinkaa
po co sie truc jak i tak bedziecie uzywac prezerwatyw?

wiesz jaki jest najlepszy sposób?? Kończyc na zewnątrz (brzuch, plecy, twarz, usta, chusteczka (?) - gdziekolwiek:) poza tym, tabletki + prezerwatywa - jeśli Ci nie przeszkadza. A jak ona się boi to niech zacznie korzystać z jakiś globulek itp.

Gość vsvvsvv
"złoo" tylko podpuszcza a jeśli twoja dziewczyna będzie stosować tabletki antykoncepcyjne wg wskazań (regularnie, o tej samej porze doby...) to nie potrzebujecie żadnego innego zabezpieczenia, także w ciągu siedmiodniowej przerwy comiesięcznej w zażywaniu tabletek

Ja nie podpuszczam:) Ale jeśli on się boi ciąży, a nie ufa tabletkom czy gumkom to niech kończy inaczej. Zresztą tabletki powinny zadziałać najlepiej. Ale oczywiście wiadomo, że jak kobieta nie chce się truć to zostają też inne metody.

Gość vsvvsvv
Możesz bo ona w trakcie stosowania środków antykoncepcyjnych jest niepłodna, nie ma naturalnego cyklu itd. Ja kochałam się z moim partnerem normalnie, on we mnie kończył, i wszystko było zgodnie z przewidywaniami.

Gość vsvvsvv
Złoo, to co piszesz wyglądało mi na żart. WIem ze są ludzie którzy z powodu lęków najchętniej stosowaliby wszystkie możliwe metody antykoncepcji naraz, ale to nie ma najmniejszego sensu.

Gość vsvvsvv
"Ale jeśli on się boi ciąży, a nie ufa tabletkom czy gumkom to niech kończy inaczej." No przecież w nerwicę lękową by się wpędzili. :D

Gość skad ja to znam ojjj
pamietaj, ze niektore leki, z pozoru niewinne, zaburzaja dzialanie tabletek antykoncepcyjnych. wiec jesli twoja dziecwczyna bierze dodatkowo jakies inne tabletki, np. takie na poprawe stanu skory, paznokci i wlosow (dziewczyny czesto to zazywaja) te tabletki maja czesto w swym skladzie wyciag z dziurawca. w polaczeniu z tabletka anty skutecznosc spada (skutecznosc tabletki anty). trzeba miec to na uwadze.

Gość KURDE...
Nie straszcie chłopaka - w ciążę nie zachodzi się wcale tak łatwo... Tabletki brane zgodnie z ulotką dają pewność i nie trzeba już stosować innych metod... Dajcie już sobie spokój z podpuszczanie chłopaka :)... Ja na własnym przykładzie mówię - NIC więcej nie trzeba :)... Pozdrawiam :)...

masz racje z lekami , aczkolwie przejrzalam cal aszuflade tabl na wlosy i w zadnych nie bylo dziurawca ;) antybiotyki tez powoduja mniejsze dzialanie tbl anty , jak rowniez wszelakie biegunki, wymioty itp

Ja wiem, że to nie ma sensu. Ja stosuje tabletki a partner kończy na zewnątrz i niczym się nie martwię. To jego wybór co chce zrobić ale widzę, że bardzo się boi ciąży więc mu tylko mówię jakie są sposoby.