Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Assiia

Rodzinne, o co biega??????????

Polecane posty

Gość Assiia

powiedzcie prosze jak to jest z tym rodzinnym? Wypelnia sie wniosek raz na rok, prawda? Ja ostatnio wypelnialam chyba w sierpniu i co teraz? dostane poczta ten wniosek czy sama mam sie zglosic do mopsu?? a jak sie zalatwia becikowe? Bardzo prosze, poaradzcie bo jestem calkiem ciemna w tych sprawach. Z gory dziekuje

Gość mamulka......................
Idz i sie dowiedz i wez przy okazji papiery na becikowe wypelnij to co i dadza i zloz

Gość mamulka......................
I musisz miec akt ur dziecka ze saba

Po kazde wnioski trzeba zglaszac sie samemu ;] A becikowe, idziesz takze po wniosek do urzedu miasta, czy tam mopsu, wypelniasz i oddajesz, czekasz na przelew ;]

Jeśli sama nie pójdziesz po wniosek i jego nie wypełnisz to niczego nie będziesz maiła.

Gość Assiia
no ok, ale tzn ze kiedy sie wypelnia te wnioski? juz teraz w sierpniu??

Gość ja w
pierwszej kolejności złozyłam wniosek do urzedu skarbowego o wystawienie zaswaidczen o dochodach mich i meza za ubiegly rok, bo bez tego ani rusz, jak odbiore te papery to do Mopsu po wniosek na rodzinne. lepiej dokumenty złozyć juz teraz to się bedzie miało ciągłośc w wypłacaniu świadczenia.

Gość Assiia
acha, oki dzieki wam. To ja tez sie wybiore do skarbówki, ale te zaswiadczenie o dochodach to za rok 2007?

Gość Assiia
a jeszcze jedno. Jest jeszcze taki dodatek (1000zl) z tytulu urodzenia dziecka, co zalezy od dochodów rodziny na osobe. Takie jak by drugie becikowe. To to tez sie zalatwia w MOPS-sie? I tez na tym samym wniosku co zwykle becikowe??

Gość Assiia
ojej, dzieki wam dziewczynki. Teraz juz wszystko wiem