Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona z ekonomii

księgowanie rachunku

Polecane posty

Gość zielona z ekonomii

Mam pytanie do osób znających sie na ekonomii/rachunkowości. Zrobilam sobie badania do pracy, na rachunku jest data z lipca. Czy skoro mamy już sierpień, to czy taki rachunek z lipca można jeszcze zaksięgować i czy w związku z tym zwrócą mi pieniądze za te badania. Dodam, ze pracuję w szkole. dziekuję za odpowiedzi

można bo w księgowości to wszystko jest jakby przeunięte o miesiąc, tzn do 20 sierpnia trzeba zaksięgowac wszystkie dokumenty z lipca, do 20 wrzesnia dokumenty z sierpnia itd, a nie na bieżąco

Gość samiczka 1972
racujesz w budztówce w zwizku z tym obowiazują troche inne zasady niz mój poprzednik pisał. Wszystko zalezy od tego jakie sa zasady rachunkowosci obowiązujace w szkole.ja jednak uwazam ,że rachunek który przedłorzysz w sekretariacie badź w ksiegowosci nie ma znaczenia gdzie tak czy tak bedzoiesz miala zapłacony bez problemu a to czy bedzie do ksiegowania w lipcu czy w sierpniu zalezy od ksiegowej tym sie nie przejmuj. pozdrawiam

samiczka ma rację, nie wzięłam pod uwagę faktu, ze to budżetówka dzięki za korektę :)

Gość zielona z ekonomii
dzięki za odpowiedzi. Jestem teraz w innym mieście i specjalnie z tym rachunkiem muszę jechać do pracy, dlatego sie zastanawiałam czy go zaksięgują, bo nie chciałabym na darmo jechać i przerywać sobie odpoczynku.