Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona w swiecie....

Czy warto mu zaufac?Powiedzcie!

Polecane posty

Poznany przez net-wydaje sie byc fajnym facetem....Nie nalega na spotkanie-wrecz przeciwnie to ja zaproponowalam dzisiaj-mieszka 30km ode mnie.Starszy o 5 lat z drobra pozycja zawodowa.Wyznal mi nawet ze jak na razie ma bardzo ciezka syt w rodzinie i wogole-warto mu zaufac?Nie ma zony ani dzieci....opisal cala swoja najblizsza rodzine...umowic sie z nim? a moze zadac jeszcze jakies pytania przed spotkaniem?jak myslicie?doradzcie cos bo ja nigdy z facetem z netu sie nie spotykalam....

po tych paru zdaniach nie jestem w stanie stwierdzic czy mozna mu zaufac czy nie :O przeciez spotkac sie mozesz, tylko ...moze podejdz do tego z dystansem ,a nie juz wyobrazasz sobie nie wiadomo co ;) poznawaj go powoli ...i nie ufaj nigdy w 100% ;)

Gość buuniaa
ja zaryzykowalam 4 lata temu i jestem szczesliwa mezatka :) przed spotkaniem strasznie sie bałam, ale potem bylo super rozmawialismy na luzie tak jak podczas rozmow w sieci - spotkaj sie niczym bo potem moze zalowac, ze sie nie zdecydowalas powodzenia.

Gość gfgdfsdfssh
umow sie z nim ale nie pakuj mu sie do lozka za szybko

no0 wlasnie ja chce sie spotkac ale sie boje :O bo nigdy tego nie robilam nie spotykalam sie z nikim z netu :o powiedzcie moze powinnam mu jakies jeszcze pytania zadac przed?on jest raczej szczery....wiec

no do lozka napewno sie nie wladuje na piewszej randce ....bez obaw ja nie z tych ;) bardziej zalezy mi na poznaniu -bez milosci nie ma wyrka ....

Gość spotkać sie możesz
ale absolutnie nie ufaj w to co mówi jeśli w żaden sposób nie możesz tego sprawdzić facet może mieć gotową legende i niejedną już sie na to chwyciła uważnie patrz na jego zachowanie i broń Boze nie ufaj nawet w 50 % poznałam już tylu netowych ściemniaczy, że szok tyle, że szydło z worka wychodzi przeważnie dopiero po kilku miesiącach

ale jaki związek ma umówienie się z nim z tym czy masz mu już ufać? Jeśli wydaje Ci sie fajnym facetem, to mu ufasz na tyle, na ile ufa się "fajnemu obcemu facetowi" - proste, i nic dodać, nic ująć. To jest to elementarne zaufanie, ktore pozwoli C się z nim spotkać na kawie, w pubie, wyskoczyć na kolację lub do kina ... nie rozumiem w czym problem

Gość buuniaa
ja tez wczesniej sie nie spotykalam z nikim tez sie balam, jak dlugo ze soba piszecie? ja wiedziałam sporo, ale bez przesady - wiedzialam gdzie pracuje, co lubi robic w wolnych chwilach, czy ma rodzenstwo, mialam tez troche zdjec jego np. z wakacji, jego mieszkania itp... teraz to chyba nie ma sensu wypytywac - umowicie sie w jakims znanym miesjcu ( np. na kawe ) pogadacie i sama zobaczysz czy cos z tego wyjdzie czy nie a tak to bedziesz siedziec i sie zastanawiac co by bylo gdyby...

a wymieniliscie zdiecia???? ...zeby nie było tak jak ostatnio....tutaj na kaffe....ze ktos uciekał w podskokach jak zobaczył ta druga osobe na umowionym spotkaniu własnie przez neta:P

"ale absolutnie nie ufaj w to co mówi jeśli w żaden sposób nie możesz tego sprawdzić uważnie patrz na jego zachowanie i broń Boze nie ufaj nawet w 50 %" ale macie jazdy :D co to za różnica czy to jest gość z neta czy poznany w pubie lub na lotnisku? Każdy z nich jest obcym facetem. Jeśli umawiam się na randke w taki sposób (a nie widze w tym nic dziwnego), to wiadomo, że mam na uwadze to, że nie znam tego faceta i muszę mysleć, co robię, ale bez przesady, że mam go obserwować i każde jego słowo traktowac jak potencjalne kłamstwo. To jest randak, a nie "permanentna inwigilacja" - ma być miło w ramach tego, na co się rozsądnie zdecydowałam. Sadzisz, że facet nie czuje, że kobieta jest pzy nim spęta, że łapie go za słówka, że podejrzliwie patrzy??? Głupota :D

Gość Mało informacji
jeżeli facet coś kręci, że ma ciężką sytuację to uważaj. Bo mój też miał ciężką , matka chora, siostra rozwodząca się. A później okazało się, że miał żonkę w ciąży... faceci potrafią nieźle kręcić, by się ustawić i umieć wytłumaczyć dlaczego miał przyjechać... a nie mógł...

Gość trtr
A niby dlaczego musisz ufać komuś z kim umawiasz się na kawę? Nie ufaj. Ufa się dopiero jak się kogoś dobrze pozna a i to zawsze z zastrzeżeniami. I z kolei dlaczego miałabyś nie chcieć poznać osoby z którą tyle gadasz? Lepiej poznać niż sobie kogoś nieistniejącego wyobrażać i pogubić się w fantazjach. Zatem umów się z nim - olewając kwestię zaufania - z czystej ciekawości bo ciekawość zaspokajać warto i spotykać się z ludźmi normalnie, na żywo. Internet to tylko narzędzie a nie zastępczy świat! Ja się umawiałam często z facetami poznanymi przez internet. Ale nie wyobrażałam sobie że to ma być coś poważnego. Dzięki temu poznałam kilka bardzo fajnych osób i spędziłam miło czas. Akurat z żadnej znajomości nie wyszło nic poważniejszego - to typowe w życiu - ale niektóre trwają do dzisiaj, z czego się cieszę. A mogło być tez inaczej... któryś z panów mógł mi się spodobać z wzajemnością. :)

tak zdjecia wymienione dlugo ze soba nie piszemy ale .....ja kiedys pisalam z innymi tylko tak dla zabicia czasu a ten facet mnie zaintrygowal i to na tyle ze ja zaproponowalam spotkanie mimo ze nigdy wczesnienj tego nie robilam.... on mi napisal nawet ze ma ciezka syt materialna chwilowo ale mnie to wogole nie zniechecilo-no i co ja mam o tym myslec ?

Gość kobieca inteligencja
mało informacji- ja tak mam, to wszyscy inni też tak mają.

Gość trtr
Nic, kurna, nie myśl bo faceta NIE ZNASZ. I nie będziesz znała choćby nie wiem co ci pisał i ile zdjęć podsyłał. Jeśli chcesz kogoś poznać, to musisz zobaczyć jego twarz, posłuchać głosu... kontaktu na żywo nic nie zastąpi! I gdy się z nim spotkasz, to się orientuj co i jak, czy warto dalej się z nim zadawać. A że on już uprzedza że z nim coś nie tak, to inna sprawa. Warto takie uwagi zapamiętać. (Osobiście podejrzewam że on pod byle pretekstem uniknie spotkania z tobą.)

Gość karolkamala
ja bym poszla na to spotkanie, nic nie tracisz, zobaczysz jak bedzie tez poznalam chlopaka przez internet rozmawialismy przez ok 2 miesiecy a pozniej spotkanie na zywo i wiesz za miesiac wychodze za maz:)

Gość trtr
na temat " 12:47 kobieca inteligencja mało informacji- ja tak mam, to wszyscy inni też tak mają." : Wnioskowanie na podstawie podobieństw, przy powtarzalnych schematach ludzkich zachowań, jest tu jak najbardziej uprawnione. Jednak żeby to pojąć, trzeba przynajmniej przeciętnej inteligencji, którą autor uwagi zacytowanej, nie grzeszy. :S

Nie umiem Ci powiedziec bo wiesz jak to teraz bywa. Ale powiem tak, moja chlopak i ja sie poznalismy przez internet. Jest o dwa lata starszy. Jestesmy szczesliwi ze soba i bardzo sie kochamy :D Powiedz zeby Ci pokazal foto i zebyscie sie spotkali w miejscu publicznym. Powodzenia :) I pogadaj z nim na fonie lub na skype.

sa zdjecia sa rozmowy przez tel..... kurde boje sie ale chyba zaryzykuje...spotkanie w miejscu publicznym hmmm chyba nic nie zaszkodzi :)

zagubiona w swiecie.... sa zdjecia sa rozmowy przez tel..... kurde boje sie ale chyba zaryzykuje...spotkanie w miejscu publicznym hmmm chyba nic nie zaszkodzi NIC NIE TRACISZ...A MOZESZ TYLKO ZYSKAC:):) zycze powodzenia:)

no lwasnie nic nie trace......ale wiecie jak to jest?ja nigdy z nikim z netu sie nie umawialm i ......BOJE SIE :O jakie macie doswiadczenia w tym temaice-chodzi o ludzi poznanych w necie a potem w realu?

Gość trtr
No ja mam. Zawsze wrażenie na żywo było inne niż w czasie kontaktu przez internet. A to że nawiązałaś kontakt przez internet nie różni się niczym - jak tu i wyżej zostało napisane - od spotkania kogoś na ulicy i umówienia się do kawiarni, czy na dworcu czy gdziekolwiek indziej.