Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nicky123

wybór OFE

Polecane posty

Gość Nicky123

namnożyło sie tego dziadostwa a wybrać coś trzeba. podzielcie się doświadczeniem ;) w jakim ofe jesteście i jak się sprawdza. ostatnio dostałam ofertę z OFE Bankowy, ale wszystko wygląda pięknie gdy mówi o tym przedstawiciel :) Jak się sprawdzają wasze OFE?

z OFE już wiadomo, że dostaniemy tyle co kot napłakał, ale jeśli chcesz najlepszy, to wejdź na bankier.pl albo money.pl i tam są rankingi. A nieważne, czy bierze najwięcej, czy najmniej prowizji tylko jak te pieniądze inwestuje.

Gość Nicky123
oczywiście że jest pełno rankingów w necie i nie tylko. chodziło mi raczej o to jak się one wywiązują z obietnic składanych klientom. czy dobrze radzą sobie ze ściąganiem transferów z ZUS, bo jaki ZUS jest każdy wie i instytucja ta nierzadko przesyła kasę z opóźnieniem albo w ratach. czy terminowo otrzymujecie wyciąg z funduszu. czy zajmują się swoimi klientami, udostępniają fachową i rzetelną pomoc w przypadku problemów czy wątpliwości. zastanawiam się właśnie nad ING lub Bankowy. W ING zawsze dość wysoko kształtowała się stopa zwrotu, Bankowy zaś chwali się dobrą obsługą.

Gość Nicky123
hmmm nie macie żadnych doświadczeń czy nie chcecie się nimi chwalić?

Gość Alma............
odświeżam,bo sama właśnie stoję przed wyborem ofe

ja jestem w ING polecił mi to moj kolega - kt. jest doktorem z ubezpieczen spolecznych. zapytalam sie Go bo ja jestem zupelnie zielona w tym temacie. ale to tylko i wylacznie moj wybor. twoj moze byc inny.