Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyczkaja

do matek nastolatek

Polecane posty

Gość pyczkaja

dlaczego nie rozmawiacie ze swoimi córkami o antykoncepcji ? Nie potrafię tego zrozumieć Wstydzicie się ? Myślicie że jak zaczniecie z nimi o tym gadać to one zaczną to robić Nie rozumiem Tyle kobiet trzęsie się ze strachu żeby córka nie była w ciąży Moja mama też nigdy ze mną o tym nie rozmawiała, nigdy nawet pary z ust Ale jak ja będę miała kiedyś w przyszłości córkę to nie wyobrażam sobie jej o tym nie poinformować, nie wiem w jakim wieku, muszę to odczuć, może wiek 14 albo 15 latto już na 100 %

Gość pyczkaja
tyle jest tragedii z tymi niechcianymi ciążami, szczególnie po wakacjach, matka wrzeszczy na córkę, jak ja miałam 19 lat to matka nie pozwoliła mi jechać z chłopakiem na wakacje bo sie bała ciąży zaprowadźcie swoje córki do gina dlaczego matki uważają ten temat za zbyteczny a ty starasz się mnie ośmieszyć ?

Gość popieram temat
ale ze tu siedza same sfrustrowane baby, ktorych jedyna uniwersalna porada jest 'olej go, nie jest ciebie wart', a ich 'bogate, zyciowe doswiadczenie' opiera sie jedynie na przeczytanych postach, to sądze ze watek sie nie przyjmie 🖐️

Nie jestem matką nastolatki, ale to prawda.. ciąża to poważny problem... I matki nastolatek zamiast zakazów, nakazów itp. Powinny traktować swoje córki jak przyjaciółki, rozmawiać i o tych sprawach... Świat byłby pewnie prostrzy...

Gość ejbisi
Z jednej strony popieram autorke a z drugiej nie chciałabym żeby moja mama ze mną o tym rozmawiała... to trochę żenujące. Wszystko zależy od córki. Ja szczerze mówiąc w momencie jak zaczęłam uprawiać seks (18 lat) to już miałam o wieeele większe pojęcie niż moja mama o antykoncepcji. Wątpie żeby mama wiedziała co to postinor duo, nie wie też że od jakiegoś czasu biore tabletki anty. Jednym słowem - poradziłam sobie sama i myślę że wiekszość nastolatek sobie radzi. A ciąże nieplanowane były, są i będą tak czy siak.

wiem ze jak mialam 16 lat to matka zawsze weszyla czy dostalam okres, wiem to od mojej siotry, rodzice w ogole na powazne tematy ze mna nie rozmawiali:D zwlaszcza matka ona zawsze potrafila sie tylko chowac i udawac ze problemu nie ma:D

Gość dobrze ze
Ja jestem mama nastolatki.Jak poprosilam ja (3 lata temu) o rozmowe na temat seksu i antykoncepcji ,z zartem zapytala:"Mamo jezeli chcesz,pogadajmy-powiem ci o wszystkim czego nie wiesz."Niedawno jej wspomnialam,zeby w swojej torebce zawsze miala prezerwatywy Popatrzyla ze zdziwieniem ale i uznaniem.