Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmiana tabletek anty

Zmiana tabletek anty!!!!

Polecane posty

Moje pytanie dotyczy zmiany tabletek antykoncepcyjnych z diany na cyprest, bralam przez jakis rok diane, mialam teraz 7 dniowa przerwe po ktorej powinnam wziasc nastepne opakowanie, no i wlasnie tym nastepnym opakowaniem jest cyprest, przyjelam go po 7 dniowej przerwie jak diane, czy to dobrze? czy moze powinnam wziasc w pierwszy dzien okresu skoro zmienilam tabletki? jesli ktos sie polapal i wie o co chodzi prosze napiszcie

kurcze to mnie pocieszylas, czyli co przez ten pierwszy miesiac moga nie dzialas prawidlowo? ale pozniej bedzie ok?

moze sie ktos jeszcze wypowiedziec? :(

Gość na ulotce powinno być napisane
ale zwykle przez 7 dni potrzeba dodatkowego zabezpieczenia

Ja jak zmieniałam ( Harmonet na Regulon) to ginekolog kazała mi wziąć w pierwszy dzień, w którym krwawiłam po odstawieniu Harmonetu.

czyli po miesiacu powinno sie uregulowac jesli cos nie tak? skoro juz zaczelam to chyba musze dalej to ciagnac, trudno:/

na ulotce napisane jest ta: jezeli wczesniej stosowano inny zlozony srodek antykoncepcyjny: jezeli tabletki dotychczas stosowanego preparatu byly przyjmowane prawidlowo, mozna rozpoczac stosowanie leku cyprest pozniej, ale nigdy nie pozniej niz nastepnego dnia po przerwie w przyjmowaniu tabletek, tj.wtedy gdy nalezaloby przyjac tabletke dotychczas stosowanego preparatu. Czyli z tego wynika, ze nic sie nie stalo skoro zaczelam brac zaraz po tej 7dniowej przerwie? prosze po potwierdzenie, bo juz mi sie w glowie placze od tego czytania

...