Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość isissss

pytanie o tabletki

Polecane posty

Gość isissss

czy ktoś przyjmował tabletki antykoncepcyjne w innym dniu niż podane jest w ulotce? chodzi mi o to , że ginekolog przepisał mi jeanine m.in. z powodu bardzo nieregularnych miesiączek i teoretycznie powinnam zacząć przyjmować od pierwszego dnia cyklu, ale ze względu na jego nieregularność może się to znacznie odwlec i dziś ginekolog powiedział, aby pierwszą tabletkę wziąć tego dnia kiedy powinna pojawić się miesiączka nawet wtedy, gdy się jednak nie pojawi... tylko nie wiem czy nie wpłynie to jakoś negatywnie na cykl i jak wtedy z działaniem antykoncepcyjnym ?? też jest od pierwszej tabletki ?? ktoś tak przyjmował kiedyś ?

A ulotki to chyba nie czytałaś :)Jeśli bierzesz w innym dniu niż 1 dc to musisz się zabezpieczać dodatkowo minimum 7 pierwszych dni przyjmowania tabletki.Jeśli chodzi o cykl to lepiej jest jednak zaczekać na miesiączkę, bo skutkiem ubocznym może być np. plamienie przez całe pierwsze opakowanie.

Gość isissss
ale właśnie w ulotce jest tylko napisane o pierwszych pięciu dniach cyklu , a lekarz mi zalecił zacząć od 28 - 30 dnia

Gość blackcat
weź pod uwage że masz nieregularne więc lekarz przepisując Ci tabletkl w na pierwszym miejscu miała Twoje zdrowie i urególowanie okresu :o Wogóle mu powiedziałas że chcesz także wykorzystac działanie antykoncepcyjne czy tylko na urególowanie a o tym szczególe "zapomniałaś"?? W końcu to lekarz, SPECJALISTA!! Czemu pytasz się anonimowych forumowiczek które mogą miec zerowe pojecie na ten temat (mimo że wiekszosc w swoim mniemaniu to specjalistki "bo już długo biorą różne tabletki anty"). Zrobisz jak chcesz ale ja bym posłuchała zalecen lekarza ... I zabezpieczała sie dodatkowo przez tydzień. pozdrawiam

Gość isisss
blackcat ---- o niczym nie "zapomniałam" , bo nie mam 15 lat, a znacznie więcej i nie mam też powodu się z niczym ukrywać ... zabawne :) a moje pytanie wyraźnie kieruję do osób , które miały podobne zaburzenia cyklu i nie potrzebuję umoralnień tylko jasnej odpowiedzi , czy ktoś tak kiedyś przyjmował ??