Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bękart obcego

wydzarzenie ktore zmienilo wasze myslenie

Polecane posty

Gość bękart obcego

wierze w to ze kazdy wczesniej czy pozniej trafia na cos co zmienia jego zycie. dla jednych moze to byc ich pierwszy raz, dla innych gwalt, wypadek, ciaza. jestem ciekawa co przytrafilo sie Wam. ja moge powiedziec co zmienilo moje zycie. pare lat temu bedac nastoletnim jeszcze ale juz rozkoszujacym sie swobodnie swoja fizycznoscia dziecieciem pojechalam z dlegacja ze szkoly do paryza. w chwilach wolnych od nauki poznawalam przyhotelowe tereny az pewnego wiczoru spotkalam ulicznego grajka ktory recytowal sobie cos pod nosem. podeszlam blizej zeby posluchac i uslyszlam jak mowil cos co w wolnym tlumaczeniu brzmialo choc pokaze ci moj raj miejsce lepsze niz to w ktorym spisz, resztkami czlowieczenstwa ktore we mnie pozostalo wyrwe cie z obojetnosci i wrzuce w niecierpliwosc. choc pokaze ci granice pomiedzy zyciem a smiercia- musisz tylko wyciagnac do mnie reke. wiem brzmi to glupio i plytko ale w tamtej chwili nawiazala sie miedzy nami jakas dziwna wiez, i wyciagnelam reke. a on przejechal mi po przedramieniu nozem. nic powaznego sie nie stalo ale... ciagle myslalam o tym co mowil o mojej obojetnosci o tym ze musze doznawac nowych rzeczy zeby sie przebudzic. i zaczelam eksperymentowac z bolem. no dobra tyle o mnie a co zmienilo wasze zycie?

Gość taka jednaaaaaaaaaaaa
Moje myslenie zmienil rozwod ktory mialam 3 lata temu. Po tym wydarzeniu nauczylam sie ze zanim podejmiesz jakass decyzje to 100 razy sie zastanow zanim podejmiesz decyzje zanim kogos zranisz, przekonalam sie ze rozumiesz co tracisz jak juz stracisz cos bezpowrotnie..smutne to ale prawdziwe..nauczyl mnie ze nie wolno oceniac ani ranic ludzi pochopnie, nauczyl ze nie mozna zyc tylko dla siebie, ze czasem warto zaufac i byc cierpliwemu

Gość taka jednaaaaaaaaaaaa
ale itak juz za pozno a ja sie mecze 3 lata i pewnie tak zostanie do konca mych dni :(

Gość bękart obcego
skoro sie meczysz czy nie warto probowac czegos zmienic? skoro Twoj blad czegos cie nauczyl wykorzystaj ta wiedze