Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakaśtamjedna

wczoraj przeżyłam szok!!!

Polecane posty

Gość jakaśtamjedna

Moja babcia leży w szpitalu bo miała wylew, ma ponad 80 lat. Nie widziałam jej już z rok wiec wczoraj moja mama powiedziała żebym z nią poszła do szpitala do babci ( mojej mamy mama). No to z nią poszłam. Moja mama była 2 dni wcześniej i mówiła że idziemy do sali nr 3 na OIOM. No to wchodzimy tam, dwie pielęgniarki siędzą w sali przy biurku a moja mama podchodzi do łóżka babci. Ja za nią podchodzę i przeżyłam szok!!! W życiu bym babci nie poznała- wygłąda jak trup, strasznie blada, głowa ogolona, oklejona plastrami, jedno oko otwarte patry w sufit, mama dotyka ją za rękę i mówi że zimna strasnie a ona nawet nie reaguje, nawet nie widać jak oddycha... Nawet nie przypuszczałam że może być w takim stanie. Więc stoimy z mamą nad łóżkiem bez słowa z 5 min bo nam nawet żadne słowo nie chce przejść przez gardło... A tu nagle mama bierze kartę informacyjną wiszącą koło łóżka a patrzy a tam imię i nazwisko jakiegoś faceta!!! Więc szok tym wiekszy że mama pomyślała sobie że babcia już umarła i pyta się pielęgniarek gdzie pani S.L. A one patrzą na siebie i mówią że przeniesiona do sali nr 9!! No to wychodzimy z tej sali a pielęgniarki pewnie miały jazde że moja mama własnej matki nie poznała...

Gość jakaśtamjedna
ona jest w szpitalu od tygodnia gdzieś, tylko w domu jej nie odwiedzałam już z rok :-(

Zdarzają się sytuacje, ze chorzy z jednej sali są przenoszeni do drugiej. Przecież nikt w tym przypadku nie bedzie do Ciebie telefonował i Cię powiadamiał. Wierzę, ze w takiej sytuacji można się nieżle zdziwić i różne myśli w tym czasie przychodzą do głowy ale nie poznać własnej babci czy matki.....dziwne

Hahaha! To naprawdę zabawna historyjka! Mam nadzieję że babcia wyzdrowieje i nie będziecie sobie brały do serca tego zdarzenia. A że człowieka który leży, jest w złym stanie można nie poznać, to dobrze wie każdy kogo bliski chorował. Zwłaszcza osobę starszą wychudzenie, zapadnięte oczy itd bardzo zmieniają. Tak więc oczywiste że mogłyście nastawić się na zmianę i wziąć obcą osobę za babcię. :)

Gość jakaśtamjedna
fajnie że Ty tylko to roumiesz jak można kogoś nie poznać :-) tym bardziej jak się widzi kogoś pierwszy raz ogolonego, wychudzonego, z rurkami w ustach, nosie itp ...

Gość stu ll
w zyciu bym sie do tego nie przynała, nawet na kafeterii