Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przytłoczona

Wesele a miesiączka.. Jakie podpaski?

Polecane posty

Gość Przytłoczona

Dziewczyny, pomóżcie ! :( W tę sobotę jadę na wesele, a chyba będę miała okres... Miesiączki mam niestety obfite.Tamponów nie użyję. Moja sukeinka jest krótka.. Cały czas miałam nadzieję, że akurat w ten dzień nie trafi mi się to.. A jednak ;/ Więc mam pytanie: W jakie podpaski się zaopatrzyć żeby nic nie przeciekło i żeby było wygodnie? Co polecacie? Powiem jeszcze, że przeważnie używam 'grubych' podpasek, bo jakoś boję się, że cieńkie przeciekną.. Kiedyś ich używałam ale miałam wtedy skąpe okresy. Ahh nie wiem jak wytrzymam calą noc ;(( Nawet nie potańcze..

Gość po pierwsze kup sobie dobre
tabletki p-bolowe. na mnie dziala swietnie vegantalgin czy jakos tak. wez od razu jak zacnzie bolec! ja uzywam bella maxi blue czy jakos tak. w granatowym opakowaniu, najhdluzsze i ze skdzydelkami. sa cienkie ale uwierz- clonne

Gość stu ll
Zacznij od dzisiaj brać spore dawki witC albo rutinoscorbin, to może przesuniesz okres , mnie udało się w ten posób na wesele przesunąc o 3 dni .

Gość stu ll
Waptece bez recepty można też kupić ziołowy środek Hemorigen, zmniejsza intensywność krwawienia, możesz spróbowac.

Gość no nie moge*****
cienkie podpaski są dobre,tak wiec-spokojnie,zresztą przeciez i tak bedziesz je zmieniac,ja bym jeszcze założyła drugą parę takich samych majtek,żeby skrzydełka przykryć a dlaczego nie chcesz tamponów? tampaxy mają bardzo fajny aplikator,innych tamponów nie potrafię założyć,ale z tampaxami nie mam problemów-przy ruchu,jednak one są najlepsze

Gość stu ll
Ja też mam bardzo obfite krwawienia i teraz latem mam zawsze z tym problem, więc zakąłdam tamponai cienką, ale dużą podpaskę i często chodze do toalety. Ja niestety tampaxów z aplikatorami nie mogę stosować, boniewaz aż mnie ciarki przechodzą jak mam sobie ten karton wepchnąc. Nie ma to jak własny palec i odpowiednia pozycja ( każdy musi wypróbowac własną).

Gość no nie moge*****
zapomnialam dodac,ze podpaski always sa najlepsze,to nie tylko sugestia reklamy, sprawdziłam podczas użytkowania-dobrze się przyklejają do bielizny,nic absolutnie nie przecieka,są bardzo chłonne,"wnętrze " zachowuje forme,a nie rozwarstwia na ,czy też rozkrusza,poza tym są miekkie

Gość no nie moge*****
stu,ale aplikator jest bardziej śliski,niz palec ;-) i łatwiej mozna manewrowac,poza tym,te z aplikatorem,podczas zakładania nie wchłaniają "po drodze" krwi,wiec lepiej wchodzą-przynajmniej takie są moje odczucia kiedys niespodziewanie dostałam na wyjezdzie okres,w hotelu były tylko ob.,to było strrraszne ;-)

Gość stu ll
No właśnie, każdy musi znaleźć to co mu pasuje, ja niestety aplikatorów nie lubię. Always są bardzo dobre jeśli nie jest za bardzo gorąco, dla mnie jak jest za gorąco i dodatkowo oprócz krwi się pocę, ta siateczka mnie parzy.

Gość Przytłoczona
Tamponów nie użyję bo poprostu nie chcę.. Wiem, że to by było dobre rozwiązanie, ale próbowałam i nawet nie mogę go włożyć ;/ Więc chyba pozostanie mi zaopatrzyc sie w dobre podpaski (jeszce wypróbuje różne do soboty.. zawsze używam naturella albo always), husteczki do higieny intymnej i częste bieganie do wc ;/;/ No i jakaś obcisła bielizna... No i jakieś tabletki.. Będzie ciężko :( Jeszcze muszę jechać samochodem z moja choroba lokomocyjna.. Cóż musze przetrwać. Tak długo czekałam na to, że mam nadizeje ze okres mi tego nie zrujnuje ;D !

Gość Przytłoczona
No i jeszcze dodam, że chciałabym użyć cieńkich podpadek, ale ciągle mam obawy, że przeciekną.. Nie wiem poprostu dla mnie to ejst dziwne żeby coś tak cieńkiego wchłaniało obwite krawienie.. Nie wiem czy bym się czuła bezpiecznie.. Ale właśnie wypróbuje je jeszce (bo i tak czekaja mnie jeszce zakupy, chodzenia po mieście, a okres mam już dziś;/) i jak będą dobre to je wezme.

Gość AlinA.
Aaaa, to dostałaś już dzisiaj? To do soboty powinno byc już lepiej (mniej obficie :P ). Baw się dobrze!

Gość Przytłoczona
Dzisiaj, ale ja mam zawsze pięć pierwszych dni obfite, więc przerąbane ;/.. Tylko jakoś ten pierwszy dzień dzisiaj jest dziwnie skąpy...

Gość Przytłoczona
Mam jeszce jedno pytanie.. W jakich ilościach trzeba brać wit c/rutinoscorbin żeby przedunął okres albo go złagodził ? Ile tabletek dziennie?

Gość Sasss
Użyj bella blue (niebieskie, cienkie i ze skrzydełkami, na to możesz położyć cieńką warte waty! O ile będziesz mieć rajstopy-bez rajstop troche bałabym sie ze przy tańczu jeszcze wypadnie. Załóż odcisłą bielizne-podpaske ze skrzydełkami cieńką+wata i jeszcze na to drugie majtki takie same, aby nie widać skrzydełek-musiłaś, ze masz krótką sukienke ale chyba przy siedzeniu nic nie bedzie widać?

Gość Przytłoczona
Rajstopy będę miała napewno. Sukienke mam krótką, ale nie mikro krótka ;) Przy siedzeniu nie powinno nic widać (mam nadzieje).. Będę też uważała, nie schylała się itp.

dla mnie są najlepsze bella perfecta zielone lub te o zapachu różanym, jeszcze nigdy mi nie przeciekły w z aden sposób, nie odklejają sie i nie \"zwijają\" . są super.

Gość stu ll
na złagodzenie obfitości kup ten Hemorigen. Rutinoscorbin i wit. C maja wlaściwości uszczelniające naczynia krwionośne , dlatego moga ( ale nie muszą) przesunąc jeszcze nierozpoczęty okres. Jak już krwawisz, to nie wiem czy ma sens je brac, jeszcze nie wybróbowywałam. A przed okresem brałam rutinoscorbin 3 razy dziennie po 2 labletki na trzy dni przed weselem. I opóźnił mi się chyba ze 3 dni. Dostałam w poniedziałek po weselu.

Gość AlinA.
No więc branie rutinoscorbinu, gdy okres juz trwa równiez ma sens. Ja brałam 3 razy dziennie po 2 tabletki i krwawienie było zdecydowanie mniej obfite, ale to juz pewnie zalezy od organizmu. W każdym razie spróbowac nie zaszkodzi.

Gość weruu
a jakie podpaski według Was są najlepsze na noc? To jest mój drugi okres i jest baaardzo obfity. ;/ boję się że w nocy mi przecieknie. z pierwszym nie było problemu bo był skąpy i w nocy wystarczyła mi zwykła cienka podpaska.

Gość Przytłoczona
weruu idź do sklepu i poszukaj podpasek z największą ilością kropelek (im ich więcej tym większa chłonność) i najlepiej jakiś 'maxi'. Dobre są Bella albo Always. Albo poszukaj takich specjalnych na noc ('night' jakby co ;P).

Gość sibi
ja polecam cienką belle niebieską,chłonne są i wcale nie widać ,a najlepiej ci bedzie co 2 godz iśc do wc sprawdzić lub zmienić poprostu by czuć się świeżo.udanej zabawy

Gość sibi
a always odradzam te z siateczką taką półsentetyczną bo mało przepuszczają powietrza a w takie ciepło o jakieś podrażnienia prędko,mnie np odparzały dopuki nie zaczełam używać belli z bawełnianą taką zwykła siateczką

Gość asssia
powinnaś spróbować tamponów, na początek mini, przełam się, wtedy zabawa będzie na 100% udana, a tak z podpaską straszny dyskomfort latać co chwila do wc, no i przeszkadzają zwłaszcza w kiecce, mówię Ci spróbuj tampony :) nie pożałujesz i odtąd tylko ich będziesz używała, to jest naprawdę megakomfort :)

Gość sibi
nie każdy ma przekonanie do tamponów,ja kiedyś uzyłam i miałam podrażnienia bo jestem tam straszni wtedy wrażliwa i zrezygnowałam.no pewnie to jest komfort ale nie dla każdego

Gość piżamkaa
Ja od zawsze używam belli niebieskich :), są dla mnie idealne - miękkie, mają miłą powłoczke i przede wszystkim są dobrze chłonne!! Jakoś nie potrafię się przestawić na inne. Ostatnio kupiłam do spróbowania naturelle - byłam poprostu zszokowana bo mi przeciekło bokiem!! Coś strasznego... BELLA BLUE!!!! :)

wez sie przekonaj do tamponow podpaska wysunie ci sie z gaci, bedzie wystawac i wszyscy beda mieli ubaw z ciebie :O

Gość autorko
tampony są najlepsze!!!!! To nie jest trudne!!!! Ja już nie wyobrażam soie życia bez tamponów, z podpaską bym nie wytrzymała! Tylko nie ćwicz z tamponami "na sucho", bo musi być odpowiednie nawilżenie!

Gość piżamkaa
Widziałam, że ktoś napisał coś o NOCNYCH PODPASKACH. Może to głupio zabrzmi i pomyślicie sobie coś o mnie, ale ja na noc stosuje tanie podpaski z Carefura na opakowaniu z tą typową jedyneczką czerwoną!! Mówie Wam, są świetne :). Mają przedłużony tył ii bardzo dobrze chłoną :), może tylko 1-2 razy zdarzyło mi się żeby mi pociekło jakoś boczkiem. Mają niebieskie opakowanie - Podpaski higieniczne ultra wings super, anatomic, 18 sztuk, z różową wstawką pod narysowaną podpaską. POLECAM :).

Gość asssia
jak Piltonówna nie wyobrażam sobie chodzenia z podpaską :/ na noc również tampona aplikuję, spróbujcie dziewczyny, o wiele wygodniej i komfort życia się poprawia :) pozdrawiam :)