Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda 18nascie...

Już nie wiem co robic... ginekolog!

Polecane posty

Gość młoda 18nascie...

mam bóle podbrzusza i calego brzucha... mam isc w sobote do gina.. to ma byc moja pierwsza wizyta... a zapisana jestem na pozna godzine.. pani doktor bedzie zmeczona, wiec ma prawo byc niecierpliwa, niemila.. poza tym do tej lekarki nikt moj znajomy nie chodzil, nie wiem jaka jest:( boje sie panicznie! jestem dziewica, ale chyba nie mam błony- mialam kiedys jakas krostke w małej i przy okazji obejrzalam sobie narzady i chyba nie mam blony:( jak sie przygotowac? do tej pory nie depilowalam małej, tylko po bokach goliłam... i miedzy posladkami mam wloski- to krepujace... wiem, ze ona juz tysiace tylkow widziala ale ja bym sie chciala czuc komfortowo... wydepilowac miedzy posladkami i troche małej?.... a jak ona powie mojej mamie ze nie ejstem juz dziewica bo nie mam blony?:( umieram ze strachu:(

Gość młoda 18nascie...
jakos przemoge wstyd i rozloze nogi chociaz wtedy sie pewnie spale ze wstydu... ochrzani mnie na pewno ze to bedzie jakies 1,5 tyg. od poczatku boli a ja dopiero teraz przychodze...

Gość z Twojego nicka
wynika że masz 18 lat więc lekarz nie ma prawa nic bez Twojej zgody powiedzieć lekarzowi. Zresztą przecież to jest lekarz i wie, że błona dziewicza jest u kazdej kobiety inna, niektóre mają tylko cienką błonkę przy ściance i wyglada jakby jej nie miały. Nie martw się. Nie przygotowuj się jakoś specjalnie, idź tak jak chodzisz na co dzień. Niektórzy lekarze nawet opieprzają kobiety za całkowitą depilację tych miejsc ;) Nie martw się, na prawdę będzie dobrze.

Gość młoda 18nascie...
18 nie skonczone, wiec jeszcze moze podac takie info.. wlasnie na to licze, ze nie bedzie to jakas fanatyczka i nie bedzie katowac ze na pewno uprawialam juz seks ale nie chce sie przyznac. mialam na mysli wydepilowanie miedzy posladkami i to wszystko co ejst "poza majtkami";) dzieki za dobre slowa... ale chyba wiekszosc dziewcyzn przezywa swoja pierwsza wizyte... dla upewnienia: na tych podporkach fotela kladzie sie łydki, tak?... stopy zwisaja swobodnie? .. sorki, ciemna jestem w tych sprawach/ ale jak bede wiedziala jak i co to bede spokojniejsza... no i mam oprocz tego obfite owlosienie wszedzie(co jest tez niepokojace) i np na pupie tez mam wiecej wloskow niz inni... wstyd:(

Nie panikuj, dziewczyno opanuj się. Nic nie powie twojej mamie bo to jesttajemnica lekarska, chyba że masz jakieś 13 lat. Sama piszesz że wiesz że ona widziała 1000 nieogolonych tyłków to czym się martwisz :P Jak ma ci to zapewnić komfort psychiczny to się ogol:D

Gość stu ll
Ja na pierwszą wizytę poszłam ze swoją córką jak miała właśnie18 lat . Nawet gdybym z nią nie poszła, to wyobrażam sobie żebym swojej córki w to nie wprowadziła. Nie przejmuj sie włoskami ani czymkolwiek innym związanym ze swoją budową. Każda kobieta jest inna i lekarz nie będzie ciebie oceniał pod tym względem. Najważniejsze żebyś ułozyła sobie dokładnie to co chcesz powiedzieć lekarzowi. A zacząc powinnas własnie od tego że jesteś dziewicą, od kiedy miesiączkujesz, kiedy miałaś ostatnio okres no i z czym konkretnie przychodzisz. Będzie ok. nie przejmuj się.

Gość młoda 18nascie...
jestem okropna p[anikara w kazdej dziedzinie zycia;) ja nawet sie staram zeby moja wlasna mama moich cyckow nie zobaczyla, bo sie nawet jej wstydze... a w co sie najlepiej ubrac? slyszalam ze dobrze jest miec dluga bluzke, zeby w drodze na fotel nie swiecic golym tylkiem... aa w skarpetkach mozna zostac?

Gość z Twojego nicka
mozesz zostać w skarpetkach. Mnie ginekolog kazał majtki i spoednie zciągnąc tylko z jednej nogi, tak, że nawet nie rozbierałam się do końca:)

Gość młoda 18nascie...
dzieki Wam za dobre slowa:* stresuje sie bo nie akceptuje za bardzo swojego ciala i jestem wstydliwa, a tu musze rozlozyc nogi i mowic o rzeczach intymnych. co ja zrobie z oczami ak ona mi bedzie tam zagladac albo badac:(

Gość będziesz patrzeć
w sufit ;)

Gość stu ll
Sama się przekonasz, że strach ma wielkie oczy. Ja zawsze chodze w luźnej spódnicy,żeby uniknąc sytuacji kiedy leże już na kozie a lekarz jeszcze kręci się po gabinecie a ja mam tak leżeć rozwalona. odkrywam jak lekarz podchodzi. Szkoda że u mamy nie masz w tym temacie poparcia. Moja córa jak trzeba oczywiście, wszystko mi pokazuje jak ginowi.

Gość stu ll
Ja ostatnio nawet sandałow nie zdejmowałam i niechby mi zwrócił o to uwagę, powiedziałabym że się boję dostać grzybicy.

Gość takaJednaDz
Ja też sie stresowałam i niepotrzebnie. Choc swiadomie wybrałam faceta lekarza :) Z opinii wynikalo ze faceci ginekolodzy delikatniejsi, chociaz czy to prawda to nie wiem, bo nie mam porównania. Ale do rzeczy! Mój gin okazał sie swietnym facetem, rozebralam sie za parawanem i szybko wskoczylam na fotel. On mnie tam jeszcze poprawial bo twierdzil ze mam dlugie nogi i ze tu trzeba poprawic;) W ogóle rzucał mi komplementy i atmosfera sie rozluznila :) samo badanie bezbolesne. Potem miałam jeszcze zabieg wymrażania nadżerki u tego samego, i tez mile wspominam. Co do golenia, to ja się zawsze golę. Nie tylko przed wizytami u gina. Dla Twojego komfortu psychicznego to zrób. Choć zgadzam sie z opiniami ze lekarzy pewnie to wiele ie obchodzi. Swoja droga ostatnio sie zastanawialam czy taki ginekolog nie ma problemo w z seksem, jak w ciagu dnia sie tylu cip naoglada i potem jeszcze do zony wraca heh ;)

Ja tez sie bałam iść pierwszy raz... było to kilka miesiecy temu... trafiłam na super Panią i nic nie bolało... może dlatego że byłam prywatnie no i musialam placic te 90 zł :/ a gdy poszłam za jakiś czas już nie prywatnie do innej Pani doktor to myślałam ze uciekne... ;/ była bardzo nie czuła... i mam troche uraz.. :/ a pozatym prywatnie to zupelnie inaczej miła atmosfera, lekarka ma dla Ciebie czas, nowoczesne urzadzenia, w gabinecie kolorowo ... a normalnie? ten fotel na ktorym siedzialam byl straszny... jakis taki z metalu bleeee :/ Sciany szare itd...

Gość TakeThat
Ja tez sie wstydze o takich rzeczach z moja mama rozmawiac i dlatego nie gadam. Ani słowa nie zamienilysmy o takich rzeczach intymnych. A do gina tez pasowaloby mi isc. Ostatnio boli mnie w podbrzuszu po prawej stronie. Kurde no, ale sie wstydze nogi tak po prostu rozlozyc przed nim... Nic na to nie poradze

Gość niee wiemm
Na ten fotel to się siada, a co robi się z nogami? Łydki zakłada się na to coś?

Gość fanka Radka
Ubierz się w spódnicę (w miarę szeroką, nie mini), bedziesz się czuła swobodniej. Nie gol się, bo lekarz przy pierwszej wizycie powinien zobaczyc, jakie jest twoje "naturalne" owłosienie - zobaczy, czy nie masz np. za dużo testosteronu (jak się go ma zbyt duzo, owłosienie jest bardziej bujne, niż zwykle). Niczego się nie bój! Od razu zaznacz, że jesteś dziewicą (fachowy termin - INTACTA), bo w takiej sytuacji lekarz nie moze, a w każdym razie nie powinien, używać narzedzi do badania - wlasnie po to, żeby cię nie uszkodzić. Powiedz mu o swoich obawach - że nie widzisz swojej błony dziewiczej. Aha - to, ze jej nie widzisz, nie oznacza, ze jej nie ma:) Jesli lekarz bedzie prawdziwym fachowcem, zbada rowniez twoje piersi - czy nie ma w nich guzkow, wiec zaloz wygodna koszulke i jakis ladny stanik - i tak go zdejmiesz, ale w ladnym bedziesz sie czula pewniej :) lekarz powinien osobno badac twoje piersi, a osobno "dół" - absolutnie nie powinno dojsc do sytuacji, w ktorej cala jestes rozebrana! jesli bedzie ci to proponowal, protestuj. aha, to nieprawda, ze "wszyscy lekarze - faceci są delikatniejsi od kobiet". Są kobiety super delikatne, wiec nie ma sensu generalizowac :) jesli sie krępujesz rozbierac przy innych, duzo swobodniej poczujesz sie przy kobiecie :) pozdrawiam!!

Gość prośba o radę
kochane dziewczyny, czy mogłybyście polecić mi jakiegoś ginekologa (najlepiej kobietę), mającego swój gabinet w Warszawie?

Gość niee wiemm
Co się robi z nagami??? Łydki kłądzie się na tych podpórkach?

Gość o rany ale masz problem
TAK ! Kładzie się na podpórkach ! A potem lekarz lekko odchyli fotel do tyłu, żeby mieć wygodniej do badania. Nic się nie bój, badanie trwa krócej niż minutę i nic nie boli.

Gość niee wiemm
ale co? łydki się kładzie czy stopy?

Gość kolejny kolej
stu- ty ogladasz cipe swojej 18 letniej corki??? :O :O :O toz to prawie kazirodztwo.. ohyda

prośba o radę ja znam dobrą ginekolog w warszawie chodze do niej od kilku dobrych lat jak chcesz napisz na emaila sloneczko_25@o2.pl

Gość niee wiemm
łydki się kładzie czy stopy? odpiszcie mi...

Gość niee wiemm

Gość przecież powie
lekarz co gdzie się kładzie

Gość niee wiemm
Tortugas, dziękuję za odpowiedzź. Ja wolę wiedzieć wcześniej jak to wygląda