Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutenka23

Nie moge sie zdecydowac na nastepnego dzidziusia...Prosze o porade

Polecane posty

Gość bardzo młody wiek na dziecko
Na miejscu autorki topiku ja bym się jeszcze wstrzymała z drugim dzieckiem. Dziewczyna ma dopiero 23 lata. Ma nmóstwo czasu (10 lat i więcej) na drugie dziecko. Najpierw odchowałabym to pierwsze. Osobiście nie wyobrażam sobie zostać matką w wieku 23 lat.Podziwiam dziewczyny, które się na to decydują i jednocześnie się dziwię. Według mnie są przyjemniejsze rzeczy niż zupki i kupki, ale jak nie ma wyjścia to trzeba. Z resztą to tylko moja opinia. Myślę, że na pierwsze dziecko zdecyduję się po 30-stce.

Gość młoda angelika
MAM kuzynke , która ma synka i nie ma tez czasu dla siebie i ma tez męza który musi pracowac i studiowac , ledwo wiazą koniec z koncem bo przeciez dziecko kosztuje i studia tez , czy to jest mądre? mogli poczekac z dzieckiem , a najpierw skonczyc szkołe itd, a kuzynka oczywiscie swieci oczami i udaje ze jest ok , a ode mnie nie raz pozyczała na leki dla małego ... KATASTROFA jednym słowem dodam ze ona odkąd ma dziecko , nigdzie nie wychodzi , jedynie z mezem i dzieckiem do marketu , ale wtedy ten dzieciak jest sławny na pół miasta co to on w markecie nie wyprawial :O

Gość rogata wiedzmaa
buzia82- jak dla mnie to ty możesz rok w rok rodzic te swoije dzieci jeżdzić w miedzyczasie po świeci, imprezować, wszystko ale czemu ty ograniczona babo nie rozumiesz że dla wiele kobiet ma w życiu inne cele??? tak cięzko to zrozumieć ?przecież taka mądra jesteś:)

Gość młoda angelika
buzia82 , to ze jestem gosciem w domu to nie znaczy ze nie lubie tam przebywac , mój dom jest takim miejscem do którego chetnie wracam , a to ze czesto mnie nie ma to znaczy ze korzystam z zycia , jak juz mówiłam podrózuje bardzo czesto , mam przyjaciół , mam znajomych w parcy. pierwsze słysze ze ktos któ czesto wyjezdza (bo ma gdzie , ma z kim i ma za co) ma patologie i to niby zle świadczy Więc chyba zrobie apel do podróżujących , zeby siedzieli w domu na d.u.p.i.e - bo wyjazdy z przyjaciółmi psują reputacje buahahahaha a w domu na d-u-p-i-e przy wielu obowiązkach mozna zdziczeć

Gość młoda angelika
rogata wiedzma -tak dokładnie , kobiety mają tez w zyciu inne cele ... zycie jest piekne i trzeba korzystac póki sie jest młodym , szkoda jednego zycia na pranie , sprzatanie ,gotowanie , prasowanie ,zajmowanie sie dzieckiem i wtedy tesciowa wielki wróg bo nie chce popilnowac malucha . w sumie ma racje bo swoje juz wychowała ...

Gość bardzo młody wiek na dziecko
Buzia 82 dlaczego tak cię bulwersuję, że ktoś woli wydać na SPA niż na dziecko, albo pójść w nocy na imprezę, zamiast w nocy wstwać do niemowlęcia? Jak czytam takie matki jak ty, to zawsze wydaje mi się, że one żałują swojego wyboru (zbyt wczesnego macierzyństwa) i zazdroszczą tym, które jeszcze mogą cieszyć się życiem. Są różne drogi życiowe. Twoja nie jest jedyną, ani najlepszą.

Gość młoda angelika
tak dokładnie jezeli chodzi o portal nasza klasa, mamuśki umieszczaja tam fotki swoich dzieci , moze to jest mile i słodkie ale nie dla mnie , znalazłam kolezanke na nk i odrazu dziecko na zdjęciu a nie ona , chwalą sie dziecmi , udaja ze jest słodko kolorowo , bez stresu kłopotów , a tak naprawde jest inaczej , bo tylko przyjdzie sobota to mają problem bo szukaja nianki dla dziecka bo dyskoteka wazniejsza ...

jesli małżeństwo decyduje się na dziecko, to robi to świadomie:) i z pełną odpowiedzialnością. Każdy ma w życiu inne priorytety i inne cele. Jeśli kobieta decyduje się na dziecko i mysli jeszcze jak wyrwać się wieczorem na dyskotekę, to widocznie nie dorosła do roli matki. Ja mam dziecko, mam czas na swoje rozrywki i dla siebie, dziecko nie jest tylko matki, ma też ojca który również je wychowuje i się nim, zajmuje, bynajmniej tak powinno być. To jest partnerski związek

Gość młoda angelika
bardzo młody wiek na dziecko -zgadzam sie z toba w 100% ja rozumiem ze niektórzy chcą miec dzieci , okej , ale dlaczego jak przychodzi sobota to jest bieganie po znajomych i szukanie nianki , nie wierze ze w takim przypadku dziecko było planowane , bo znajome mi tak mówiły , "planowalismy bo chcielismy" TAAAAA, JASNE :o

bardzo młody wiek na dziecko to czyja moje droga zyciowa jest najlepsza czy nienajlepsza to nie Tobie to oceniać :) Najwazniejszy w życiu jest świadomy wybór i dojrzałośc umysłu

Gość młoda angelika
buzia82 , bardzo fajnie ze mąz tez spedza czas z dzieckiem , wiesz nie zawsze tak jest, wiele jest mężczyzn którzy przychodzą z pracy i mają gdzies obowiązki , niech żona sobie radzi... ale najwazniejsze ze jestes szczesliwa mając pełną rodzine , bo jezeli swiadomie tego chciałas to jestes szczesliwa- to tez jest wazne inni decyduja sie pozniej na dziecko , a inni wczesniej i tez są szczesliwi, różnie to jest , aczkolwiek ja nie chce narazie posiadac dziecka o nie narzekam :) pozdrawiam

Gość czeescc
buzia - dokladnie to powiedzialam ;) mloda angeliko - po tym jak napisalas, ze pol miasta wie ze dziecko darlo sie w markecie, przychodzi mi na mysl jedno skojarzenie: pochodzisz z malego miasteczka, gdzie taki market jest czyms fantastycznym i dokola niego kreci sie zycie. wiec wybacz, ale co ty mozesz tak naprawde o zyciu wiedziec? swiat sie nie konczy na imprezach, spa i podrozach, uwierz, rodziny z dziecmi doskonale wiedza co to znaczy podrozowac, nie musisz sie tak przechwalac, ze wyrwalas sie z miasteczka w swiat i PODROZUJESZ i CHODZISZ DO SPA bo my to wszystko znamy dziecinko ;) nie zaimponujesz mi tym ;) no ale szalej szalej poki mozesz, nie zapominaj tylko skad sie wywodzisz :P

Gość czeescc
mloda angeliko - i wspolczuje takiego podejscia do facetow. naprawde. zacznij dazyc plec przeciwna wiekszym szacunkiem, bo zycie we dwoje/troje/czworo, jest naprawde fajne! :)

Gość czeescc
* darzyc ;)

Gość czeescc
buzia82 - wlasnie nie zupelnie, bo dyskusja miala byc na zupelnie inny temat, ale przyszla jedna, druga singielka i musiala sie wyrzyc, musiala wyrzucic swoja frustracje i w zwiazku z tym gadalysmy niezupelnie na temat :O ale skoro autorka i tak juz sie wiecej nie pokazala, wiec moze faktycznie najrozsadniej byloby to zakonczyc ;)🖐️

można mieć 24 lata i brać życie garściami, tylko trzeba się zastanowić nad sensem życia takiego:) Imprezy nie trwają wiecznie, i towarzystwo imprezowe też sie kiedyś skończy... Zostaje się samemu ze swoim życiem I warto sie zastanowić :) nad sobą Pozdrawiam wszystkie SINGLE :)

Gość młoda angelika
mieszkam w duzym miescie od dziecka , a market podałam za przykład gdzie robione są najczesciej takie podstawowe zakupy do domu i napisałąm to w kontekscie mojej kolezanki która zawsze musi zabierac dziciaka na zakupy , które wrzeszczy na cały głos i nawet nie da jej spokojnie telefonu odebrac , chodziło mi o to ze kolzezanka nie ma wyjscia i musi zabierac dzieciaka ze soba ,ostatnio nawet wziela dziecko do fryzjera , bo bidulka musiala zrobic sobie odrosty ....:O a juz potem biegiem do domu bo chałda ciuchów do pracowania i prania czeka .... i dziecko ...:O

Gość czeescc
sorki za bledy :O bo zaraz mnie zjada :P;)

czescc dyskusja zeszła na boczny tor:) ale tak się dzieje jeśli wtryniają się osoby, które nie miały do czynienia z tematem a mają najwięcej do powiedzenia

Gość czeescc
mloda angeliko - na przykladzie twojej kolezanki widzimy, jak matka nie potrafi sobie ulozyc relacji w rodzinie. widzisz, w normalnych rodzinach oboje rodzice zajmuja sie dzieckiem zeby ta druga osoba miala tez czas dla siebie. nie przytaczaj tu takich przykladow :O

Gość czeescc
oj dobra ide :) pa!

Gość młoda angelika
ja mam normalne podejscie do facetów , nie kazdy przeciez jest beznadziejny , ale chodzilo mi on niektórych , np mąz mojej kuzynki , jeszcze troche to zapomni jak na imie ma jego (ich) dziecko

najlepiej tak własnie " a bo,,, yyyy kokezanka kolezanki powiedziala kolkezance ..." wszystkie kolezanki maja dzieci to z kim ty na imprezki chodzisz?? a zachowanie dziecka zależy od wychowania:) ja mogę iść dzieckiem na zakupy, niekoniecznie do marketu bo takowych nie znoszę (tłumy zafascynowanych klientów), do fryzjera i gdzie chcę i nie mam z dzieckiem żadnych problemów

Gość młoda angelika
juz mówiłam ze mam grono przyjaciół z któymi spedzam czas i na których moge liczyc , i oczywiscie nie wszystkie kolezanki mają dzieci , mam tez kolezanki które są wolne , a te o których tu pisałam to własnie juz mamuśki , które wybrały obiadki i pieluszki itd nie jestem sama.

Gość młoda angelika
buzia82, dziecko jest darem OD BOGA , owocem -dokładnie tak jak napisałas , ale wtedy gdy jest ono chciane i zaplanowane i które powstało z normalnego kochającego sie związku

mloda angelika, ma jeszcze jedno pytanie :) po co przesiadujesz na forum :) Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci skoro to Cię nie dotyczy ???? Jeśli mnie nie interesuje forum Chirurgia plastyczna to tam nie zagladam :)