Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieszczesna

egzorcyzm

Polecane posty

Gość Ujadający Piesek Leszek
niby nie całkiem na temat - ale: czy masz z jakiegoś powodu wyrzuty sumienia? (pytam dlatego że w czasie gdy jeszcze wierzyłem "po katolicku" to ewentualne mysli na temat opetania nachodzily mnie wtedy gdy czulem powazne i uzasadnione wyrzuty sumienia)

nie masz kogos bliskiego tam gdzie pracujesz? (pytam o kogos bliskeigo bo ja generalnie nie wierze w ksiezy, ksiadz moze byc pomoca o tyle ze jesli powaznie traktuje swoje "powolanie" to bedzie ci chcial pomoc nawet jesli cie nie zna, ale ksieza bywaja różni).

Gość niszczęsna
nie mam wyrzutów sumnienia. tzn nie mam powodów by je miec nie uprawiam seksu nie robie sobie ani innym dobrze posty lamie ale tylko dlatego ze nie ma w lodówce nic innego do jedzenia. zycie.no chyba ze jak dogadam komus albo cos z tych rzeczy

eno, same blahostki wymieniasz. dziewczyno jak najciezszy grzech jaki przychodzi do glowy to "seks" - to diabeł cie bedzie unikał jak święconej wody ;)

Gość niszczęsna
nie mam. ale to normalne ja zawsze bylam sama i moze to jest moj problem.

Gość niszczęsna
nie zrozumiales. grzech. nawet nie wiesz jakie to ma sieci. nie wymieniam ze bawilam sie w robienie laleczek ze miałam swoje zaklecia ze ... to mnie juz nie dotyczy, co ty uwarzasz za najciezszy grzech? kilka malych jest cięższych od jednego duzego czy odwrotnie?

to zadzwon do kogos bliskiego - mi sie wydaje ze w takich sytuacjach jak sie czlowiekowi wydaje ze jest opetany to chyba przydalby sie ktos bliski z kim mozesz porozmawiac.

nie no w arytmetykę grzechów to sie nie bawię :) (to na pytanie czy suma malych... itp...)

Gość niszczęsna
o kurde jaki błąd, to pewnie dlatego że nie spie juz 20godz a rano do pracy. będe się zmywac, wpadne rano albo póżnym popoludniem,raczej wieczorem.

Gość niszczęsna
ale mi sie nie wydaje, zasze myślałam ze mnie to nie dotyczy. to zostało mi wmówione. ludzie nie daajcie sobie nigdy nic wmówic.

Gość drajwerka
nawet jak jestes za granica to napewno jest jakas polska parafia w okolicy ...ja bym sprobowala ksiedza...albo pomodl sie gleboko..mi jak sie czegos boje modlitwa pomaga jakos czuje sie wtedy bezpieczniej

a co do ciezkich grzechow: ciezki grzech to np: - zamordować kogoś - zdradzić żonę (w sensie z premedytacją dla wlasnej przyjemnosci nie liczyć się z osobą która cie kocha poswieca dla ciebie zycie), lub zniszczyć komuś małżeństwo uwodząc jego żonę (wykorzystując jego słaby moment), - opuscic przyjaciela w potrzebie (to akurat jest wlasnei rzecz za ktora ja mialem, mam i bede mial wyrzuty sumienia) - wykorzystywać/oszukiwać kogoś w poważnych sprawach itd...

Gość niszczęsna
dzieki, no to mam wyrzuty sumienai. romans z zonatym mezczyzna. drajwerka, nie jestem za granica, nie umiem poprostu otworzyc sie przed nie znanym gosciem w czanym ubranku. ale dzieki za dobre słowa.

Gość drajwerka
albo porozmawiaj ze swoim Bogiem...rozmowa to tez forma modlitwy i popros zeby Cie uwolnil od tego....

przeciez pisalas ze nie uprawiasz seksu??? to skad romans???

Gość niszczęsna
romansowac mozna na rózne sposoby, nie trzeba od razu isc do łozka nie? przynajmniej mi sie tak wydaje w fazie pierwszych spotkan

no teraz cos co cie moze pocieszy. :) moim zdaniem opetanie oraz egzorcyzmy sa jakby sprzeczne z "założeniami" twojej religii (katolicyzm?). bo przeciez Pan Bóg dał ci wolna wolę i tylko ty podejumjesz decyzje o tym jak bedize wyglądać twoje życie. Złe duchy maja do ciebie dostęp o tyle o ile ty zechcesz. tzn. moga cię "kusić" ale to zawsze ty wybierasz :) zgodne. a gdzie tu miejsce na opetanie? -> ni mo :)

Gość niszczęsna
cos w tym jest :) i wymalowałeś usmiech na mojej twarzy a dzis go chyba nie było. dziekuje, ciekawa jestem ile masz lat, nie musisz odpowiadac to wkoncu forrum. pozdrawiam i dzieki do spisania

no z tym sie zgadzam co do romansu. Ale jesli jeszcze nie poszliscie ze soba do lozka to zakladam ze romans nei trwa dlugo i jeszcze nikomu nie zniszczylas zycia i idzie sie wycofac nie psujac nikomu zycia. zreszta zonie tez jest latwiej wybaczyc jesli jeszcze nei dooszlo do seksu. niemniej, czy gosc jest na tyle uczciwy ze jak ty z nim zerwiesz to on nie poszuka sobie nowej :). ale dla mnie rozbijanie cudzego małżeństwa bardoz ciezki "grzech". w sumie to z punktu widzenia mojej etyki to powinienem cie opieprzyc: romansujesz z cudzym mezem raniac zywego czlowieka a przejmujesz sie jakimis zabobonami :P

zblizam sie (kilka miesiecy mi zostalo) do tego wieku w którym pewnego pana, którego katolicy uznają za syna Bożego, ukrzyżowano :) - czyli niecale 33 :)

w sumie to ja go chyba też uznaje za syna Bożego - przynajmniej dopuszczam taką możliwość :)

Gość I co nic cie nie zjadło w nocy
I co, nic cie nie zjadło w nocy? :)

Gość niszczęsna
napewno zjadło=P dzień nowy i całkiem nowe spojrzenie na sprawe. dzieki piesku leszku.

Gość dolicz jeszcze jeden grzech
kłamstwo! bo egzorcyzmy to ostateczność i odprawiane są na osobie wyraźnie opętanej, a nie na "ochotniczce" i prowokacja poszła się je.bać

Gość uczona
dolicz jeszcze jeden grzech mylisz sie troszeczke, o tym co ona mowi owa nieszczesna to mogła brac udział modlitwa o uwolnienie przreodzila sie w egzorcyzm. nie znasz sie nie odzywaj sie prosta zależnosc. nieszczesna 3maj sie

heh, to mówisz że sa osoby "nieznacznie opętane" i takich sie nie egzorcyzmuje? :P

Gość nieszczesna
egzorcyzm to mocna sprawa a modlitwa o uwolnienie jest \"mniejsza\"