Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Scarlett___

Czy wiecie coś o studiach oceanograficznych?????

Polecane posty

Gość Scarlett___

Mógłby mi ktoś proszę co nieco opowiedzieć o tym kierunku???

Gość rzeczowyyy
Oceanografia (od greckiego Ωκεανός 'ocean' + γράφειν 'pisać'), oceanologia – interdyscyplinarna nauka z pogranicza biologii, meteorologii, fizyki, geofizyki, zajmująca się badaniem zjawisk i procesów zachodzących w oceanach. Działy oceanografii biologia morza – zajmuje się roślinami i zwierzętami żyjącymi w oceanie oceanografia chemiczna – badanie chemii oceanu geologia morza – zajmuje się badaniem tektoniki i geologii dna oceanów oceanografia fizyczna – zastosowanie fizyki do opisu zjawisk oceanograficznych takich jak ogólna cyrkulacja oceanu, prądy oceaniczne, pływy, struktura pionowa oceanu, fale

Gość Scarlett___
Dzięki rzeczowyyy za to rzeczowe wyjaśnienie, ale chciałabbym, aby wypowiedział sie ktoś kto studiuje ten kierunek. Czy jest to naprawde taki ciekawy kierunek jak mi sie wydaje i czy cięzko znaleźć po tym prace?

Gość z podupadającą
gospodarką morską w polsce to chyba będziesz miała ciężko

Gość Scarlett___
Hmmm tak tez myslalam,, ach ta Polska:P ale można równie dobrze za granicę wyjechać, myślę że Australia to najlepsze miejsce na prace po tym kierunku:) troche o tym marze że tak powiem,ale cięzko by mi było opuścić Polskę..

Gość ghgh
a gdzie w Polsce mozna to studiowac? cos mi sie wydaje ze tylko w Gdyni lub Gdansku jest jedyny instytut oceanograficzny w naszym kraju🖐️

Gość ale cielak
Johansson ???

Gość Scarlett___
No ja właśnie na uniwesytecie w Gdańsku chce studiować. Bardzo by mi zależało żeby wypowiedział sie ktoś kto studiuje ten kierunek najlepiej własnie na tym uniwerku:D

Gość maszkakiszka
teraz ten kierunek jest bardziej popularny, wiec moze teraz ktos sie wypowie, bo w maju przymierzam sie do matury i nie wiem co musze zdac i w jakim procenecie zeby sie tam dostac, a nigdzie nie moge tego znalesc..

Gość gość_Madzia
Brzmią ciekawie, ale czy po tym łatwo znaleźć pracę? Coś wątpię :P Jednak jakby ktoś się zdecydował to tu http://notatek.pl/zagadnienia-na-egzamin-9 są opracowane zagadnienia do egzaminu z Oceanografii biologiczne z UG

Gość gość
Studia bardzo fajne, ale pracy brak. Nie ma co tracić czasu na taki kierunek. Lepiej wybrać coś bardziej praktycznego, po czym z łatwoscią można znaleźć dobrze płatną pracę. A oceanografią można zajmować się hobbystycznie w wolnych chwilach.

Gość OCEANOGRAF
UCIEKAJCIE NIE WARTO STUDIOWAĆ!!!