Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdegustowana Prowincuszka

Dlaczego płyty w EMPIK-u sa takie drogie_____________________?

Polecane posty

jesli juz mam kupic jakieś CD z muzyką np. jako prezent ide do Media Marktu , czasem nawet w hipermaketach kupuje :-) zawsze nowosci sa kilka zł drozsze niz w innych sieciach :-O np z ksiazkami niczego takiego nei zaobserwowałam a le płyty CD i DVD maja tam centy mocno wygórowane

Gość Evidencee
no niestety;/ ja jak chce kupic plyty to i tak korzystam z Allegro, albo zamawiam z USA - bo przy wiekszej przesylce ze znajommi, summa sumarum plytki i tak sa tansze;/ W empiku czasem mozna trafic na plyty za 70-100zl lol;]

Evidencee- na aleegro raczej nie -róznie z tym bywa , co do USA i internetowych sklepów to sie opłąca niestety tylko wtedy gdy zamiawaisz duza ilosc przykład....w media amrkcie płytki sa np po 5O a to samo w empiku za 59 zł LOL albo te wsiórrskie wydania płyt dla rumunii czy polski(wiecie to low-priced eition - nie kupuje tego cholerstwa bo to robienie z ludzi idiotów no ale w innych sieciach sa np po 28.99, empik prosze wszytko po 36 , jaki zal zal.pl

dziwne jest to ze z ksiazkami tak nie jest, bywało ze np na gwiazdke kupowałam ksiazki w empiku taniej niz w zwykłych ksiegarniach !!!

Gość to nie kupujcie płyt
tylko wymieniajcie sie między soba - macie nagrywarki :P Kurde , żaden normalny człowiek nie chce płacic haraczy na stado pośredników, różne Zaiksy i inne stowarzyszenia starych pryków

to nie kupujcie płyt- oj ja płyt prawei wcale nie kupuje od wielkiego dzwonu :-) ale np czesto kupuje jako prezenty :-) i chciałam sie podzielic spostrzezeniami , ze z Empikiem jest coś nie tak , płyty ogólnie sa za drogie (kazdy to wie) ale tam są najdrozsze!!!

Gość Evidencee
Dokladnie, akcja: "Polska cena" to wg mnie syf. Na allegro sprzedawane sa nie tlyko uzywane plyty, ale takze plytki z ofert roznych sklepow internetowych -> z tej opcji korzystam w ciagu roku najczesciej + przeceny w MM. W Empiku praktycznie nie kupuje, swego czasu chcialem tam kupic jedna plytke...kosztowala 87zl lol, w Londynie w HMV ok 5 £ :) a w Second Shopach za 2£ ;] To prawda ze nie oplaca sie zamawiac zza oceanu pojedynczych plyt. No niestety w naszym kraju ceny nie sa zybt "zadowalajace", a jesli sie naprawde kocha muzyke to trzeba kombinowac zeby powiekszac swoja kolekcje plyt;]

Gość Zdegustowana Prowincjuszka
chciałam kupic siostrze teraz na imieninyciptce OLDER - georgea micheala , w empiku nie bede komentowała ceny- po prostu zaaal. w media markcie niestet chwilowo nei ma, a w usa bez przeceny kosztyje tylko 10 $ (reedycja ) !!!! ;-) a z przecena znalazłam po 3.40 $ ;-) w tym kraju nei da sie zyc ;-)!!! ;-O

siostrze i ciotce , miało byc ;-)

Gość Evidencee
na allegro patrzylas?:) ale nowe nie uzywane;]

patrzyłam , wyjdzie tyle co w sklpeie z przesyłka mniej wiecej

A te używane to w jakim stanie są ? Da sie je wypucowac ? Bo słyszała że zdarzają sie porysowane, ze sladami paluchów, spermy i nawet kału

hmm, no ja z ksiazkami mam raczej pozytywe doswiadczenia jesli chodzi o ceny w empiku, gorzej z wyborem empik w ogole np nei sprowadza ksiazek naukowych mniejszych wydawnictw

podszywaczu , daruj sobie

ostanio znalazłam np płyte milesa davisa w Media Markcie za 29.99 zł ta sama płytka w empiku po 60 zeta była generalnie nie kupiłam bo sciagnałam sobie za free ;-) lol ale chyba sobie kupie bo zaczynam lubic jazz

Gość Evidencee
prowincjuszko, zawsze możesz wylizać tę uzywaną płytkę do czysta

to też podszyw ;-O

Gość Sonix
Mnie też wqrzają ceny w empiku, dlatego kupuję w merlin.pl Zamówiłam tam ostatnio cd za które zapłaciłam 28,30 z dostawą kurierską do domu, a w empiku chcieli za nią 60 zł ! Co do przegrywania płyt i ściągania z netu, to rzeczywiście się to opłaca, ale co mam zrobić, gdy płyta, jakiej poszukuję, jest unikatowa? Poza tym w necie muza gorszą jakość i to niestety słychać...

mmm jazz :);) ja kupuję płyty na vivd.pl albo w merlinie; czasami na vividzie są duuuże przeceny i można znaleźć prawdziwe perełki.

Gość Evidencee
A jazz to muzyka dla starych dziadów

Gość elle22
Bo zyjemy w chorym kraju gdzie plyty, ksiazki, kosmetyki i wiele innych produktow jest drozszych niz na Zachodzie gdzie zarobki sa parokrotnie wyzsze. Dlatego ja Polsce dziekuje{czesc]

merlin też jest dosc drogi , czasem robia jakieś obnizaki juz wole kupoważ w media markcie niz przez neta w merlinie ;-O

Gość Evidencee
Ok widze ze komus sie nudzi;] -> coz wakacje dzieci w domach siedza neistety;/ Na allegro plyty czesto "uzywane" sa w idealnym stanie. Warto wyslac mejla z zapytaniem do wlasciciela. Chociaz czesto mozna trafic na plyte poirysowana i zniszczona mimo ze wlasciciel zapewnial ze w stanie bdobrym -ale to raczej wyjatki Sam czesto tam kupuje plytki, tj na allegro, od rapu po jazz (dla staruchow?:) dorosniesz to zrozumiesz:) )

temat zdechł

Gość Evidencee
bo w Polsce nie ma kultury kupowania cd

ja lubie kupowac płyty :classic_cool: narazie mam mało bo ok 60 :O ale jakby były tańsze to bym miał ich więcej :)

Gość podróba z Malezji
no tak ale nadal neiw eim czemu płyty w empiku są najdrozsze

podróba z Malezji ..niewiem czemu ale w empiku ceny szybko spadają :) wiec czasami lepiej poczekac z 2 miesiące i potem kupic :)

Gość Evidencee
cash rules everything around me ;] ja dopiero przyjezdzajac na wakacje do Londynu poczulem co to znaczy kupic tanio plyty, szkoda ze u nas tak nie ma;/