Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabkaa169

po posiłku...

Polecane posty

Gość zabkaa169

Mój maluszek ma 1,5 miesiąca. Od wczoraj zauważyłam że wymiotuje po każdym posiłku. To nie jest zwykłe ulewanie. Przechodzimy teraz na zwykłe modyfikowane mleko bo wcześniej podawałąm mu hypoalergiczne. Napoczątku wymiotował tylko po zwykłym potem mu przeszło a teraz wymiotuje już po każdym. Niewiem czy powinnam udac się do lekarza i czy to mopże być groźne czy moze poprostu żołądek przyzwyczaja się do nowego mleka...

Gość xymka..
do lekarza!!!!!!!!!!!! moje dziecko ma poltora roku i nigdy nie wymiotowalo!

Możliwe ze nie toleruje tego mleka, skoro uwazasz, ze to nie ulewanie a wymioty, lepiej idź po poradę do lekarza. Myśle, ze zmieni mleko , bo najwyraźniej żołądek maluszka nie chce trawic tego, ktore obecnie podajesz.

A jak podawałaś nowe mleko ? Od razu całe porcje ? Czy mieszasz z tym, które jadł do tej pory ? Ile zjada maluch ?

Gość zabkaa169
nie mieszałam tylko na początku dawałam mu jedną porcje przez dwa dni potem dwie porcje idziś też dałam dwie. No zxwykle zjadał 125 a teraz nawet mniej zjadł tylko 100. Już myślałam że ma za dużą dziurkę w smoczku i zmniejszyyłam mu na mniejszą to nie zwymiotował od razu tylko dopiero po godzinie. wydaje mi się że to są wymioty bo jak mu się ulewało to raczej jakby mlekiem a teraz tak jak serwatka i dużo tego jest.

Możesz poradzić się lekarza, ja karmiąc Przemka non stop zmuszona byłam zmieniać mleko i zawsze na zasadzie od jednej łyżeczki nowego na resztę starego, jak ok to stopniowo zwiększałam ilość nowego mleka w mieszance. Pozdrawiam

Gość niemowlak
mojemu maluchowi tez sie czasem uleje taka serwatka ale to nic zlego to po prostu zołądek juz zaczał trwaić mleko i dlatego moj ma 4 i pol miesiaca i nadal mu sie bardzo ulewa ale juz coraz mniej tak sie moze robic nawet do pol roku ale jesli naprawde sadzisz e moga to byc wymioty to dz do lekarza

Gość .lkjmnhbfg
Moja wymiotowała średnio raz dziennie, aż do 6 miesiąca. Przy jednym mleku mniej, przy innym bardziej. Kiedy wymiotuje? pod koniec karmienia? Może dajesz za duże porcje? Na hipoalergicznym nie wymiotwał??????? Jak tak, to zostań przy hipoalergicznym

Gość zabkaa169
Teraz już po każdym wymiotuje. Za pierwszym razem jak zwymiotował to było po zwykłym potem po zwykłym mu nic nie było tylko po hypoalerghicznym a teraz już po każdym wymiotuje chcwile po posiłku a czasem nawet dopiero godzine po:( Wydaje mi się ze to nie jest ulewanie bo czasemn aż jest cała pielucha mokra i to ma inną konsystencje niż zwykle;(

Gość .lkjmnhbfg
Wymioty jest to cilne wyrzucenie treści żołądka, a ulanie spokojne wylanie. Moja wymiotowała pod koniec karmienia, aż hlustało, ale nie tak często. Najlepiej idź do lekarza