Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAnglii

Czy lubicie Polakow nie urodzone w Polsce ?

Polecane posty

Gość ZAnglii

Chyba poznacie przez jezyk ze nie jestem urodzony w polsce. Pracuje w Warszawie dopiero 3 miesiace, i nie wiem co o tym myslec. Czy "prawdziwe" Polacy lubia moj typ czlowieka czy nie. Urodzilem sie w Anglii i oboje rodzice to z Polski. Ciesto mam sytuacje gdzie czuje ze osoba ma od poczatku problem ze mna bo nie jestem urodzony w Polsce. Musze przyznac ze czasamy jest odwrotnie i ktos sie interesuje mna bo jestem jakis typ obcokrajowca (tez glupie dla mnie, lubic kogos bo jest obcokrajowiec ?) ale w wiekszosci to ma negatywny wplyw jak mowie ze mam rodzicow z Polski ale nie urodzilem sie tu. Lepiej jest jak udaje nawet ze nie umiem po Polsku i tylko po Anglielsku rozmawiam i ktos inny sie meczy z angielskim. NIgdy bym nie zgadna przed wyjazdem do pracy tu ze tak by wyszlo. To jak to jest, czy jest cos, jakis powod, jakas opinia ze Polakow tylko z pochodzenia Polskiego sie nie lubi ?

Gość ramburak
lubimy jak zostawiacie w polszy swoje diengi

Gość Evidencee
DLa mnie w ogole nie ma roznicy, tak samo jak z kolorem skory czy jezykiem;] Witamy w Polsce, mimo wszystko kraju w duzym stopniu pozbawionego tolerancji :)

mi to obojetne skąd jest ktos i jak wyglada:P charakter sie dla mnie liczy :)

A NAPISZ JAK TO JEST BYC POLAKIEM URODZONYM W aNGLII DLA ANGLIKÓW. JAK ONI POSTRZEGAJĄ CIĘ JAKO DLA NICH OBCOKRAJOWCA, URODZONEGO W ICH OJCZYSTYM KRAJU. WIDZĘ, ŻE TWÓJ POLSKI JEST TROCHĘ POWYGINANY I CHYBA LEPIEJ CI IDZIE ZANGIELSKIM

Gość ZAnglii
Moge napisac, wyglada ze Anglicy toleruja ludzi z innych kraj ale za plecamy to przyznawaja sie ze zadnych obcokrajowcow nie lubia, i to naprawde znaczy zadnych. Wiem o tym bo najprzyjemniejsze ludzie w pracy w Anglii (wydawalo sie tak) to doslownie jak tylko murzyn czy hindus obroci sie plecamy to przezwisko i narzekanie. To jest takie skryte ze obcokrajowcy nie wiedza o tym. Inna sytuacja bo mam biala skore ale nie Angielskie nasziwsko. W kilku sytuacjach to wiem ze otwarto pokazano ze nie jestem akceptowany przez Anglikow, w szkole, czasamy w pracy, nawet pytania, skad jestes, gdzie sie urodzilesz, kiedy wracasz do domu itd. To w koncu ktos jak ja to nie ma swojego kraju, nie jest akceptowany tam gdzie sie urodzil i nie jest akceptowany w kraju skad rodzice sa.

TROCHĘ TO DZIWNE BO JA OD ROKU MIESZKAM W ANGLII I BYCMOŻE SIE MYLĘ ALE CZEGOŚ TAKIEGO CO TY OPISAŁEŚ NIE ZAOBSERWOWAŁAM TUTAJ. MOŻE DLATEGO, ŻE CZĘŚCIEJ PRZEBYWAM W DOMU I NIE PRACUJĘ OCZYWISCIE. JEDNAK WIĘKSZOŚC ANGLIKÓW JEST PRZYJAŹNIE NASTAWIONA W KIERUNKU POLAKÓW I BARDZIEJ ANGLIK POMOŻE W ANGLII POLAKOWI NIŻ POLAK POLAKOWI. POLACY RACZEJ DO SWOICH SIE TU NIE PRZYZNAJĄ Z NIE DO KOŃCA WIADOMYCH MI POWODÓW. TU GDZIE MIESZKAM COPONIEKTÓRZY ANGLICY WIEDZA, ŻE JESTEŚMY POLAKAMI A W POLSCE WYDAJE MI SIĘ, ŻE ŹLE NIE PATRZĄ NA ANGLIKÓW. TOBIE W ANGLI ZDAJE SIĘ, ŻE BYŁO ZNACZNIE ŁATWIEJ PONIEWAŻ MIESZKAŁEŚ TAM OD URODZENIA

Gość ZAnglii
Bedzie Ci troche czasu trwalo zanim naprawde poznasz Anglikow, i nawet wtedy to zdecydujesz ze to dziwny narod, nie do zrozumienia. Wiem ze maja sympatie do Polakow, ale tez wiem ze nigdy nie calkiem nie zakceptuja obcokrajowca tak do konca. Tak jak pisalem to jest wszystko takie skryte i o tym nikt nie mowi bo rascism w zadnym sensie tu nie mozna otwarcie pokazac, ale wcale nie znaczy ze nie istnieje, odwrotnie. Nie mowie ze Polacy nie lubia Anglikow bo nie mam problemow jak rozmawiam po Angielsku w Polsce, tylko jak sie dowiedza ze jestem z Polakiego pochodzenia to juz innaczej na mnie reaguja, to jest dziwne. Pomysl, mowisz ze mieszkasz w Anglii, bedzie millionow takich dzieci teraz jak ja, ktore kiedys beda chcieli poznac swoje korzenie, kraj swoich rodzicow.

Gość ZAnglii
Dokladnie smiley, a Anglicy podobno jak Chinczicy sa najlepszy w tym, chyba sie mowi dobra mina zla gra w Polsce.

===>ZAnglii Dokladnie smiley, a Anglicy podobno jak Chinczicy sa najlepszy w tym, chyba sie mowi dobra mina zla gra w Polsce. DOBRA MINA DO ZŁEJ GRY :) TROCHĘ CIE POPRAWIŁAM :) JUŻ NA POCZĄTKU POBYTU TUTAJ ZAUWAŻYŁAM, ŻE ANGLICY TO DZIWNY NARÓD. TE ICH ZWYCZAJE NIE TYLKO GRZECZNOŚCIOWE SĄ DLA MNIE NIECO PRZYTŁACZAJĄCE I POWIEDZIAŁABYM, ŻE NAWET ŚMIESZNE ALE JUŻ JESTEM DO TEGO PRZYZWYCZAJONA. JAK WIDAC, CO KRAJ TO OBYCZAJ

Gość ZAnglii
mimo że mam pochodzę Polski rodziców, to mam czarno skórę. Nie wiem czy to nie wpływ na moje postrzeżenie. Jak mówią bielsza biel leepsze niż czarne czerń

Gość ahahahaha
a ja mysle ze ty byc prowokator

witam w Polsce:) ja mieszkałam w Anglii 7 miesięcy i bardzo miło wspominam pobyt tam:) ile czasu już jesteś w Polsce?

Gość ZAnglii
Jestem dopiero 3 i pol miesiecy. Jest okay, napewno sa lepsze miejsce niz Warszawa :) ale lepiej tu niz w Anglii przyznaje sie.

Gość ZAnglii
Wakacje nie, pracuje dla firmy w Warszawie, w pracy jest mieszanina ludzi z Polski i z Anglii.