Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tgtg

jak to mozliwe co to jest pomocy co ja mam we włosach male kulki biale

Polecane posty

Gość tgtg

od jakis kilku mc zauwazylam u siebie male we wlosach biale kulki 1mm ,objawy identyczne do gnid wesz.polowa wlosow mi juz wypadka.robilam mnostwo badan krew tarczyca a moze problem tkwi w tym holertswie? czy przy wszach wyapadaj wlosy?ale jak to mozliwe ja myje wlosy codziennie ,nie moglam sie od nikogo zarazic,w domu mam swinke morska ale ona wesz chyba nie ma co mam robic,gdzie to zdiagnozowac u rodzinnego??wesz nie widze tylko mnostwo bialych ukulek ,pomocy !!!!!!!!!!

a swędzi cię ? Mozesz kupic preparat, to chyba są dwa nałozenia i problem z głowy. Moze masz łupiez jakis cholerny ? Bo od wszy to raczej nie wypadają włosy

Gość tgtg
swedzi bardzo,czytalam ze od wesz wypadają ....

Gość raczej dermatolog
na Twoim miejscu poszłabym z tym do dermatologa, bo po co ryzykować?

Gość pan doktur
otóz sa to mendy zwane niekiedy gnidami:)

Gość odchudzasz sie
to moga być wszy

wg mnie tez powinnas isc do deramtologa z tym, to moga byc jaja jakis "robali"albo cokolwiek, pewnie sa jakies specjalne preparaty na to tylko musisz sie dowiedziec jakie

Gość tgtg
kurcze bylam juz u dermatologa od tego zaczelam ale nie mowilam mu o tych kulkach wtedy oja glupia myslalam ze to jakis łupierz niewiem:/ tylko ze jak umyje wlosy to ich nie ma ,dopiero na 2-3- dzien widze ze sa,a raczej jest ich mnostwo..na dole wlosow przy cebulkach...kurde ale sie doprawilam ,ktos mnie musial chyba zarazic:(

No to nie wiem. Mialam wszy raz, jak byłam w podstawówce, cała klasa miała :) I nic mi nie wypadało, higienistka robiła co rusz kontrolę i jak zobaczyła, że klasa jest zainfekowana, to alarm do rodziców, kazdy kupił jakis tam preparat i raz dwa bylo po problemie

Gość tgtg
nie,jak zgniote to wygląda jak płatek łupierzu...

Gość rada....
ziąć włosy na łysą pałę i po problemie. Za kilka m-cy będziesz miała super zdrowe i wolne ,,od \"kulek\" włosy.

Gość tgtg
dzieki nie skorzystam strasznie mi sie wlosy przezedzily:( jetem juz łysa:(

to to raczej nie są wszy gnidy trzaskają przy zgnieceniu idź do lekarza ja bym powiedziała, ze to lupiez zdaje sie tłusty sie to nazywa, jakis taki bardziej upierdliwy od zwykłego

Gość tgtg
Drugi rodzaj łupieżu – tłusty – trudniej zwalczyć – wtedy na skórze pojawiają się większe, żółtawe, tłuste łuski, które nie wypadają same i dlatego trudniej się ich pozbyć. Dolegliwość ta jest spowodowana zwiększoną aktywnością gruczołów łojowych skóry głowy i występuje częściej u mężczyzn niż u kobiet. Łupież tłusty doprowadzić do łysienia łojotokowego. no pasuje chyba:(

Gość tgtg
ktos cos jeszcze doradzi?