Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deprim to za malo

DEPRESJA - I CO DALEJ ?

Polecane posty

Gość werkob
Rzuciłeś od razu, a takie leki odstawia się stopniowo, chociaż znam przypadki ludzi, którzy odstawili gwałtownie i dobrze się czuli.I być może to skutek tego. od razu nie rzucilem . Zreszta jak bralem ten lek to prawie nie wyladowalem na tamtym swiecie . Moj stan nadal jest zly . Chociaz nie taki jak bralem to dziadostwo .

Gość werkob
Zapytałam o nerwicę, bo sam napisałeś, że masz. tak po tym leku mam nerwice . Zawsze spalem spokojnie , a teraz gdy bralem to cos zaczelo mna szarpac w nocy .ODstawilem jest lepiej szumy w glowie minely , ale nadal czuje sie zle i nie spie w nocy .

Gość już jestem z powrotem
:) werkob te szarpania o których piszesz to objawy odstawienne :) organizm domaga się swojej porcji ;) znam to bardzo dobrze

Gość werkob
ale ja nie biore tych lekow przez miesiąc !

zresztą źle pisze - swojej porcji widocznie u ciebie rozwinęła sie tolerancja na ten szit i organizm domaga się więcej

A kto Ci każe iśc do niej. Idź do kogoś innego. Masz dwie możliwości - albo iść i sie poradzić, i jakoś z tego wyjść. Albo nie iść i liczyć aż samo przejdzie. Dobrze, jak przejdzie, a jak nie to co?? Możesz też próbować sam się uspokajać i wyciszać. Ćwicz joge, stosuj medytację. Pij meliskę, bierz magnez. Albo właśnie zabij złe samopoczucie zwiększona aktywnością fizyczną. Biegaj, graj w piłkę. Nie wiem, co Ci będzie pasować. A w ogóle ona postawiła diagnozę - depresja u Ciebie?

Gość werkob
chyba tak dlugo te objawy nie trwaja . POza tym gdy bralem ten lek to gdzies po drugim tygodniu zaczelem sie czuc fatalnie . Myslem ze serce mi skoczy do gardla pojawil sie szum w uszach ktory trwal caly dzien i noc .

werkob a co teraz łykasz? objawy odstawienne utrzymują się do trzech lat, że nie wspomnę o zmianach w psychice :o

Gość werkob
to chyba nie sa skutki odstawienne skoro gdy bralem ten lek to zaczely sie klopoty a nie gdy odstawilem . ODstawielm go bo myslalem ze umre jak bede dalej go bral .

Gość werkob
juz jestem z powrotem . Bralem ten lek tylko przez miesiac . NA poczatku 1/4 tabletki a potem przez kolejne 2 tygodnie 1/2 tabletki . PRZez tak maly okres czasu i tak malych dawkach chyba nie powinno byc zadnych objwawow? Teraz nie biore niczego bo sie boje tabletek . JEdynie marze o tym by czuc sie tak jak dawniej gdy niczego nie bralem

Gość oj werkob
skutki uboczne czy odstawienne jeden kij poza tym jak mówiłam, psychotropy zmieniają świadomość, na długo, jednym słowem - popsuło się w głowie i nie śmieję się, bo ja też mam zryty beret przez dragi, problemy z pamięcią, koncentracją, ale jest coraz lepiej :)

Gość wnuk smirnofa
Myslem ze serce mi skoczy do gardla pojawil sie szum w uszach ktory trwal caly dzien i noc . czlowieku. zmierz cisnienie. te leki spowodowaly u ciebie podwyzszone. to nie sa tajemne objawy i nie lecz sie sam!!!

Gość werkob
cienienie juz mam w normie . :) Bylo zle tylko w czasie brania tabletek . TEraz jest ok . ALe cos nie tak sie czuje jakos podle.

Gość wnuk smirnofa
to jest typowy skutek uboczny po zle dobranych lekach. ii rzeczywiscie grozi wylewem. poszukajcie wy wszyscy dobrych lekarzy, ktoryz sie znaja na rzeczy. pracujacych na oddziale.

Gość werkob
no ale co teraz mam zrobic ? CZuje sie lepiej niz gdy bralem to cos ale nie dobrze

Gość wnuk smirnofa
werkob-szumy w uszach sa od tego. moga byc tez nerwiocowe.

ok, ja muszę lecieć do pracy chciałam tylko powiedzieć, że depresja kiedyś odpuszcza i że żarcie dragów ją przedłuża i zaostrza, wychodzenie z uzależnienia to największy koszmar jaki można sobie wyobrazić, ból fizyczny to pikuś w zestawieniu z objawami odstawiennymi psychicznymi :o ech, można by książkę napisać a i tak nie odda się tego koszmaru słowami tak jak wspomniałam jest grupa leków antydepresyjnych, które nie są SSRI tak jak seroxat, i nie uzależniają (ogólnie maja krótkotrwałe działanie, ale skuteczne w cholerę, mnie pomogły przetrwać odwyk). Nie krzyczcie od razu że ma umowę z koncernem farmaceutycznym, bo nie mam. Pisze o tym leku, bo go przetestowałam na sobie, jak masę innych, których nie polecam. Piszę o nim również, bo jest wydawany na receptę i nie tak łatwo go dostać. Z reguły przepisują go młodzi acz nie głupi psychiatrzy. To leki zawierajace Moclobemidum. Ja brałam Moklar. Był w porzo. Brałam go w najtrudniejszych momentach - tak przez trzy dni, a nastrój poprawiał mi się na około tygodnia. Życzę wszystkim zdrówka trzymajcie się dzielnie !

Gość wnuk smirnofa
masz znalezc dobrego psychologa. nie psychiatre. i zrobic ogolne badania krwi. lekarz rodzinny cie skieruje.

Gość ja brałam Cital
4 miesiące. Żadnych skutków ubocznych - z wyjątkiem zwiększonej senności na początku. Żadnych problemów po odstawieniu. Efekt zauważalny po 3 tygodniach. Doatkowo dostałam Lexotan - panicznie bałam się nocy i snu - wzięłam tylko dwie tabletki tak naprawdę. Widac lęk nie był moim problemem. Do psychiatry trafiłam dzięki namowom przyjaciółki. I będę jej za to dozgonnie wdzięczna. Jestem nowym człowiekiem i mimo, iż znów wiele rzeczy mnie w życiu przytłacza - nie padam.