Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deprim to za malo

DEPRESJA - I CO DALEJ ?

Polecane posty

Gość deprim to za malo
raczej wstydu sie nie obawiam, tylko tego czy bede w stanie sie przed kimś otworzyc dziekuje za wskazówkę

Gość nie do końca jest tak jak pisz
esz glen owszem mózg to najmniej poznana część ciała psychotropy oddziałują na te części mózgu które u normalnego człowieka nie są wykorzystywane sądzę,że któraś z tych partii mózgu to właśnie brama do piekła Bóg nie chce żeby człowiek ingerował w jego stworzenie, bo to sie źle kończy, bardzooo źle najczęściej samobójem a wcześniej choroba psychiczną myloną z opętaniem :o

Gość wnuk smirnofa
psychiatra przepisze cos na odczepnego, zeby mu sie pacjent nie powiesil. najlepiej zdiagnozuje dobry psycholog kliniczny.

Gość maripoza de colores = następna
lekomanka :o

Gość twoja sprawa mam to w dupie
ja swoje piekło już przeszłam ty wybieraj - dragi czyli śmierć albo wolność i życie :o naraza

Gość wnuk smirnofa
glen b po jakich lekach - na schizofrenie?

Gość ja przez trzy lata praktycznie
nie wstawałam z wyra nie wspomnę o pierwszych miesiącach odwyku kiedy wstawałam tylko po to, żeby się umyć i zjeść no i co tydzień po nowe opakowanie dragów od których byłam uzależniona poza tym leżałam i ryczałam, nic więcej - trzy lata!!!! wszsytko przez dragi

Ja mówię o dobrym psychiatrze a nie konowale. Zreszta wśród psychologów też nie brakuje nieudaczników. Możesz poszukać na różnych forach - czasem ludzie polecają sobie lekarzy.

Gość glen b - u mnie było gorzej
bo psychotropy przepisał mi lekarz ogólny antydepresant - pseudopsychiatra, to był Seroxat :o

Gość ta uzależniona to ja
słuchajcie - ale tak między Bogiem a prawdą, jest antydepresant który nie uzależnia, żarłam go przy odwyku, bo już dość miałam tego, że najbliżsi musza mnie pilnować, żebym nie strzeliła samobója Brałam go z pół roku. czasem odstawiałam jak miałam lepsze okresy, potem znowu po niego sięgałam polecił mi go najlepszy psychiatra w województwie, który to też zaczął walkę z moim uzależnieniem. Żarłam go, kiedy wciąz byłam uzależniona od innych dragów..

Nie jestem lekomanką. Nigdy nie byłam uzależniona od żadnych leków. Uważam jednak, iż jeśli dano nam narzędzie do walki z depresją, to trzeba z niego skorzystać, a nie się męczyć. A jak ktoś boryka się latami, to trzeba zmienić i lekarza, i leki. Nie zawsze trafi się od razu. Nie musicie się ze mną zgadzać.

Gość wnuk smirnofa
ludzie. o cyzm wy wszyscy piszecie ole kach przeciwdepresyjnych czy silnych przeciw na przyklad schizofrenii to jets roznica. i dlatego trzeba szukac psycholga. bo postawi diagnoze i sporbuje terapii a nie wreczy od razu recepty.

Gość werkob
tez mialem przepisany seroxat i mi sie pogorszylo . JAk zrobic by bnylo lepiej?

Gość seroxat sprawił że wylądowałam
w szpitalu ze stanem przedzawałowym - miałam 26 lat konsekwencją przygody z tym syfem był xanax - od ktorego się uzależniłam w try miga

Gość werkob
i co zrezygnowalas z tego xanaxu ? BO ja wlanie bralem seroxat i nie wiem jak z tego wyjsc wyrzucilem to gowno ale nadal czuje sie zle . Co mi polecasz?Nie brac zadnych tabletek ? PRZez ten seroxat jestem pobudzony i nie spie wcale w nocy

Gość nie mam żalu do ostatniego
psychiatry to on powiedział mi jak się od tego uwolnić bez większego bólu doskonały lekarz wcześniej pracował na oddziale detoksyfikacji w szpitalu psychiatrycznym ;) młody mądry gość a nie konował z zatwardzeniem mózgu

Gość ja nie zrezygnowałam z xanaxu
ja przeszłam odwyk od xanaxu przechodząc wcześniej na psychotrop o dłuższym działaniu nie byłam uzależniona od seroxatu

Gość werkob
bo moj stan jest fatalny bo tym seroxacie natychmiast go rzucilem i nie biore a do psychiatry juz nie poszedlem . Mimo to ze leku nie biore od 3 tygodni to mam nerwice i nie moge spac ! NIgdy nie mialem nerwicy i serce nie podchoodzilo mi do gardla . GDybym wiedzial ze to jest takie gowno to bym tego nigdy nie wzial . WOlalbym zyc bez tabletek

Gość werkob
ja bralem seroxat tylko miesiac , a myslaem ze po nim pojde na tamten swiat.

Gość werkob
nie jestem uzalezniony od tego leku . Bo nie biore go juz 3 tygonie , ale co powinienem zrobic by sie lepiej poczuc? TAk jak za czaow gdy nie bralem zadnych tabletek . Wtefy nie mialem nerwicy i spalem spokojnie

Gość werkob
w szpitalu ze stanem przedzawałowym - miałam 26 lat w jakim szpitalu ?

Gość werkob
bralem ten seroxat ale gdy po 3 tygodniu brania powstaly szumy w glowie i serce mi zaczelo podchodzic do gardla to rzucilem to . MInely 3 tygodnie i nadal sie zle czuje , mam caly dzien i noc szumy w glowie . 50 razy gorzej niz gdy nie bralem tabletek .

Gość hejjoooo
witaj osobiscie mialem broblrmy z psyche, konkretnie to zaburzenia emocjonalne bylem z tym u psychiatry, ktory przepisal mi leki ale one nie daly dobrych efektow, potem byla psychoterapia ale facet nie spodobal mi sie i zrezygnowalem z przyjemnosci placenia 80 zl az wreszcie trafil mi sie psychiatra ktory dal mi lek o nazwie Paxtin 20 mg to co wczesniej psalem plus rodzina i powrot do wiary w siebei pozwolilo mi wyjsc na prosta na to nie ma latwego rozwiazania, tutaj trzeba co najmniej kilku miesiecy ja lecze sie juz ok 2 lata najwazniejsze to idz do psychologa i nie wstydz sie, badz sczera, ja wiem, ze to krepuje ale warto sie przelamac potem bedzie Ci lezej o wszytskim mowic i ogolnie bedzie ci latwiej

Gość wnuk smirnofa
ludzie to jest temat o DEPRESJI a nie o tym co was wpedzilo w uzaleznienie bo co innego leczyc psychoze lub zaburzenia osobowosci a co innego depresje

Gość werkob
werkob - a teraz masz nerwicę?? Skąd wiesz?? nerwice ? JA przez ten lek seroxat prawie nie wyladowalem na innym swiecie . Wogole zaluje ze to bralem , bo nadal czuje sie zle i nie spie wcale a psychika mi padła . PRzed braniem tabletek wydawalo mi sie ze czuje sie zle , ale to mi sie tylko wydawalo , bo wtedy było niebo w porownaniu z tym co teraz mam . LEdwo chodze i zyje po tym gownie .

Rzuciłeś od razu, a takie leki odstawia się stopniowo, chociaż znam przypadki ludzi, którzy odstawili gwałtownie i dobrze się czuli.I być może to skutek tego. Nie jestem psychiatrą, ale na moje oko, to po prostu źle dobrany lek i tyle. Może po prostu przejdź sie do psychiatry jeszcze raz.

Gość werkob
ale dlaczego mam do niego jeszcze raz pojsc ? Zeby mu zrobic krzywde za to ze zniszczyl mi zdrowie tym gownem ? RAczej nie chce widziec juz tej kobiety. MAm nadzieje ze Bog ja rozliczy.